Bodyshampoo

Viser 1-6 af 6 element(er)

Den er med stor sandsynlighed en vigtig følgesvend i hverdagen – din bodyshampoo, der holder dig dagligt ren og frisk efter det varme bad.

Det er dog vidt forskelligt, hvor meget kærlighed vi hver især lægger i at vælge den helt rigtige bodyshampoo. Måske går du først og fremmest efter prisen eller duften.
Det er der som sådan ikke noget galt i, men det vigtigste er dog at finde en bodyshampoo, der passer særligt godt til din hud – og ikke blot renser den, men også plejer den i dybden.

Her får du et par enkelte tips til, hvad du skal være opmærksom på i din søgning efter en god bodyshampoo. 

Hvilken type bodyshampoo har du behov for?

Bodyshampooer går under et væld af forskellige betegnelser såsom kropssæbe, bodywash og shower gels – men de har alle det samme formål, nemlig at rense kroppen for snavs i forbindelse med badet.
Du kan finde flere forskellige bodyshampooer – mens nogle er udviklet specifikt til at vaske kroppen, kan du også finde de produkter, der både vasker hår og krop samtidigt. Det er lidt en smagssag, om du er til det ene eller det andet.

Én ting er selve rensningen af kroppen – en god bodyshampoo bør imidlertid også pleje kroppen og tage højde for de individuelle behov. Har du f.eks. en tør hud, hjælper det ikke at vælge en bodyshampoo, der udtørrer huden i endnu højere grad. Sæbe i sig selv kan virke meget udtørrende, så enten kan du gå efter en mere mild og eventuelt parfumefri bodyshampoo eller en shower oil, der kan tilføre mere fugt.

En normal hud har ikke i samme grad et særbehov for bestemte bodyshampooer, så her kan du i højere grad gå efter de mere sekundære parametre som duft. Det vigtigste er. at du føler dig godt tilpas efter badet. Du kan også vælge bodyshampooer med nyttige vitaminer og fugtgivende stoffer som glycerin.

Husk, at de enkelte bodyshampooer kan været tilpasset særlige målgrupper, såsom børn.

Gå efter bodyshampooer uden skadelige kemikalier

Rigtig mange hudplejeprodukter er spækket med skadelige kemikalier, der ikke kun er skadelige for miljøet, men også dig som individ. Du kan både opleve, at kroppen reagerer med irritation, men ligeledes, at der opstår hormonforstyrrelser og lignende, hvilket skaber en ubalance i kroppen.

Det er derfor værd at forsøge at gå helt uden om de skadelige kemikalier – enten ved at nærlæse ingredienslisten eller gå bevidst efter certificeringer som Svanemærket og andre allergimærker.

Du skal især være OBS på stoffer som parabener, sulfater, silikone og diverse hormonforstyrrende stoffer.
Parfumer og farvestoffer er to andre syndere, der kan skabe irritation på sigt.

Husk at følge op med en god bodylotion

Et varmt bad og dejlig sæbe i form af en shower gel er en af de ting, der kan skabe en høj grad af velvære i hverdagen. Det varme bad er også med til at åbne op for porerne i huden, så du bør efterfølgende gøre brug af fugtgivende og plejende bodylotion, så du kan give kroppen optimale betingelser.