Valentine's Day

Valentines day er alletiders oplagte mulighed for lige at forkæle sin - eller sine - elskede lidt ekstra! Hvorfor ikke gribe den og byde på lækker morgenkaffe med lidt ekstra lækkert til? Forære en sød og kærlig lille gave? Købe de der blomster eller den der chokolade, som du aldrig ellers får givet? Eller hvorfor ikke lave et par skønne cocktails og lidt ekstra lækker mad på denne hyggelige dag?
Se nedenfor vores bud på søde Valentines Day-gaver til dem, du holder af.

Viser 1-24 af 50 element(er)

Skøn forkælelse til en, du holder særligt af

Især i de senere årtier har danskerne taget den super søde tradition med fejring af Valentine's Day til sig! Det er dén dag på året - den 14. Februar - hvor elskende i mange lande i særlig grad forkæler hinanden og fejrer deres fælles kærlighed. Og hvorfor ikke? Det er da den helt oplagte mulighed for at få gjort noget ved det - få udvekslet søde gaver, kort og opmærksomhed med sin (eller sine) kæreste!

Historien

Det er ikke fuldstændig krystalklart, hvordan traditionen med årlig fejring af elskende på Valentine's Day opstod. Man ved dog, at Pave Gelasius helt tilbage i år 496 indførte dagen som en helligdag og gav den navn efter en romersk præst ved navn Valentin. Det er ikke meget, man i dag med sikkerhed ved om denne præst, men legenden går på, at da kejser Claudius II på et tidspunkt forbød romerske soldater at gifte sig, trodsede præsten Valentin dette og fortsatte simpelthen med at foretage vielser af soldaterne. Valentin blev af samme årsag arresteret og henrettet den 14. februar for sin forbrydelse, og efter hans død udnævntes han af kirken til helgen - Sankt Valentin.

Fejring

Især i USA har man tradition for at fejre Valentine’s Day. Traditionelt set sender man på dagen sin elskede en “Valentine” - et Valentineskort og/eller en gave, blomster eller chokolade, og traditionen foreskriver, at man aldrig underskriver kortet med sit navn, selvom det på anden vis tydeliggøres, hvem kortet og/eller gaven er fra. På dette punkt minder skikken en smule om vores danske tradition med at klippe og sende gækkebreve til påske.

I Danmark forsøgte blomsterhandlerne i 1950’erne at indføre Valentine's Day skikken, men det lykkedes ikke. Danskernes skepsis overfor “andre landes traditioner” var og er stor, og man havde ikke i sinde at adoptere sådanne skikke, for at blomsterhandlere og andre med kommercielle interesser kunne tjene derpå. Desværre gjorde blomsterhandlernes lidt aggressive tiltag i 1950’erne dét, at samme handlende siden har fået “skyld” for at stå bag også traditionerne med fejring af Fars Dag, Mors Dag og Halloween. Sandheden er dog, at disse mærkedage ikke i sig selv er opstået som smarte kommercielle påfund - men det er svært at aflive denne myte i Danmark. Det ser dog ud til, at fejring af Valentine’s Day efterhånden også har vundet indpas i Danmark som en super sød skik, hvor man fejrer det - eller de - mennesker, som man holder allermest af.

NORU og Valentine’s Day

Hos NORU er vi vilde med Valentine’s Day! Vi synes, at det er helt oplagt, at man griber lejligheden til at fejre sin elskede - og hvorfor dog ikke? Strengt taget kan forkælelsen jo foretages på mange niveauer, og der er absolut ingen, der siger, at man skal købe ferierejser eller diamanter til sin elskede - eller spise valentinesmiddag på en Michelin-restaurant! Mindre kan gøre det, og og nedenfor finder du vores bud på søde opmærksomheder, som du kan glæde din/dine elskede med i denne hyggelige anledning! Det er sødt. Det er rødt. Og det er i dén grad forkælelse af aller skønneste slags!