Skumfiduser

Vi elsker skumfiduser! Lækre, bløde, søde, fyldige skumdimser, som både kan bruges til varm kakao, til amerikanske S'mores (grillede skumfiduser med kiks og mørk chokolade) og spises fra æsken eller posen, lige som de er. Her på siden finder du de lækreste kvalitets-skumfiduser med og uden overtræk af eksempelvis skøn chokolade og i mange super delikate smagsvariationer. Tag et kig - du bliver ikke skuffet!

Viser 1-24 af 34 element(er)

Bløde, søde, lækre, luftige og delikate

- det er svært at finde noget negativt at sige om skumfiduser! 

Vi er mange, der oplever, at det næsten er umuligt at stoppe, når man først er begyndt at putte disse udsøgte bidder af lækker fluffy sukker-slik i munden - for de smager simpelthen så utrolig godt!

Men hvad er skumfiduser egentlig? Skumfiduser er lækkert, super let og skumagtigt slik, der i moderne udgave almindeligvis består af:

 • Sukker

 • Majssirup

 • Æggehvide

 • Vand

 • Gelatine

 • Dextrose

 • Evt. forskellige smagsstoffer

 • En blanding af majsmel og florsukker, som de færdige skumfiduser vendes i, så de ikke klistrer sammen.

Skumfiduser fås i mange størrelser og faconer, og de fås med mange forskellige aromaer - især forskellige frugtsmage. Mange foretrækker dog, at deres skumfiduser er uden ekstra tilsat smag af eksempelvis jordbær eller fersken - til gengæld kan de fleste godt lide kombinationen af nødder, karamel og chokolade sammen med skumfidusernes fine og rene smag af sukker.

Hvad kan man bruge skumfiduserne til?

Altså….vi er rigtig mange skumfidus-entusiaster, der simpelthen elsker blot at dykke i glasset eller æsken efter et par stykker eller en hel håndfuld delikate skumfiduser, som vi derefter med stor fornøjelse fortærer én efter én, mens vi i øvrigt ser fjernsyn, arbejder eller bare hygger os. Især ved forskellige højtider ser man ofte skumfiduser blandet i slikskålene, men de kan naturligvis sagtens spises hele året og ved alverdens lejligheder!

De er en yderst populær form for slik i store dele af verden, og man kan spise de lækre skumfiduser, som de er - direkte fra dåsen eller posen - men de kan også anvendes som delkomponent i andre søde sager - eksempelvis:

 • Varm kakao
  Skumfiduser som topping i en kop dampende varm kakao, hvor de får lov at smelte langsomt i den varme drik, er næsten genialt. 
 • På kager
  Lækre skumfiduser i lyse farver egner sig også gevaldig godt som pynt - evt. sammen med glasur, små marengs, nødder og hakket chokolade - på fine og indbydende kager. Klip dem evt. i mindre stykker, inden kagen pyntes - det ser fantastisk ud og smager himmelsk.
 • I desserter og konfekt
  Du kan selvfølgelig erstatte flødeboller med skumfiduser - også ovenpå en god vaffelis, som faktisk bliver lettere at spise med mindre stykker skumslik end med en hel, stor og måske lidt uhåndterlig flødebolle. Skumdimserne egner sig også fortrinligt til hjemmelavet konfekt - du kan f.eks. klippe dem i mindre stykker, blande dem med hele nødder og vende dem i smeltet god chokolade, som sættes i toppe på bagepapir og spises, når de er størknet helt - hvis du vel at mærke kan vente så længe. Ellers kan de bruges som pynt på eksempelvis store hjemmelavede marcipanbrød eller anden konfekt. 
 • Til fondant
  I fondant til overtræk af kager - eller til at modellere sukkerfigurer af - er skumfiduser et must. Fondant er en smidig sukkermasse, som på mange måder er lettere at arbejde med end marcipan, som man traditionelt set har overtrukket kager med her hjemme. Man kan købe færdiglavet fondant, men rigtig hjemmelavet fondant er så meget mere delikat - se NORUs opskrift på fondant til overtræk til en enkelt kage her.
 • Til leg og pynt
  Ved festlige lejligheder - og måske især til børnefødselsdage eller til julehygge  - er pastelfarvede skumfiduser også nærmest geniale. Dels til pynt på bordet, men også til hyggelige selskabslege og konkurrencer, hvor der dystes i at lave den længste skumfidus-halskæde på tid eller den længste skumfidus-guirlande til juletræet. Husk at alle deltagere bør have vasket hænder grundigt, inden konkurrencen går i gang!

Det er vist tydeligt, at vi hos NORU er store fans af lækre skumfiduser, og vi har mange helt fantastiske slags fra hhv. Barú og The Mallows - se alle vores super lækre varianter med chokolade, lakrids, saltkaramel, hindbær, vanilje og meget andet super lækkert nedenfor.