Almuegaarden

Almuegaarden -  Fantastiske håndlavede kvalitetsbolcher

Velkommen til stedet, hvor du finder de skønneste - og smukkeste - håndlavede og håndpakkede bolcher fra Almuegaardens Bolchekogeri. Her finder du delikate bolcher med masser af smag - og Almuegaarden laver både gode gamle klassiske kendinge og helt nye og spændende varianter.

Viser 1-24 af 64 element(er)

Om Almuegaardens Bolchekogeri

Almuegaarden Bolchekogeri ligger i historiske rammer i en gammel og fuldstændig idyllisk rød og hvid bindingsværksejendom i Lov ved Næstved. Her fremstilles alle de skønne kvalitetsbolcher af de fineste råvarer og udelukkende ved håndkraft og på gammeldags manér. Blandt andet anvender man en original bolchevalse med håndsving, som kan valse bolchemassen i alle de gammelkendte og populære bolcheformer.

Som noget helt specielt blev Almuegaarden allerede i 1998 landskendt, da det lykkedes at udvikle skønne helt sukkerfri bolcher, der smagte og så ud helt som de traditionelle søde bolchevarianter. Disse bliver blandt andet solgt på apoteker landet over. Et par år senere blev Almuegaarden tilbudt at overtage Tivolis gamle bolchekogeri - og slog til. Dette har betydet, at utrolig mange mennesker i dag kender Almuegaardens fantastiske kvalitetsbolcher, selvom de måske ikke lige selv er klar over det. I Tivoli hedder de nemlig blot "Bolchekogeriet" - men det er altså Almuegaarden, der driver netop dette populære og hyggelige sted i Tivoli.

I dag arbejder hele tre generationer i virksomheden Almuegaardens Bolchekogeri, der også har opnået stor succes i udlandet og eksporterer sine kvalitetsbolcher til hele Norden og i stigende omfang også til resten af Europa. Almuegaarden insisterer på ikke at give køb på hverken håndværk eller kvalitet, og dette gør, at de indimellem kan have svært ved at følge med udlandets efterspørgsel. Men netop håndværk og kvalitet er utrolig vigtigt for Almuegaarden, og det går man ikke på kompromis med - heller ikke selvom det måske ville betyde endnu større salg i udlandet.

Håndværket

Som nævnt ovenfor fremstilles Almuegaardens bolcher efter gamle og helt traditionelle arbejdsmetoder og af de fineste råvarer:

Først opvarmes bolchemassen i store gryder over åben ild, hvorefter massen hældes ud på et kølebord. På bordet tilsættes bolchemassen naturlig smag og farver, og når den har rette temperatur, trækkes den fra en stor krog med håndkraft til rette konsistens og farve. Derefter trækkes bolchemassen ud og formes og samles til et enkelt meget stort og 50 kg. tungt bolche. Dette kæmpebolche trækkes med håndkraft ud i lange baner, der klippes til 1 meter lange stænger, der rulles, mens de køler ned. Når de er tilpas nedkølet, klippes bolcherne i mundrette klumper og pakkes efterfølgende ved håndkraft i lækre cellofanposer.

Produkterne

Som beskrevet ovenfor er det af største vigtighed for Almuegaarden ikke at gå på kompromis med produkternes kvalitet. Bolcherne skal ikke alene være delikate og yderst velsmagende - de skal også være pæne! Blandt andet derfor pakkes de også ved håndkraft, så de ikke tager skade under pakningen.

Mange bolchefabrikanter fremstiller bolcher med motiver i midten. Desværre forekommer det ofte, at motiverne ikke er ret pæne eller vellignende. Hos Almuegaarden insisterer man dog på, at motiverne skal være både flotte og vellignende. Blandt andet har man udviklet en metode, så man kan fremstille fantastisk flotte bolcher med blandt andet et yderst vellignende H. C. Andersen kontrafej i midten. Det har taget flere år at udvikle metoden, der blandt andet også anvendes til fremstilling af bolcher hjerter og Dannebrog, der står knivskarpt, i midten. Også super flotte motivbolsjer med brudepar, drenge- og pigekonfirmander, tegneseriefigurer, studenterhuer, trolde og andre super skarpe og detaljerede enkelt- og flerfarvede motiver har vist sig at være meget efterspurgte. De egner sig perfekt til små og store gaver og er en stor succes for Almuegaarden, der blandt andet også afsætter disse til blomster- og gavebutikker.

De fantastiske bolcher fra Almuegaarden egner sig perfekt i skrivebordsskuffen, i et smukt glas ved kaffeautomaten på arbejdspladsen, til den gode film om aftenen, i frakkelommen på de lange gåture med hunden - og ikke mindst så egner de sig perfekt som ledsager til en smuk buket blomster, i gavekurve og i venteværelse og på receptionsdisken. Skal du virkelig glæde en sød veninde eller en rar onkel, så giv en pose Almuegaarden bolcher sammen med en smuk dåse at opbevare dem i. Se eksempelvis NORUs lufttætte - og fantastisk smukke - keramikkrukker i Nordic Sand-Nordic Coal- og Nordic Sea-serierne fra Broste Copenhagen. Eller overvej en af vores egne flotte lufttætte sølvfarvede opbevaringsdåser, der fås i forskellige faconer og størrelser. Eksempelvis kan vi tilbyde en lækker rund dåse med patentlukning, som egner sig fint til netop bolcher.

Hos NORU har vi nøje udvalgt og håndplukket de bolchevarianter fra Almuegaarden, som vi selv synes er allermest fantastiske - se dem alle længere nede på denne side.