Økologisk kaffe

Hos NORU er vi store fans af økologiske hele kaffebønner! Vi har derfor samlet hele vores store udvalg lige her, så det er nemt også for dig at finde præcis de økologiske kaffebønner, du ønsker. Det gælder, uanset om du er til mellemristede eller mørkristede bønner, til espresso, til stempelkande eller til filterkaffe - vi har det hele, og bønnerne kommer fra blandt andet Estate Coffee, Black Coffee RoastersPeter Larsen Kaffe og Din Luksus kafferisteri.

Viser 1-24 af 86 element(er)

Hos NORU elsker vi økologi og bæredygtighed! Derfor kan du købe de - efter vores mening - allerbedste økologiske kaffeprodukter her hos os! Vores udvalg af økologisk kaffe omfatter blandt andet hele ristede kaffebønner, instant kaffe og koffeinfri kaffe, og produkterne kommer blandt andet fra Clipper, Estate Coffee, La Posada og vores helt eget mærke: NORU.

Vi har gjort det let for dig at finde økologisk kaffe i topkvalitet, med udsøgt smag og til en fornuftig pris, og mange af vores økologiske kaffevarianter er endda også Fairtrade-mærkede og/eller produceret på bæredygtig vis.

Fremstilling af økologisk kaffe

Der dyrkes kaffebønner i mange lande verden over, men desværre er der forhold, der gør, at det nogle steder er nødvendigt at anvende sprøjtemidler i produktionen, hvis man som kaffebonde skal være nogenlunde sikker på at få en acceptabel høst. Blandt andet findes der i nogle lande en lille bille, som på yderst ødelæggende vis æder sig ind i kaffebønnerne og dermed kan ødelægge en hel høst. Nogen steder vælger man at bekæmpe skadedyrene biologisk, hvilket ofte er dyrt og knap så effektivt, som når der anvendes kemiske sprøjtemidler. Til gengæld vil disse produkter ofte kunne klassificeres som økologiske. I andre lande findes der ikke skadedyr af denne slags, hvorfor det i disse lande ofte er unødvendigt at anvende sprøjtemidler. Dette gælder blandt andet Mexico, hvorfor mexikansk kaffe som udgangspunkt ofte vil være dyrket under forhold, der gør slutprodukterne økologiske.

Kaffebønner er altså en afgrøde, som på de konventionelle kaffeplantager i store dele af verden er udsat for megen kemisk sprøjtning, hvilket gør, at man i slutprodukterne kan finde rester af pesticider og andre giftige stoffer. Det finder man ikke i økologisk kaffe. Når man som forbruger køber et økologisk mærket produkt, har man sikkerhed for, at produktet er fremstillet på bæredygtig vis uden brug af kemiske sprøjtemidler, kunstgødning, kunstige farvestoffer og/eller syntetiske aromastoffer og sødemidler.  

Økologiske kaffeprodukter, som importeres fra lande udenfor EU, kontrolleres af en EU-myndighed, som med jævne mellemrum besøger de relevante kaffeplantager og sikrer, at de aktuelle standarder for økologisk produktion overholdes. Hvis produkterne er mærket med det røde ø-mærke, betyder det, at produkterne er ydermere er kontrolleret af danske myndigheder og - som minimum - er pakket i Danmark.

På jagt efter økologiske kaffebønner? Se hele vores udvalg her.

Flere og flere danskere vælge at drikke økologisk kaffe!

Med økologisk kaffe følger en lang række fordele for dig, for naturen og for samfundet generelt - her er et par af de allervigtigste:

  • Indtagelse af færre skadelige stoffer
    Når du som forbruger skifter over til udelukkende at drikke økologisk kaffe, slipper du for sammen med kaffen at indtage kunstige stoffer, som er - eller kan være - direkte sundhedsskadelige i større eller mindre grad. Dette gælder rester af kemiske sprøjtemidler, men også kunstige farvestoffer, syntetiske aromastoffer, kunstige sødemidler etc.
  • Afgiftning af naturen
    Fremstilling af økologisk kaffe har meget lille og i mange tilfælde ingen negativ indvirkning på naturen - blandt andet fordi der ikke anvendes kunstig gødning, der kan trænge ned i grundvandet, eller kunstige sprøjtemidler og pesticider, der også er yderst skadelige for miljøet i det lange løb. Det er derfor en stor fordel for miljøet, når kaffebønder verden over omlægger deres produktion til at være helt økologisk.
  • Velfærd for kaffebønderne
    Fremstilling af økologisk kaffe indebærer blandt andet kontante fordele for kaffebønderne i nogle af verdens fattigste lande, idet disse ved denne form for produktion slipper for udgifter til kunstig gødning, sprøjtemidler etc. Samtidig med denne umiddelbare besparelse kan bønderne tage en noget højere pris for de varer, som er økologisk dyrkede og dermed er underlagt økologi-kontrol. Besparelserne og den højere pris på produkterne betyder - for de kaffebønder, der dyrker økologisk - at de kommer et skridt nærmere at kunne træde ud af den fattigdom, der ellers har det med at klæbe til mange af verdens kaffebønder og deres familier.

En konklusion på ovenstående kan være, at der er så mange fordele ved økologisk kaffe fremfor konventionelt fremstillet kaffe, at det måske vil være hensigtsmæssigt fremover at foretrække netop den økologiske. I NORU synes vi i hvert fald, at det er værd at overveje…