Forklæder

Her finder du NORU's skønne forklæder fra blandt andet Bloomingville og The Organic Company. Vi har både klassiske lange forklæder, der også beskytter dit tøj på overkroppen, og praktiske "forstykker" (som kokkene vist nok kalder dem). Sidstnævnte beskytter dit tøj på den nederste halvdel af kroppen. De er lavet i de lækreste materialer - og egner sig i øvrigt også fantastisk som virkelig lækre gaver!

Viser 1-12 af 12 element(er)

Enhver husmor med respekt for sig selv bruger forklæde! Sådan var det i hvert fald i gamle dage, da husmoderrollen var lidt mere udbredt end nu. Og forklædet kom ikke alene på, når der skulle kokkereres. Det blev også brugt under rengøring (med mindre fruen var i besiddelse af en rengøringskittel) og ved alverdens andre aktiviteter, hvor man gerne ville beskytte sit tøj. Faktisk hang forklædet på de fleste husmødre dagen igennem, og kom først af igen ved sengetid - eller når aftenteen var serveret. Går vi endnu længere tilbage i tiden, var forklæder noget, som også små piger havde på dagen igennem for at beskytte tøjet inde bag.

Praktisk beklædningesgenstand

Et forklæde er en super praktisk beklædningsgenstand, der tages over det almindelige tøj og tjener til at beskytte dette mod smuds og snavs. En arbejdskittel eller eksempelvis en kokkejakke tjener samme formål, men kan nok for mange forkomme lidt voldsom i forbindelse med korterevarende opgaver - f.eks. madlavning i private hjem - hvor der først og fremmest er risiko for stænk og mindre uheld, der kan plette tøjet.

Forklæder kommer i øvrigt i mange forskellige varianter, materialer, farver og størrelser, og det afhænger både af personlige præferencer og af arbejdsopgaven, hvilken slags forklæde der er mest egnet.

Hvilken slags forklæde bruges hvor?

Forstykker

I de professionelle køkkener anvender man tit kokkejakker eller forstykker. Sidstnævnte minder om et kraftigt viskestykke, som man binder om livet med lange stropper. Dette er ret praktisk, for ikke bare beskytter forstykket mod stænk og pletter fra livet og ned, men i snorene om livet kan man desuden let isætte eksempelvis et rent viskestykke som man løbende kan anvende til at tørre tallerkenkanter af med - eller eksempelvis til at tage ikke alt for varme forme og bradepander ud af ovnen med. I princippet kan der dog fastgøres alverdens lette og smarte hjælpemidler i stropperne, når først forklædet er taget på. Så har man dem lige ved hånden, mens man kokkererer.

I dag ses forstykker i forskellige materialer nok mest i køkkenerne på restauranter og cafeer samt hos slagtere, vinhandlere, tjenere og andre, der i deres arbejde ellers let får smudset tøjet til.

Hele forklæder

Dybest set er det en smagssag, om man foretrækker forstykker eller lange forklæder. På mange caféer ser man ofte tjenere og eksempelvis baristaer, der anvender hele forklæder, der også beskytter tøjet på overkroppen. De bruges naturligvis også i private hjem. Det er dog efterhånden et særsyn at se sin nabokone iført forklæde, når hun køber ind...fordi hun midt i dagens mange gøremål har glemt at tage det af, inden hun gik ud af døren.

Forklæderne hos NORU

Hos NORU finder du de dejligste forklæder og forstykker i lækre materialer fra blandt andet kaffegiganten Lavazza, Bloomingville og The Organic Company. De kommer i lækre farver, er i designs, som klæder både mænd og kvinder og er både pæne og virkelig praktiske.

Nogle af forklæderne har en stor lomme foran, så man hele tiden kan have små-værktøjer på sig, når man bærer forklædet. Desuden kan forklæderne justeres i halsstroppen og har lange stropper, der bindes om livet, så de kan tilpasses netop ham eller hende, der skal bære det. Nogle af forklæderne har desuden en god og super praktisk slids foran, som øger bevægeligheden betragteligt.

Foretrækker du et lækkert forstykke i stedet for et hel-forklæde, kan du naturligvis også få dette hos NORU. Tag selv et kig på både vores lækre forklæder og forstykker her på siden. Der er tale om kvalitet, og de er super populære hos vores kunder!