Adventskalendere og julekalendere

Ingen jul uden pakke- eller adventskalendere! De kan være store eller små, indeholde bittesmå overraskelser til hver dag i julemåneden eller større overraskelser til hver søndag i advent. Det vigtige er hverken størrelsen eller værdien af gaverne, men derimod det lille hyggelige daglige eller ugentlige overraskelsesmoment, der leder op til den hyggelige julehøjtid. Se vores bud på herlige adventsgaver og julekalendere herunder.

Viser 1-18 af 18 element(er)

Uanset hvordan man ser på juleforberedelser, er det et uomtvisteligt faktum, at julemåneden med al dens dejlige hygge og mange overraskelser nærmer sig! Når julemåneden - eller første søndag i advent - kommer tæt på, får de fleste travlt med at gøre de allerførste juleforberedelser. Der skal indkøbes adventskrans - eller man skal lave den selv. Der skal indkøbes julekalendere. Julepynten skal findes frem og måske endda gennemgås og støves af. Og der skal laves aftaler, planlægges julefrokoster, lægges planer for juledagene osv. Og så er der lige pakkekalenderne med 24 små-gaver til hvert enkelt familiemedlem, som der skal købes ind til, og forberedes. Det kræver noget særligt at være familiens igangsætter af julehygge! Så hvorfor ikke også forkæle dig selv - eller familiens primære julehygger - med en dejlig pakke- eller adventskalender, som er helt klar til brug, uden at du skal gøre mere?  

Hos NORU finder du skønne pakkekalendere og adventskalendere med dejlig luksus i mini-format fra vores bedste brands. Vi kan tilbyde både chokoladekalendere og kalendere til dem, der eksempelvis foretrækker daglige te-, popcorn- eller Gin & Tonic-overraskelser eller ugentlige lidt større overraskelser. Tag selv et kig på vores mange forskellige pakke- og adventskalendere herover - der er noget for enhver smag!

Julekalenderens historie

Pakkekalenderen, som de fleste danskere kender den, hvor børn igennem julemåneden får en lille gave hver dag indtil juleaften, er egentlig en videreudvikling af pap-julekalenderen, der så dagens lys i Danmark i 1930’erne.

Pap-julekalenderen

Pap-julekalenderen med de 24 låger, bag hvilke der gemmer sig små hyggelige julemotiver, kom egentlig fra Tyskland, men blev hurtigt populær i Danmark, da butikkerne begyndte at sælge danskproducerede udgaver af disse julekalendere. Som tiden gik, udviklede pap-julekalenderne sig, og kunne i de følgende årtier blandt andet fås som hele tredimensionelle samlesæt af pap, der skulle samles, inden kalenderen blev taget i brug. Nogle pap-julekalendere forestillede hytter, kirker eller slotte, mens andre forestillede julemandens værksted, julebusser osv.

Pakkekalenderen

I tiden lige efter anden verdenskrig begyndte butikkerne også at tilbyde pakkekalendere med 24 små gaver (som oftest var små stykker slik eller småkager) - en til hver dag i julemåneden. Også denne udgave af julekalenderen blev stærkt populær, og mange begyndte at lave pakkekalendere selv til deres børn. Dette blev hurtigt en fasttømret tradition i mange danske hjem, og i dag købes, laves og foræres der pakkekalendere til både børn og voksne. Men det er et stort arbejde selv at lave pakkekalendere, hvis man har flere børn eller voksne i familien eller omgangskredsen, der skal betænkes. Mange finder derfor, at det er en rigtig god idé i stedet at forære adventskalendere, hvor modtageren i stedet for 24 små gaver foræres en lidt større gave hver søndag i advent. Udover at det giver lidt større gaver til modtageren, er det også en hel del lettere at håndtere for giveren. Man kan dog også komme udover besværet på en helt anden måde - nemlig ved at købe pakkekalenderen færdig og helt klar til den daglige eller ugentlige julehygge:

NORUs pakkekalendere

NORU tilbyder skønne og lækre pakke- og adventskalendere af mange forskellige slags fra vores bedste brands. Ligeledes kan vi naturligvis også tilbyde masser af velegnede gaver til pakke- og adventskalendere, hvis du foretrækker selv at vælge, hvad der skal være i pakkerne.

NORUs julekalendere er spækket med indbydende lækkerier, til ham eller hende du gerne vil overraske - eller til dig selv! Vi tør næsten love, at gavemodtageren ikke bliver skuffet.

Julemåneden er i øvrigt for mange synonym med lækre varme drikke - f.eks. kakao, te og kaffe - masser af skønt slik og knas og overraskelser og gaver. Du kan finde det hele hos NORU!