Skærebræt

Et flot skærebræt kan gøre meget for dit køkken, men du er måske i tvivl om, hvorvidt et spækbræt i træ er et klogt valg? Det er forståeligt, for selvom mange mennesker synes, de er flotte, frygter mange også vedligeholdelsen og eventuelle udfordringer.
Men et skærebræt af træ har mange fordele, og du skal ikke bekymre dig om ekstra arbejde ved det. Se valgmulighederne i vores udvalg og læs med her, så du kan blive inspireret til forskellige anvendelsesmuligheder.

Viser 1-8 af 8 element(er)

Fordele ved skærebræt i træ

Der er mange fordele ved at vælge køkkenredskaber i træ. Den mest prominente fordel ved et bræt af træ er, at det ser rigtig flot ud og pynter i køkkenet. Det kan bruges som en flot serveringsbakke, men dét er ikke alt.

Træ har en antibakteriel virkning, og dermed evnen til at suge fugt og vand ud af forskellige bakterier. Det tørrer dem, og så de dør, og du kan holde bedre hygiejne i køkkenet.
Det er ikke ensbetydende med, at brættet ikke skal vaskes. Men et spækbræt af træ kan give dit hjem et flot, praktisk redskab, som er robust og holder længe, og som kan håndtere meget højere temperaturer end fx et plastikskærebræt.

Sådan kan du bruge dit skærebræt i træ

Du kan selvfølgelig bruge dit træskærebræt som spækbræt. Brættet er robust og hårdført, og du skal ikke være bekymret for at ødelægge det med skarpe eller varme knive. Mange har også en fordybning ved kanten, så vand fra grøntsager og saft fra kød ikke kommer ud over hele bordet.

I vores udvalg vil du også finde skærebrætter, der er ideelle til servering. Du kan lave det smukkeste ostebræt eller en flot anretning på et bræt af træ og servere det på bordet for at opnå et rustikt og naturligt udseende.

Sidst kan et flot bræt også bruges som borddekoration. Brug det som et underlag for salt og peber til bordet, og tilfør dekorationer som du foretrækker det. Sådan får du et personligt udtryk, mens du samler det nødvendige tilbehør til ethvert måltid på en fast plads på bordet.

Vedligeholdelse af dit træskærebræt

Du skal huske at vaske dit skærebræt af træ i hånden. Træ bør ikke komme i vaskemaskinen, da de høje temperaturer kan skade træet. Skyl brættet omgående, hvis du har håndteret mere klistrede eller besværlige ingredienser fx kylling eller frugter med meget farve for at undgå pletter eller besvær.

Et spækbræt af træ skal ikke have olie eller på anden måde behandles eller vedligeholdes. Med ordentlig rengøring skal du ikke gøre mere, og opbevaringen kan være i skuffer, skabe eller frit fremme, som du ønsker det.

Det er nemt at have køkkenudstyr af træ, når du ved, hvordan du passer på det. Se vores store udvalg for at blive inspireret, og find den næste tilføjelse til dit køkken eller ét af hjemmets andre rum. Former og farver varierer fra produkt til produkt, så du kan uden tvivl finde noget, der falder i din smag og passer til resten af hjemmet indretning.