Jubilæumsgaver

Hyld din medarbejder igennem mange år med en håndplukket, helt særlig - og helst personlig - gave i anledning af hans eller hendes jubilæum! Når medarbejdere når de dér milepæle i deres ansættelse, er det nemlig ikke alene kotume, men også rigtig god stil, at markere jubilæet med en hilsen, en buket blomster og en personlig gave af lidt højere værdi, som understreger, at indsatsen igennem årene er og har været vigtig, og at han eller hun er værdsat! Se vores gode forslag til populære og eftertragtede personlige jubilæumsgaver herunder!

Viser 1-4 af 4 element(er)

Et jubilæum er en milepæl i en medarbejders ansættelse, som blandt andet giver arbejdsgiveren en helt særlig og oplagt mulighed for at vise sin værdsættelse og påskønnelse af netop denne medarbejder.

Det er ganske enkelt kotume på de fleste arbejdspladser, at man fejrer de medarbejdere, der har været ansat i en årrække - eksempelvis efter 10, 25 og 40 år. Almindeligvis omfatter fejringen en fest eller reception, en buket blomster, taler og overrækkelse af en lidt særlig gave, som oftest har en lidt større værdi end eksempelvis den årlige firmajulegave.

Hvordan markeres jubilæet bedst?

Jubilæer er noget, som i hvert fald nogle medarbejdere ser frem til med længsel, selvom det langt fra er alle, der udtrykker deres forventning til disse begivenheder, hvor de får vist påskønnelse udover lønnen og de der små skulderklap i dagligdagen.

Som arbejdsgiver er det dog god stil lige at sikre sig, at medarbejderen også ønsker fejring på netop den måde, som det normalt gøres på arbejdspladsen! Nogle medarbejdere foretrækker måske i virkeligheden mindre festivitas og direkte opmærksomhed, selvom de stadig sætter pris på, at virksomheden gerne vil vise sin påskønnelse. Til disse vil et velformuleret brev eller kort med personlige hilsner fra ledelse og kolleger samt en rigtig god gave måske falde i meget bedre jord end stor festivitas og taler. Andre er måske helt ligeglade med at modtage en gave, men vil meget hellere have, at pengene puttes i lidt ekstra underholdning til receptionen eller jubilæumsfrokosten.

Kort sagt: De fleste medarbejdere vil nok sætte pris på, at man ikke bare uden videre gør, som man plejer, men sikrer sig, at fejringen bliver, som det passer jubilaren allerbedst. Det er god stil fra arbejdsgivers side at tage personlige hensyn.

Jubilæumsgaven

En god og helst personlig gave er noget, som de færreste jubilarer ikke vil værdsætte! Hvis den medarbejder, der har været ansat i en årrække, bare er nogenlunde tilfreds med sin ansættelse, vil han eller hun i de fleste tilfælde værdsætte den påskønnelse, der ligger i en nøje udvalgt gave i anledning af jubilæet.

Hvilken gave er passende?

Når der skal vælges en jubilæumsgave fra arbejdsgiver til jubilar, er det formålstjenligt at gøre sig nogle overvejelser, inden gaven vælges og indkøbes.

Værdien

Det er f.eks. vigtigt at gøre sig klart, hvilket prisniveau, gaven må eller kan ligge i. Vil man være sikker på, at jubilaren ikke belastes af at skulle betale skat af værdien af gaven, bør man som arbejdsgiver sætte sig ind i de gældende skatteregler på området.

I begyndelsen af 2021 gælder det, at en medarbejder uden at skulle betale skat deraf kan modtage jubilæumsgaver på op til 8.000 kr. skattefrit ved 25, 35, 40, 45 og 50 års ansættelse i virksomheden. Det er også muligt at modtage skattefri gaver fra arbejdsgiveren ved "skæve" jubilæer - altså f.eks. efter 10, 20 og 30 års ansættelse, men her gælder særlige regler, som det vil være klogt og nødvendigt at sætte sig ind i.

Den perfekte jubilæumsgave

Det giver også rigtig god mening at kaste lidt energi i at sikre sig, at jubilæumsgaven passer til netop ham eller hende, som den skal glæde. Personlige og unikke gaver vil ofte blive modtaget med langt større overraskelse og begejstring end det dér ur eller den dér designklassiker med firmalogo, som er fast jubilæumsgave på nogle arbejdspladser. Derfor kan det godt betale sig at stille sig selv, nærmeste chef, jubilaren eller de nærmeste kolleger disse spørgsmål:

- Hvilke interesser har den kommende jubilar?

- Hvad sætter han/hun særligt pris på i dagligdagen og ved særlige lejligheder?

- Skal det være en helt unik gave, som holder resten af livet, og som dermed altid kan minde jubilaren om hans tid i virksomheden? Det kan f.eks. være et stykke kunst, flot service og bestik, en helt særlig lampe, en cykel eller måske en virkelig lækker espressomaskine.

- Eller vil det give langt mere mening at finde en gave, som kan nydes i den nærmeste tid fremover? Det kan f.eks. være en weekendtur, en helt exceptionelt lækker rom eller whisky, et stykke kunst, en helikoptertur, eller andet, som de fleste ikke almindeligvis lige går ud og bruger penge på, men som virkelig vil blive værdsat af modtageren.

- Har jubilaren ligefrem en ønskeseddel? Ellers kan man jo altid udbede sig en sådan - eller simpelthen tage en snak med ham eller hende (eller de nærmeste kolleger i dagligdagen) om, hvilken slags gaver, der særligt vil vække glæde.

Lad dig inspirere

Giver det stadig problemer eller mange overvejelser at finde på den helt rigtige gave til den kommende jubilar, vil vi anbefale dig at tage et grundigt kig på denne side. Her kan du nemlig lade dig inspirere af vores bedste bud på virkelig lækre jubilæumgaver, som vi tror, at de fleste vil blive begejstrede for. Her er noget for enhver smag, og er det helt umuligt for dig at vælge, så kan og vil vi meget gerne pakke en helt særlig gavekurv med lidt af det hele til din jubilar. Og vi pakker også gerne ind i fin cellofan og med bånd samt vedlægger et håndskrevet kort efter dine anvisninger, hvis det gør det hele lidt lettere!