Sofaborde

Gode råd når du kigger på sofaborde

Når du kigger på borde til stuen, er der nogle forskellige ting, du skal huske at overveje, inden du køber. Det kan være fristende bare at købe det første og det bedste, men det er bedre at holde igen og tænke dig om. Der er trods alt tale om et møbel, som du kommer til at bruge længe, og som bliver samlingspunktet for mange sammenkomster og hyggelige stunder.
Læs med her for at lære om, hvad du skal vide og holde øje med.

Viser 1-7 af 7 element(er)

Overvej sofabord i træ

Der er forskellige muligheder for materialer, når du kigger på sofaborde – særligt i træ. Træ er et utrolig populært materiale, og sofabord i eg er noget af det, du oftest vil støde på.

Et bord til stuen af træ er også flot, men det kommer ikke altid helt uden problemer. Hvis det er massivt træ, vil det være tungt, og dét kan være en udfordring, hvis du bor småt eller i lejlighed. Der er også øget risiko for ridser, hvis du ikke passer på.

Sofaborde kræver typisk ikke den helt store vedligeholdelse, hvis du behandler dem ordentligt, men det er værd at undersøge på forhånd. Find ud af, hvilken træsort der er tale om, og om det er blevet behandlet med noget specielt.

Bordoverfladen skal gerne være glat nok til, at du kan bruge den, uanset hvilket materiale bordet er lavet af. Som test skal du gerne kunne bruge en kuglepen på et enkelt ark papir uden problemer.

Formen på dit sofabord

Sofaborde kommer i mange forskellige former, og du kan overveje, om der er en speciel én, du bedre kan lide end andre. Et rundt sofabord er evigt populært, fordi det er mere behageligt at se på, og der ikke er nogen skarpe hjørner, man skal passe på.

Hvis du overvejer et sofabord med en afrundet form, kan du også kigge på bønneformede og ovale sofaborde. Alle tre er rigtig gode muligheder, som kan være flotte i det rigtige hjem. Hvis du dog vil have opbevaring under bordet, er et firkantet bord mere optimalt og nemmere at have med at gøre.

Dit sofabords størrelse

Hvis du vil have et bord, der er lille og diskret, kan du sagtens finde dét – sofaborde kan nemlig fås i alle mulige forskellige størrelser.

Når du vælger størrelsen på dit bord, er der nogle ting, du skal have in mente: Kan du have mad på bordet, når du fx har gæster? Kan du opbevare noget på bordet? Og er det så stort, at du kommer til at rode på det?
For ja, et stuebord kan faktisk godt blive for stort – især hvis du har en tendens til at rode lidt.

Den perfekte bordstørrelse skal gerne passe proportionelt til din sofa og eventuelle lænestole. Alle skal kunne sætte drikkevarer eller lignende på bordet, uden at det bliver for trængt, og alle skal kunne nå det. Her kan du med fordel finde dit målebånd frem!