Dækkeservietter & Coasters

Når du skal dække et flot bord til dine gæster, og dette gerne må være lidt uhøjtideligt og med et moderne touch, så brug dækkeservietter i stedet for dug og skiferplader som bordskånere og evt. i stedet for - eller som supplement til - porcelænstallerkener og -fade. Det giver din borddækning kant, og ser super godt ud sammen med feminine glas, et flot bestik osv. Gå selv på jagt her på siden i vores  lækre håndplukkede dækkeservietter i naturmaterialer og coasters og bordskånere i blandt andet super flot skifer.

Viser 1-10 af 10 element(er)

Når man er på besøg til middag, frokost, brunch, kaffe eller cocktails, betyder det så meget for den samlede oplevelse, at man som gæst kan mærke, at man er velkommen, og at værten har gjort lidt ud af arrangementet. Og det er ikke nødvendigvis selve maden eller de drikke, der serveres, der er afgørende for, at man får den rare følelse af at være ventet og velkommen. Det handler lige så meget om, hvorvidt værten byder velkommen med et stort smil, om der evt. er smidt lidt ekstra minutter i at dække et lækkert bord, er støvsuget eller er foretaget andet, der signalerer, at man er velkommen, og at han eller hun har glædet sig til at se sine gæster!

Hvis du gerne vil dække et pænt bord til dine gæster, har du brug for glas, der er gode at drikke af, en pæn dug eller lækre dækkeservietter, velegnede tallerkener, godt bestik og evt. lidt levende lys i fede stager. Og måske endda blomster på bordet. Det behøver på ingen måde at være dyrt udstyr, der bruges til borddækningen. Det vigtigste er, at det passer til den stemning, du ønsker at skabe.

Hvorfor bruge dækkeservietter og coastere?

Når du skal dække et pænt bord til gæster - eller bare til dig selv og familien - kan du vælge at sætte tallerkener, glas og bestik direkte på spisebordet. Eller du kan vælge at beskytte bordet med enten en dug eller dækkeservietter og diverse coastere, der ikke alene beskytter bordet for ridser, men i nogle tilfælde også gør, at der kan sættes endda ret varme potter på bordet, uden at det tager skade deraf. Det er praktisk, beskytter dit bord og kan endda løfte borddækningen ret betydeligt.

Praktiske dækkeservietter

Mange synes, at en dug på bordet er lidt for fint, når man gerne vil signalere afslappethed og uhøjtidelighed. Andre finder, at det at lægge en dug på bordet er forbundet med alt for meget arbejde. Først skal dugen stryges, og så skal den helst holdes nogenlunde krølfri, indtil bordet dækkes. Efter middagen skal den så vaskes og stryges igen. Og måske skal der endda fjernes genstridige pletter, inden dugen atter kan lægges på bordet. En dug kan i det hele taget godt være ret uhåndterlig, når man står og bakser med strygning og pletrensning og hvad ved jeg. Derfor har mange det langt bedre med at lægge dækkeservietter på bordet. De er lette at have med at gøre, og de er lige så lette lige at fjerne pletter fra samt vaske og glatte, når de trænger dertil.

Smarte coastere og bordskånere

Coastere - altså de dér runde eller firkantede brikker, som man sætter under glas - er super smarte og næsten et must, hvis du gerne vil beskytte sarte bordoverflader for ringe efter glassene. Også andre bordskånere, der bruges som beskyttende underlag til varme skåle, gryder, fade, pander etc., som sættes direkte på bordet, er en genial ting, når der skal dækkes op til middag.

Coastere - og bordskånere i det hele taget - fås i mange materialer, størrelser og med vidt forskellige udtryk. Og i nogle tilfælde kan de faktisk bruges til andet og mere end lige at sætte under glas, potter og pander. Har de den rette størrelse, og er de lavet i et lækkert materiale, som i øvrigt er velegnet dertil, kan de også bruges som tallerkener og til servering - f.eks. af tapas, af små anretninger, af appetizers, af oste, af små desserter etc. Det kan se utrolig lækkert og indbydende ud, men det kræver selvfølgelig, at coasterne/bordskånerne er lavet i et materiale, som kan vaskes op efterfølgende.

Lækre dækkeservietter og bordskånere hos NORU

Her på siden finder du både vores fine dækkeservietter og en samling super fede bordskånere, som passer til de fleste hjem og er stærkt populære hos både unge og gamle.

Vores bordskånere og coastere af skifer fra blandt andet Vance Kitira og Broste Copenhagen er noget helt for sig! De er altså lavet af denne her finkornede bjergart og har et ret rustikt udtryk. Og så er de så geniale, at de både kan anvendes som coastere og bordskånere, men også i dén grad gør sig på bordet som fede og lidt anderledes rå tallerkener og/eller fade. Brug dem f.eks. gerne til servering af små portionsanrettede kager, oste eller forretter - det ser vildt fedt ud og bringer masser af "kant" ind i det lækkert opdækkede bord. Vær ikke bange for f.eks. at dække op med fint guldbestik eller blondestof-servietter og feminine glas til de rå og lidt maskuline skifer tallerkener. Kontraster på et veldækket bord kan nemlig være vildt flot!

Vores super fede dækkeservietter kommer blandt andet fra Bloomingville. De er i dén grad også noget for sig! De kommer i de lækreste naturmaterialer - som bomuld, søgræs og vandhyacint - og mange af dem har klingende klare referencer til de dækkeservietter af naturgræsser, som man så overalt i 1970'erne. For de helt unge er det nyt, naturligt og super lækkert, og for de af os, der er halv- eller helgamle, kommer disse dækkeservietter i lækre naturmaterialer og -farver med indbygget nostalgi i rå mængder.

Se alle vores vidunderlige bordskånere, dækkeservietter og coastere her på siden, og husk at klikke dig ind på de enkelte for yderligere information og bestilling.