Pynt

Det er meget ofte de helt små eller mest enkle ting, der gør en bolig hyggelig og rar at være i. En pyntegenstand hér, en pude dér, flot eller interessant kunst på væggene, smukke og måske velduftende stearinlys i pæne stager, kønne blomster og behagelig belysning.....så er man nået temmelig langt med at gøre sit hjem rigtig hyggeligt og rart at være i. Her på siden finder du alt det dér tilbehør, som bare er ekstra godt til let at skabe stemning i både hjemmet, sommerhuset og på altanen eller terrassen, og i bunden af siden finder du gode råd til boligindretningen.

Viser 1-24 af 225 element(er)

Et rart hjem

Et rart hjem handler selvfølgelig først og fremmest om den stemning, der er blandt boligens beboere. Men det handler altså også om måden, boligen er indrettet på. Når man træder ind i en andens bolig, fornemmer man ofte lynhurtigt, om man er ventet, om beboerne kan lide at hygge sig i hinandens og andres selskab, eller om boligen f.eks. mest bruges til repræsentation eller er et sted, som bruges til overnatning og tøjskift.

Uanset om du er til masser af nips og personlige hyggegenstande eller holder mere af enkelthed og rene linier i din indretning, så skal der i virkeligheden ikke så meget til at gøre din bolig speciel, personlig og rar at være i.

Stemning

Man kommer ikke uden om det: Stemningen mellem de mennesker, der opholder sig i en bolig, er det absolut vigtigste for, om der er rart at være. Der kan være nok så mange lækre, dekorative og/eller personlige elementer i indretningen, men er stemingen mellem jer ikke rar, er der ikke meget at gøre, hvis du gerne vil have et hyggeligt hjem. Så på med tålmodigheden, tilgivelsen, forståelsen, de gode vibrationer, de kærlige blikke, de anerkendende bemærkninger, ømheden, flirten, opbakningen og især de helt store grin! Sluk for fjernsynet. Se hinanden dybt i øjnene. Sæt yndlingspladen på. Dyrk humoren og lav fis med hinanden. Og mind dig selv og hinanden om, hvorfor I overhovedet er i boligen sammen...

Oprydning og rengøring

Det kan godt betale sig løbende at holde sin bolig ryddelig og ren. Det sidste, fordi det ellers bliver et kæmpe arbejde at muge ud, når det endelig er. Men også fordi det bare ikke er specielt sundt at opholde sig i et miljø med støv overalt og skrald i hjørnerne. Og det første, fordi det letter stemningen og i manges øjne gør boligen meget rarere at være i. Dermed ikke være sagt, at enhver bolig nødvendigvis skal være klinisk ryddet for hyggebunker etc. Men holder man ikke tungen lige i munden, så har rod det med til sidst at overtage hele boligen - og det er simpelthen så upraktisk og for mange også irriterende i dagligdagen.

Så altså: Hold din bolig nogenlunde ren og ryddelig - efter egne standarder - og husk, at har du et hjem med mange bunker og ting på alle flader, er mere dekorativ brugskunst og flere lækre lanterner måske ikke i første omgang, hvad du har brug for. Måske har du i virkeligheden mere brug for et stort skab med hylder, hvor du kan placere alle bunkerne, når der hurtigt skal ryddes op?

God indretning

God indretning af boligen er jo en smagssag. Man skal naturligvis indrette sig, som man finder det bedst! Men har man svært ved at få rummene indrettet, så de giver mening, er rare at være i og afspejler ens personlighed, er der hjælp at hente både på nettet, hos indretningsspecialister og i boligbladene. Ellers tag en ven eller veninde med indretningstalent under armen og bed om hjælp. De fleste med interesse for indretning vil elske at blive spurgt til råds. Det gælder alt lige fra vægfarver, gulvmaterialer, hvilke møbler der giver mening, hvilken kunst, der er smuk, og hvordan du gør rummene hyggelige og personlige på én og samme tid. Spørg - eller kast dig simpelthen ud i det.

