Tekander

Viser 1-24 af 59 element(er)
Tekander - i alle farver, størrelser, materialer og stilarter

At brygge en god kop te er for nogen en ganske let og ukompliceret sag, mens det for andre er en mere indviklet - og i nogle tilfælde næsten ceremoniel - handling. For de fleste danskere er der dog nok først og fremmest tale om en ganske almindelig hverdags-ting, og brygningen foretages ofte direkte i en termokande, i en tekop eller i en smuk og funktionel tekande, der kan sættes direkte på te-bordet og både pynte og holde teen varm.

En tekande - eller tepotte, som den også kaldes - er en serveringskande, som teen brygges direkte i, inden den serveres. Tekander fås i forskellige størrelser og materialer, med vidt forskelligt udseende, med eller uden indbygget filter og med løst eller hængslet låg. 

 

Når du skal købe en ny tekande

Når du vælger en ny tekande, bør du være opmærksom på, hvilke behov den skal opfylde. Den skal gerne kunne holde teen varm i længst mulig tid. Den skal kunne fungere som “bryggekar”. Den skal formodentlig også gerne være god at hælde af - og måske have en drypfri tud? Skal den have indbygget filter - eller er du ligeglad med det? Skal den kunne gå i opvaskemaskinen og/eller mikrobølgeovnen? Tænk også over størrelsen - har du brug for en lille kande, der blot rummer et par kopper, eller skal du bruge en stor tepotte til te til hele familien? 

Husk, at man også smager med øjnene, og at tekanden derfor meget gerne må være smuk, indbydende og kunne tage sig godt ud på te-bordet!

NORUS tekander

NORU forhandler de skønneste tekander, og du kan finde både små og store kander, kander med eller uden filter, kander i forskellige materialer og kander i alverdens farver. 

Tekander af glas

Tekander i glas har den store fordel, at man kan se den nybryggede te, mens den brygges, og når den serveres - noget der altid virker indbydende, og som bare er ekstra flot, når man eksempelvis brygger på teblomster. Der ér bare noget med service i glas - det tager sig næsten altid utrolig smukt ud på bordet. Hos NORU kan du blandt andet finde Horwoods store flotte tekande, der endda også kan fungere som vandkedel - også på induktionsplader! I vores sortiment har vi også Kintos indbydende One Touch tekande, som kommer i to størrelser, og ikke mindst så tilbyder vi vores egne fantastiske MATA og BAHAR tekander, som begge er både praktiske og tager sig flot ud på køkkenhylden og på tebordet.

Tekander af keramik

Hos NORU kan du også erhverve dig tekander i glaseret keramik. På nogen måder er der noget lækkert rustikt over bord-keramik, men faktisk kan du også hos NORU få tekander i keramik, som er lidt mere “forfinede” i sit udtryk. Er du til keramik, vil vi derfor anbefale dig at se hele vores dejlige udvalg igennem - der er noget for enhver smag. Vi fører både de meget populære og på mange måder meget gennemførte keramikkander fra Broste Copenhagen og smukke, søde og lidt romantiske tepotter i vidunderlige farver fra Plint.

ForLife tekander

Som noget helt særligt kan du hos NORU nærmest vælge og vrage blandt skønne tekander i et væld af glade farver fra ForLife! Også her er der noget for enhver smag - blandt andet har vi de små stabelbare Stump tekander, der er perfekte til en enkelt person - eller til to, der bare skal have en lille kop te hver. Du kan også vælge Curve tekanden, som har en mere klassisk rund tekande-form, eller den fantastiske Dew tekande, der er næsten helt eventyrlig i sit fine design og smukke farver. Dit opdækkede te-bord vil blive noget helt særligt, hvis du dækker op med en skøn tekande.

Stempelkander

Forever fremstiller stempelkander, der ikke alene kan anvendes til at brygge kaffe i, men som - grundet sit meget finmaskede filter - også kan bruges til tebrygning! Stempelkanderne kommer i et lækkert og tidløst design, og de forhandles i to størrelser - til hhv. 3 og 8 kopper god hjemmebrygget kaffe eller te.

Udover disse kander, kan du i vores sortiment blandt andet også finde en ret fantastisk rustik tekande i sort støbejern fra Bloomingville - den har sit eget helt specielle udtryk, rummer 850 ml. te, har løs tesi og kan gå i opvaskemaskinen. Se denne og alle vores andre smukke og funktionelle tekander nedenfor.

 

Anvendelse

Det er utrolig let at brygge te i en rigtig tekande. Det er dog en god idé altid først at sikre sig, at tekanden er ren, inden den tages i brug, idet gamle te-aflejringer kan påvirke smagen af den nybryggede te. Ligeledes er det en god idé at opvarme kanden med kogende vand i 15-20 sekunder, inden te-brygningen påbegyndes. På denne vis sikrer man, at kanden holder den dampende nybryggede te varm så længe som muligt.

I tekanden kan man enten anvende tebreve eller løs te. Løs te kan lægges i et tefilter, der sættes i kanden, hvorefter der hældes kogt varmt vand på. Brygger man på en te-type, der ikke bliver bitter ved at trække i længere tid, kan man i stedet lægge tebladene direkte i kanden og si dem fra igen, når den færdig-bryggede te hældes op. 

Teen kan holdes varm i længere tid ved brug af en tehætte over kanden.

Fjernelse af te-aflejringer

Har din tekande fået grimme te-aflejringer, kan et af disse to gamle husråd følges:

  • Fyld tekanden med kogende vand, og hæld et godt skvæt eddike i vandet. Efter ca. 15 minutter har de fleste aflejringer løsnet sig, og vandet kasseres, hvorefter kanden skylles med rent vand.

  • Hæld 1 spiseskefuld bagepulver i kanden og fyld den med kogende vand. Lad kanden stå natten over. Næste dag skulle aflejringerne gerne have løsnet sig, hvorfor kandens indhold kasseres, og der skylles efter med rent vand.

Dette tip kan iøvrigt også bruges i tekopper, der har fået de grimme af aflejringer. Så kan du benytte dine fine krus til både kaffe og te!