Saft

Når du skal slukke tørsten i noget virkelig lækkert, som er 100% økologisk og på ingen måde tilsat hverken raffineret sukker eller unødvendige kunstige tilsætningsstoffer, så overvej naturlige frugtsafter! Sådanne finder du her på siden, hvor vi nøje har udvalgt og håndplukket de allerbedste varianter, som er til at opdrive!

Saft - delikat og læskende både sommer og vinter

Der findes så ubeskriveligt meget billig saftevand af utrolig ringe kvalitet i dagligvarehandlen. Det synes vi hos NORU er trist og ærgerligt, for der fremstilles jo faktisk rigtig god saft af endda meget høj kvalitet, som er lavet af ordentlige råvarer, er økologiske og fri for kunstige smagsstoffer og konserveringsmidler. Og som til fulde kan dække behovet for lækre og læskende alkoholfri drikkevarer - både til hverdag og til fest!

Lækker naturlig saft

I Danmark har man til alle tider lavet saft - altså søde læskedrikke baseret på frugt og bær - og ofte tilsat sukker, som jo konserverer. I ældre tider var det en nærmest genial måde at hælde sommerens mange søde lækre bær og frugter på flaske, så man også kunne have glæde af den skønne smag og ikke mindst af de gode vitaminer i vinterhalvåret. Skal man lave saftkoncentrater i dag er det stadig en god idé at konservere dem alene med sukker, fordi man derved undgår andre mærkelige kunstige konserveringsmidler i sin ellers naturlige og sunde saft.

I dag kan man dog også købe saft, som ikke skal blandes op med vand, inden den kan indtages. Denne er enten allerede tilsat vand og derefter hældt på flaske, så den er drikkeklar, så snart kapslen er kommet af - eller der er tale om helt rene frugtsafter, som er presset af en stor mængde god frugt og grønt og derefter hældt på flaske. Der er ingen tvivl om, at især den sidste slags er noget helt for sig! Rene og gode kvalitetssafter fra frisk grønt og frugt, som evt. er blandet til helt særligt smagsrige safter, inden de tappes på flasker. Et godt tip er altid at gå efter de økologiske af slagsen! Og gerne også dem, som heller ikke er tilsat ekstra sukker eller smagsforstærkere, mærkelige kunstige konserveringsmidler eller andet betænkeligt.

En gave til alle børn...og voksne

De helt naturlige safter er nærmest en gave til børnefamilier, der gerne vil servere det absolut allerbedste for deres børn - også når det gælder søde sager og lækre læskedrikke. Disse kan du give både dine børn og børnebørn med helt og aldeles ren samvittighed. De vil elske at slukke tørsten i den søde rene frugtsaft - hvis ellers der er mere tilbage, når husets voksne har været på "rov" i flaskerne. For disse her naturlige safter har det med at forsvinde som dug for solen, fordi de smager så vidunderligt. De er i øvrigt også geniale til de børn (og voksne!), der bare ellers ikke normalt er ret glade for at sætte tænderne i frisk frugt og grønt!

Hvad ellers kan man bruge saft til?

Servér naturlige safter for børn og voksne, når de trænger til noget læskende. Tag dem med på skovturen og på stranden. Giv dem med i skoletasken, hvis dit barn ikke drikker mælk. Og servér dem til børnefødselsdagen i stedet for sodavand!

De gode naturlige safter kan i øvrigt også sagtens bruges til andet end lige at slukke tørsten i. Du kan f.eks. lave sunde sodavandsis (eller måske sorbét eller granité?) af dem. Du kan koge lækker frugtsirup til dine kager eller pandekager af dem. Du kan tilsætte dem til din hjemmelavede gløgg eller simpelthen - med alle de rigtige julekrydderier og lidt alkoholfri gløgg-ekstrakt - lave den skønneste børne-gløgg af dem! Eller hvad med at bruge dem til virkelige lækre cocktails, når vennerne kommer på besøg? Prøv f.eks. at servere en helt simpel og fantastisk lækker og let drink, som i al sin enkelhed består af 1/2 ukoncentreret rabarbersaft, 1/2 sprudlende spumante, cava eller champagne og masser af is. Eller 1/2 ukoncentreret hyldeblomstsaft og 1/2 iskold tør hvidvin. Det er simpelthen så lækkert og kan serveres både i haven om sommeren og foran pejsen om vinteren!

NORU's saft

Hos NORU fører vi bl.a. fremragende drikkeklare safter, som er aldeles økologiske og ikke rummer nogen form for kunstige konserveringsmidler, kunstige smagsstoffer eller andet "unaturligt". Her er tale om super lækre kvalitets-safter, der er baseret på naturlige og friske aromatiske blomster, solmodne bær og friskpressede frugter og grøntsager. I vores sortiment har vi de - efter vores mening - absolut allerbedste varianter, som overhovedet kan opdrives. Se dem selv her på siden.

Vær i øvrigt opmærksom på, at når safter ikke tilsættes kunstige farvestoffer, kan der forekomme farveforskelle mellem forskellige partier saft. Dette er altså ikke udtryk for, at der er noget i vejen med den ene eller anden saft, men afhænger blandt andet af høsttidspunktet, hvordan vejret har været under frugternes modning etc.

Her i webshoppen finder du vores håndplukkede og eksklusive udvalg af virkelig delikat saft, som er af "den gode" slags! Her er altså ikke på nogen vis tale om koncentreret saftevand, som er spækket med e-numre og andet skidt. Tværtimod finder du bl.a. drikkeklar saft, som er fremstillet af 100% økologiske råvarer og helt uden tilsat sukker. Safterne er drikkeklare - dvs. at de ikke først skal blandes op med vand. Det er lettere at have med at gøre, og det betyder, at man ikke tilsætter sukker af konserveringshensyn. Der er faktisk slet ikke tilsat ekstra sukker til disse safter, da råvarerne er spækket med naturligt forekommende frugtsukker!

Skål i naturlig frugtsaft!