Krukker & Skjulere

Blomsterkrukker og urtepotteskjulere skal der til i et hjem - uanset om man bor i hus med en stor terrasse, i lejlighed med en dejlig altan eller slet ikke har noget uderum. For grønne og blomstrende planter er nærmest geniale til at skabe stemning og give god luft i boligen, og så giver de indretningen både i stuen og på altanen lige det dér sidste flotte pift, som fuldender det hele!

Viser 1-24 af 44 element(er)

Til en moderne boligindretning hører masser af levende planter! Man kan naturligvis sagtens sætte dem både på terrassen og inde i boligen i de der virkelig grimme plastikurtepotter, som de kommer i fra butikken eller planteskolen, og så med en gammel tallerken under som underskål. Men altså.....det ser virkelig trist ud, og så har langt de fleste nyindkøbte planter jo brug for at blive plantet over i noget større, hvor de får mere luft til rødderne og større plads og bedre jord at udvikle sig i. Og de, der blot skal forblive i deres potte, vil almindeligvis virkelig have gavn af at placeres i en pæn potteskjuler...

Indretning med grønne planter

Grønne planter er i dén grad kommet tilbage som vigtigt element i moderne og nutidig boligindretning! Faktisk er der vel ikke siden 70'erne og 80'erne set så mange grønne planter i boligerne, som man nu atter kan opleve - især i helt unge og nyetablerede hjem. Det nyder vi hos NORU - for vi elsker nemlig også levende grønt i og udenfor boligen. Men...skal de flotte grønne og/eller blomstrende planter kunne leve op til at være et lækkert indretningselement inden- og udenfor, nytter det ikke, hvis de står i grimme potter, som ikke passer ind i den øvrige indretning. Så tænk også i lækre potter og krukker, når du køber nyt grønt til boligen, altanen og terrassen!

Skønne krydderurter på altan og i køkken

Når vi taler om grønne planter som pynt i boligen, så giver det næsten sig selv, at masser af krydderurter er perfekte i køkkenet - og på en solvendt altan. Køb dem med klump, pot dem om i smukke krukker og sæt dem, hvor der er lysest. Så far du masser af herligt levende og spiseligt grønt i køkkenet. Det kan på alle måder betale sig, for du kan jo løbende bruge af de herlige krydderurter, der skaber masser af lækker friskhed i din mad - og samtidig behøver du ikke at købe nye krydderurter hele tiden.

Husk at vande dine krydderurter, og husk at placere dem lyst og i smukke krukker, der passer flot ind i dit køkken eller på din altan. Så tør vi næsten garantere for, at du bliver glad for at have fyldt op med disse herlige vækster, som gavner både øjet og maven.

Smukke blomstrende planter til at skabe hygge og stemning

Blomstrende planter skaber masser af afslappet elegance og hygge - både indenfor og udenfor. Og når du pynter med sådanne, har du glæde af blomsterne i meget længere tid, end hvis du køber dyre buketter, som oftest går til indenfor en uges tid! Men igen: Husk at plante dem over i smukke krukker - ellers får du ikke samme glæde af blomsterne, og du bliver bare irriteret over, at de alligevel ikke pynter helt så meget, som du egentlig havde forestillet dig, da du købte dem. Og så husk at vande dem og placere dem i stue og have, så de får den mængde sollys og den temperatur, som de har brug for for at kunne udvikle sig - og i det hele taget overleve!

Grønne planter til pynt og til at skabe miljø

Når du sætter flotte store og små grønne planter rundt omkring i smukke potter eller urtepotteskjulere i din bolig, skaber du ikke alene miljø, men du har også muligheden for på denne vis at skjule grimme installationer og eksempelvis varmeapparater, der ikke ligefrem pynter så meget, at det gør noget. Ligeledes har de grønne planter det med på ganske magisk vis at "samle" indretningen, når de placeres "strategisk rigtigt" i rummet og den øvrige indretning. Brug nogle høje flotte palmer eller lignende i boligens knap så pæne hjørner, og husk, at du med høje og halvhøje planter også kan skabe illusionen af halv- og helvægge, der kan dele f.eks. en meget stor stue lidt op eller f.eks. skærme hjemmearbejdshjørnet i stuen lidt af.

Grønne planter i boligen skaber liv og miljø, og så er de utroligt gode for luften i boligen. De skaber nemlig en god luftfugtighed, når der er en meget tør luft i boligen, og de giver i det hele taget en rar luft, som er god at indånde. Placér dem i flotte krukker, som passer til dem i størrelsen, og som du nyder at se på!

Et par idéer

Når du indretter med planter uden- og indenfor, så tænk gerne lidt alternativt, så du ender med at få præcis dét ud af indsatsen, som du håber på.

Lav en plantevæg

Lav f.eks. en vildt flot plantevæg på altanen eller på en mur ved din terrasse udenfor. Det eneste du behøver er masser af vægkrukker - gerne i forskellige størrelser, farver og faconer - og smukke krydderurter eller planter, der egner sig særligt godt til ophængning. Det kan eksempelvis være smukke hjerteranker og fantastiske hængejordbær, som det er svært at få øjnene fra.

Krukkerne kan du enten hænge jævnt fordelt på et opsat espalier eller du kan hænge dem direkte på væggen/muren. Det ser fantastisk ud, når planterne gror til, og det skaber en levende mur af skønhed på din terrasse eller altan.

Hæng en enkelt plante op

Du kan også nøjes med at hænge en enkelt plante op i en flot hængekrukke, der fæstnes til eksempelvis tagudhænget på terrassen eller på altanens loft/tag. Hvis den får lov at vokse sig stor og flot i solen, får man et ret fedt indretningselement, som skaber masser af "rumfornemmelse" og masser af miljø på terrassen eller altanen!

Saml krukkerne i grupper

En anden måde at indrette med planter på er at samle krukkerne i grupper, således at dine planter ikke står jævnt spredt udover hele huset eller terrassen, men i stedet skaber miljø og skønhed i smukke grupper - eller "tableauer" om man vil. Det giver en følelse af ro i indretningen. Men husk gerne at samle planter, der kræver samme mængde lys og samme temperaturniveau i de enkelte grupper - så bliver det meget lettere at at passe og pleje dem. Husk også, at krukkerne gerne må passe til hinanden eller bare se godt ud sammen, når du placerer dem i grupper.

Flyt rundt på planterne

En af de fedeste ting ved at have sine planter i krukker fremfor i bede eller i store plantekasser er, at man kan flytte rundt på dem, så de altid har eller får netop de vilkår, som de har brug for, og så de kan pynte i indretningen, hvor det nu passer bedst.

Det kan f.eks. blive nødvendigt, når du får gæster, at planterne træder lidt mere i baggrunden, end i dagligdagen, hvor de får lov at fylde godt i indretningen både uden- og indenfor. Det kan også være nødvendigt, når du bare gerne vil flytte rundt og ændre på din øvrige indretning. Men husk, at holde øje med, om dine planter overhovedet kan tåle at blive flyttet rundt på jævnligt. Der findes nemlig planter, som har bedst af at stå urørte det meste af tiden, således at solen altid rammer fra nogenlunde samme vinkel osv. Det er dog vores oplevelse, at såfremt planterne ellers får tilstrækkeligt med lys, næring og rigtig temperatur, så kan de fleste sagtens klare at blive flyttet rundt på.

Hos os i NORU finder du de fedeste krukker og urtepotteskjulere til en moderne indretning! De fås i de skønneste naturfarver og -materialer, der passer helt perfekt til hinanden og udgør super flotte og moderne indretningselementer overalt i og udenfor din bolig. Se dem alle her på siden!