Inden du indretter et rum kan det godt betale sig lige at tænke lidt over, hvilket udtryk du gerne vil have i rummet. Hvad skal det bruges til? Og hvordan vil du gerne have det, når du opholder dig i rummet? Skal indretningen være varm og beroligende, eller vil du f.eks. hellere have, at rummets indretning inspirerer til kreativ tænkning eller fordrer masser af energi? Bør møblerne stilles, så de giver plads til eksempelvis gennemgang eller måske til fysisk udfoldelse? Det nytter f.eks. ikke at have store tunge møbler overalt i stuen, hvis du har brug for hver morgen at kunne slå yogamåtten ud uden at skulle flytte rundt på møblementet. Eller at stille en stor og tung lænestol, lige foran en dør, som man jævnligt skal ind og ud af. Vil du gerne kunne sidde og arbejde i et godt lys, er det måske smart at have skrivebordet nær vinduet? Og skal rummet gerne afspejle ro og enkelthed, er det måske en god idé ikke at overfylde det og have bunker her og der og alle vegne. Altså, tænk lige igennem, hvad de enkelte rum skal bruges til, inden du går igang med indretningen.

Har du ikke trang til at flytte møblerne rundt i én uendelighed for at finde frem til den helt perfekte indretning, så alliér dig med et indretningsprogram eller et målebånd, en saks, papir og blyant, inden du går igang. Man kommer langt med først at måle op og derefter forsøge sig med indretning på papiret... Lav evt. også først et såkaldt "mood board" - en inspirationstavle - med farveprøver, måske tekstilprøver og udklip af møbler, genstande og indretning, som tiltaler dig og afspejler, hvad du gerne vil med rummet eller hele boligen. Et sådant kan være til ret stor inspiration og kan hjælpe dig med at holde snuden lige i sporet, når du skal til at købe ind og indrette.

Personligt udtryk

Når rummet i store træk er indrettet, kommer du til det dér med at gøre det hyggeligt og personligt. Det er ofte i tilbehøret og de små dekorative elementer, du får boligen til at afspejle din personlighed og gør den rar at være i.

Lidt eksempler:

Er du et menneske, der holder af at opholde dig udenfor, og holder du af alt, hvad der er naturligt, nordisk og enkelt, giver det mening at dekorere dit hjem med ting i naturlige materialer, kunst i naturens egne farver, grønne planter, naturlige tekstiler, fotos fra dine egne (eller andres) oplevelser i naturen, smukke sten, markblomster osv. Det er altsammen med til at understrege, hvem du er - og så skaber det samtidig netop den slags hygge, som du formodentlig holder allermest af.

Har du rejst meget i Østen, vil du måske hellere indrette med spraglede tekstiler i smukke kraftige farver, silkestoffer, stearinlys i smukke lanterner overalt, masser af eksotiske pyntegenstande i mørkt træ, brugskunst i messing og guld, skønne tunge dufte osv.

Er du derimod romantiker på "sommerhus-måden", er det måske især pastelfarver og lette lyse genstande, der får dig til at føle dig hjemme. Masser af blomstrede tekstiler, stearinlys overalt, hængekøjer i haven, lette og lyse møbler, kønne dåser, fantastiske vattæpper, måske hvide vægge eller vægge med striber eller smukke blomster osv.

Er du et menneske, der opholder dig meget hjemme, og for hvem familien og vennerne betyder alt, må din indretning også godt bære præg deraf - måske med masser af gode fotos fra hyggelige begivenheder på væggene, rare plaider i stolene, hyggelige stearinlys, arvemøbler, minder og småpynt med betydning i reoler og på hylder.

Det handler altsammen dybest set om at skabe et personligt udtryk, som gør, at du har det dejligt og føler dig rigtig hjemme i din bolig.

Find det hos NORU

Her i NORU's webshop finder du både de skønneste småmøbler og alt det andet, som gør et hjem flot, hyggeligt og rart at være i. Det gælder faktisk alt fra service, glas og bestik i køkkenskabene til duge og stofservietter, skønne ting til terrassen og haven og så alt det dér praktiske og dekorative tilbehør, som skaber hygge og understøtter en god stemning.

Lige her på siden finder du især det sidste - altså de dekorative elementer, som i mange tilfælde også har en funktion. Se dig godt om på siden - ofte skal der ikke så meget til. Et par lanterner i et hjørne af stuen, skønne stearinlys i smukke stager på bordet, et lækkert ur på væggen og/eller en vase med smukke blomster, som placeres det helt rigtige sted, kan f.eks. være lige præcis dét, der på smukkeste vis afrunder og hæver din indretning op på et helt andet niveau.

Vi har et bredt udvalg af smukt og dekorativt tilbehør af høj kvalitet, og her finder du både helt særlige, klassiske og ikke mindst moderne indretningselementer, som du vil kunne have glæde af i mange år frem. Gå på opdagelse i vores sortiment og find det pynt til din bolig, som i højeste grad kan fremhæve netop din personlige stil derhjemme.