Bryggesæt
Bryggesæt - lækkert udstyr til kaffebrygning
Mangler du nyt lækkert udstyr til kaffebrygning? Eller skal du give den perfekte gave til en inkarneret kaffedrikker? Så bør du tage et godt kig på vores flotte og funktionelle bryggesæt i forskellige stilarter, størrelser, materialer og til forskellige bryggemetoder. I mærkerne Hario, Kinto og Bloomingville får du koldbryggere, udstyr til slow-brygning, bryggeholdere til filterkaffe etc.
Bryggemetoder
Skal du brygge en så perfekt kop kaffe, som muligt, kan det anbefales, at du kværner dine kaffebønner selv. Det er ikke en absolut nødvendighed for at kunne brygge en rigtig velsmagende kop kaffe, men friskmalede bønner giver almindeligvis kaffen den mest intense smag.
Hos NORU finder du et varieret udvalg af både hele kaffebønner og malet kaffe. Ligeledes forhandler NORU - udover de nedenfor viste lækre bryggesæt - også flotte og funktionelle kaffekværne samt en lang række andet bryggeudstyr, kander, kaffetragte og kaffefiltre etc. af høj kvalitet.
Bryggesæt til filterkaffe
Med et Hario brygge- eller pourover-kit, et lækkert bryggesæt i klart glas fra Bloomingville eller med et Kinto bryggesæt eller bryggeholder fås en intens og fyldig kaffe, hvor aromaen kommer til sin fulde ret. Brug medium malede kaffebønner - det giver den bedste kaffe, når den brygges i filter.
-
Hæld fire spsk. malede kaffebønner pr. halve liter vand i kaffefilteret.
-
Overhæld langsomt kaffebønnerne med kogt og let afkølet vand
-
Servér, når al vandet er løbet igennem kaffefilteret.
Koldbrygger
Koldbrygget kaffe er fantastisk at drikke, som det er, eller anvende når du skal lave iskaffe. Den er knap så bitter, som hvis du varmbrygger kaffen og efterfølgende køler den ned, men du får stadig koffeinen og den gode smag fra bønnerne.
Til en kande koldbrygget kaffe, skal du bruge groftkværnede kaffebønner.
-
Fyld filteret i karaflen op med en passende mængde malet kaffe, der passer til den styrke, du ønsker. Hvis du ikke har prøvet at brygge kold kaffe før, anbefaler vi, at du starter med at brygge ud fra målestoksforholdet 1:4 - dvs. 1 del kværnet kaffe til 4 dele vand.
-
Sæt filteret fast i karaflen
-
Fyld koldt vand på
-
Skru låget på og lad kaffen trække i køleskab i minimum 12 timer.
Det er en god idé at sætte kaffen over om aftenen, så du har dejlig forfriskende og iskold kaffe næste dag!