Ansigtspleje

Viser 1-24 af 34 element(er)

Dit ansigt er ofte det første, som andre møder. Derfor bør du også pleje dit ansigts hud med produkter, der er gode og nærende for netop dig.

Inden du køber forskellige produkter til ansigtspleje, skal du kende til din hudtype. Din hudtype er afgørende for, hvilke ingredienser din hud reelt set har brug for. Vi hjælper dig på rette vej med ansigtsplejen.

Hvad har din hud brug for?

Hvis du ikke sørger for ansigtspleje, kan det give en mat og ældet hud. Huden vil med tiden miste sin naturlige elasticitet, så du får rynker, men du kan gøre meget for at forhindre, at din hud bliver træt og kedelig at se på.

Husk solcreme

Noget af det vigtigste indenfor ansigtspleje er en god solcreme. Ansigtet er udsat for langt mere sol både vinter og sommer, fordi det sjældent er dækket til. Solens stråler ælder huden, så det er bedst at bruge solcreme både som barn, mand og kvinde, hvis du vil holde huden sund og ung at se på.

Rens huden morgen og aften

I løbet af både dag og nat vil skidt, snavs og sved sætte sig i porerne i huden. Derfor anbefales det, at du renser din hud både morgen og aften – uanset om du er mand eller kvinde. Renserutinen vil beskytte dig mod urenheder og tør hud, så den er mere modstandsdygtig, men også ser mere frisk og levende ud.

Hvilken hudtype har du?

Bruger du ikke de produkter, der passer til din hud, kan du få flere problemer. Den tørre hud kan blive endnu mere tør, mens den fedtede hud kan slå ud med generende urenheder. Derfor er første skridt at finde ud af din hudtype.

Tør hud

Den tørre hud kan ofte føles stram, og du vil nogle gange kunne se de tørre flager, når huden skaller. En tør hud har brug for ekstra fugt og fedt, så den bedre kan modstå sol, vind og vejr. Du kan blandt andet overveje en rensecreme, der er mere mild end en decideret sæbe.

Fedtet hud

Den fedtede hud vil skinne og føles fedtet under fingerspidserne. Du vil ofte være mere plaget af udbrud af urenheder, fordi porerne stopper til. Din ansigtspleje bør afhjælpe problemerne med skinnende hud og udbrud, hvor produkterne skal fjerne ekstra olie og fedt.

Kombineret hud

Mange mennesker oplever, at de har fedtet hud i T-zonen, der tegner sig som et T over pande, næsen og ned til hagen. Resten af ansigtet kan derimod føles tørt. Til den kombinerede hudtype skal du bruge produkter målrettet netop din hud, der både plejer og affedter huden.

Fasthold din rutine med ansigtspleje

Det er ikke kun de rette produkter, der gør forskellen for din hud. Du er nødt til at have en rutine for din ansigtspleje, så du er sikker på, at du plejer den korrekt og får det fulde udbytte ud af dine gode produkter.

Din ansigtspleje behøver ikke tage mange timer, for de fleste kan klare rutinen på et par minutter, når de først er vant til det. Du bør derfor starte med den gode vane allerede i dag, så du kan få en sund og næret hud.