NUTE

NUTE er skandinaviske te-traditioner på en helt ny måde! Brandet er "det nye barn i klassen", der på meget overbevisende måde kombinerer traditionelle og klassiske te-blandinger med nordiske krydderier, urter og blomster. Det hele er økologisk og så vidt muligt bæredygtigt fremstillet. Desuden kommer teerne fra NUTE i virkelig lækker indpakning, der kan genbruges til alverdens formål.

Viser 1-24 af 36 element(er)

Prøv disse helt fantastiske og smagsfulde økologiske teer fra det skandinaviske te-brand NUTE. Alle teerne er fyldt med smag og ved den første tår du tager, er du ikke i tvivl om at dette er gode kvalitets teer.

Lidt om NUTE

Te behøver ikke på nogen måde være traditionel og kedelig - det er NUTE et levende bevis på!

Det skandinaviske te-brand blev startet i 2013 med en mission om at kombinere delikate økologiske teer fra fjernøsten med skønne smagsoplevelser fra den skandinaviske natur. Resultatet blev virkelig lækker, balanceret og eksklusiv te, der både findes i traditionelle blandinger og i helt nye og spændende kombinationer. Og så fås teerne både som løs te i lækre trædåser, i refill-pakninger og som skønne tebreve.

Klassiske te-blandinger fra NUTE

NUTE har blandt andet taget disse to klassiske te-blandinger med i sortimentet:

 • Earl Grey
  Den sorte Earl Grey te-blanding er næsten helt klassisk med traditionel, balanceret og mild smag af bergamot. Til gengæld er den fremstillet af de absolut allerbedste ingredienser og tilsat en anelse citron for at give teen et frisk pift.
 • Ginger Triple Lemon
  Ginger Triple Lemon er også en klassisk variant, der dog i NUTE’s udgave har fået den skønne aromatiske citrussmag på flere forskellige måder: Udover lime- og citronskal er der i teen også blandet citrongræs, citronverbena og hyben, og resultatet er en skøn og frisk te med mange intense smagsnoter. Her er tale om et moderne bud på en traditionel te.

Nye og moderne te-blandinger fra NUTE

Blandt NUTE’s fantastiske te-blandinger findes blandt andet disse nye spændende varianter:

 • Herbal Chai
  Chai te har igennem de senere år vundet stort indpas i danske hjerter, og NUTE’s chai-teer er både spændende og virkelig lækre! Herbal Chai er delikat urte-chai, som er helt uden koffein. Der er mikset de skønneste krydderier i blandingen - herunder kanel, ingefær, kardemomme, lakridsrod og nellike. Her får du masser af smagsindtryk i bare en enkelt kop te.
 • Äpple Ö
  NUTE har skabt en styrkende te-variant, der er inspireret af den skandinaviske sensommer, og som kan drikkes af ALLE - både børn, gravide og tedrikkere med dårligt blodtryk. Äpple Ö er en urte-te med rooibos, æblestykker, honeybush, æblemynte, solsikke og rabarber - en skøn nordisk blanding, der leder tankerne hen på sensommer og gyldent solskin. Den er perfekt både til koldbrygget iste (se opskrift længere nede på siden) og som dampende varm te på en iskold vinterdag.
 • Green Öland
  Er du hoppet med på bølgen med hjemmelavet iste, kommer du ikke udenom Green Öland. Dette er en økologisk grøn te, som er blandet med blåbær, solbær, jordbær, kornblomster og solsikke - en skøn drik, der med fordel kan nydes iskold på en hed sommerdag (se opskrift længere nede på siden).

En bæredygtig indpakning

Som bekendt er indpakningen ofte halvdelen af oplevelsen - og heller ikke her skuffer NUTE! Te-dåserne er udformet i FSC-certificeret birketræ, og de er både dekorative, funktionelle og ikke mindst bæredygtigt fremstillet. De enkle og smukke dåser kan - når den skønne te er drukket - anvendes til forskellige formål. Mange bruger dem f.eks. som urtepotte-skjulere eller til at dyrke krydderurter i, men de kan naturligvis også sagtens anvendes til ren opbevaring af småting i eksempelvis køkken eller hobbyrum. Uanset hvordan du vælger at bruge din NUTE te-dåse, kan du være sikker på, at den holder i mange år uden at miste sit smukke ydre. 

En enkelt opskrift: Koldbrygget iste

Teerne fra NUTE er perfekte til blandt andet koldbrygget iste. Koldbrygget te kan helt enkelt laves i en kande eller skål, men bruger du en karaffel til formålet med indbygget filter - en koldbrygger - bliver processen bare lettere at have med at gøre. 

Her er vores opskrift på super lækker koldbrygget te:

Ingredienser

 • 2-3 tsk. NUTE - f.eks. Green Öland eller Äpple Ö
 • 1 l. koldt kildevand eller blot vand fra vandhanen
 • Evt. lidt frugtsirup
 • Isterninger eller frosne bær samt evt. lidt citronmelisse


Fremgangsmåde

 • Hæld de løse teblade i koldbryggerens filter og skru det fast på karaflen
 • Hæld vandet i karaflen over tebladene og skru låget på
 • Opbevar koldbryggeren i køleskab natten over - eller i mindst 5-6 timer
 • Tag koldbryggeren ud af køleskabet, fjern filteret med teblade og tilsæt gerne lidt frugtsirup til teen, hvis du kan lide din iste sød.
 • Hæld teen over isterninger elelr frosne bær i et højt glas og tilføj gerne lidt citronmelisse og et par sugerør. En virkelig skøn og læskende drik på en varm sommerdag!


Et godt tip er om sommeren at sætte et par karafler koldbryg over lige inden sengetid hver eneste aften, således at der er skøn og læskende koldbrygget iste fra morgenstunden hver dag.