Koffeinfri kaffe

Elsker du smagen af kaffe men gerne vil undgå koffein, så er koffeinfri kaffe lige noget for dig. Vi har både hele kaffebønner, malet kaffe og instant kaffe - alt sammen fri for koffein så du kan nyde det både morgen, middag og aften. Gå på opdagelse i vores koffeinfrie kaffeunivers og find din nye favorit

Viser 1-10 af 10 element(er)

Koffeinfri kaffe -  perfekt til dig, der elsker aftenkaffe

Mange mennesker har tidligere forsøgt sig med at drikke koffeinfri kaffe, men har fundet smagsoplevelsen trist og unuanceret. Koffeinfri kaffe behøver dog ingenlunde være kedelig! Køber du koffeinfri kaffe af en god kvalitet, mister du ikke den gode smagsoplevelse ved at drikke dette fremfor almindelig kaffe. Hos NORU har vi udvalgt de - efter vores mening - allerbedste koffeinfri kaffer fra blandt andet Whole Earth, Little’s, Farm Mountain og Clipper, og ikke mindst så er der vores egen koffeinfri kaffe - Descafeinado - som vi er ret stolte af. Alle de koffeinfri kaffer i vores sortiment har  samme intensitet og fylde som ''normal' kaffe, og så kan du i vores udvalg finde både malet kaffe, hele kaffebønner, instant kaffe og kaffekapsler med koffeinfri kaffe - se dem alle længere nede på denne side.

Hvad vil det sige, at kaffen er koffeinfri?

Først skal det siges, at koffeinfri kaffe faktisk ikke er 100% koffeinfri! Det er nemlig utrolig svært - for ikke at sige umuligt - at fjerne koffeinen helt, og man har derfor fastsat en grænseværdi på 0,1% for, hvornår man må kalde et produkt koffeinfrit. Så er dét på plads.

Kaffebønner indeholder fra naturens side altid koffein. Det vil sige, at når man producerer koffeinfri kaffebønner, skal broderparten af koffeinen fjernes fra disse. Det kan man gøre på forskellig vis. Tidligere skete det ved, at man tilsatte organiske opløsningsmidler, der kunne trække koffeinen ud af bønnerne. Den koffeinfri kaffe var altså tidligere belastet med rester af sundhedsskadelige midler, og dette gjorde behovet for at finde måder at fjerne koffeinen på, som var helt uskadelige og uden tilsætning af sådanne midler, temmelig påtrængende. Kaffeindustrien har derfor arbejdet intenst på at finde frem til sådanne metoder, og det er lykkedes! I dag anvender man i vores del af verden i nogle tilfælde vand og i andre tilfælde eksempelvis aktivt kul til at fjerne koffeinen fra kaffebønnerne, og det gør, at der ikke længere findes rester af organiske opløsningsmidler i koffeinfri kaffe. Samtidig gør de milde forarbejdningsmetoder til fjernelse af koffeinen, at broderparten af de gode og eftertragtede aroma- og smagsstoffer bevares i kaffebønnerne.  

Hvorfor overhovedet drikke koffeinfri kaffe?

Koffein har rigtig mange gode egenskaber - det øger produktionen af adrenalin i kroppen, og dermed påvirker det blandt andet energiniveauet. Det sker, fordi koffein påvirker hjernens receptorer, således at den kvikkes op og stimuleres. Når hjernen stimuleres, som det sker ved indtagelse af almindelig kaffe, skærpes koncentrationsevnen, reaktionsevnen bliver hurtigere, man bliver bedre til at skabe sig overblik, man bliver mere opmærksom, man husker bedre, man tænker bedre og man bliver mindre tilbøjelig til at begå fejl, fordi hjernen simpelthen yder bedre. 

Den stimulerende og opkvikkende virkning, som indtagelse af almindelig kaffe har, er for mange en stor fordel i dagligdagen. Desværre vendes fordelen dog hurtigt til at være en ulempe, når man skal slappe helt af eller sove, for det kan være endda meget svært at “falde ned”, når hjernen kører på højtryk, og kroppen heller ikke rigtig kan holde sig i ro. Ikke alle reagerer dog lige kraftigt på indtagelse koffein, men er du en af de mange, der føler sig rastløse eller med for meget energi om aftenen efter at have drukket kaffe i løbet af dagen, drikker du helt generelt virkelig meget kaffe og er dermed i risiko for koffeinforgiftning - der oftest viser sig som kvalme, opkastninger, mavepine, hovedpine og angst eller nervøsitet - eller er du lille af statur og får derfor hurtigere forgiftningssymptomer, kan det være en endda rigtig god idé at skifte den almindelige kaffe ud med en koffeinfri variant. Eller i hvert fald at skifte aften- og måske endda også eftermiddagskaffen ud med en god koffeinfri kaffe, som giver dig samme vidunderlige smagsoplevelse, men som ikke forhindrer dig i at slappe af eller falde i søvn om aftenen eller holder dig på stikkerne hele natten. Det samme gælder i øvrigt, hvis du er stresset eller på anden måde meget presset, så hjernen arbejder på højtryk meget af tiden.

Ved du...

...at 10% af den kaffe, der sælges verden over koffeinfri? Det er alligevel en hel del! Især er koffeinfri kaffe, “decaf”, meget udbredt i USA, men også i Europa drikkes der efterhånden mere og mere koffeinfri kaffe - formodentlig fordi den nu er af en sådan kvalitet, at man i mange tilfælde ikke kan smage forskel på koffeinfri og almindelig kaffe.