Tekander

Skal du have ny tekande? Så se vores store udvalg her på siden! Her finder du lækre tekander i nyt og hypermoderne design, skønne lidt gammeldags tekander, funktionelle termokander, fantastisk smukke tekander i glas og endda stempelkander, der ikke alene kan brygge kaffe, men også te! Og så finder du tekander i alverdens farver, med mange forskellige udtryk og i vidt forskellige størrelser. Der er også mindst en tekande, der passer perfekt til dig!

Viser 1-24 af 34 element(er)

Alverdens farver, størrelser, materialer og stilarter

At brygge en god kop te er for nogen en ganske let og ukompliceret sag, mens det for andre er en mere indviklet - og i nogle tilfælde næsten ceremoniel - handling. For de fleste danskere er der dog nok først og fremmest tale om en ganske almindelig hverdags-ting, og brygningen foretages ofte direkte i en termokande, i en tekop eller i en smuk og funktionel tekande, der kan sættes direkte på tebordet og både pynte og holde teen varm.

En tekande - eller tepotte, som den også kaldes - er en serveringskande, som teen brygges direkte i, inden den serveres. Tekander fås i vidt forskellige størrelser og materialer, med vidt forskelligt udseende, med eller uden indbygget filter og med løst eller hængslet låg.  

Når du skal købe en ny tekande

Når du skal vælge en ny tekande, bør du være opmærksom på, hvilke behov den skal opfylde. Den skal f.eks. gerne kunne holde teen varm i længst mulig tid. Den skal kunne fungere som “bryggekar”. Den skal formodentlig også gerne være god at hælde af - og måske have en drypfri tud? Skal den have indbygget filter - eller er du ligeglad med det? Skal den kunne gå i opvaskemaskinen og/eller mikrobølgeovnen? Tænk også over størrelsen - har du brug for en lille kande, der blot rummer et par kopper, eller skal du bruge en stor tepotte til te til hele familien? 

Husk, at man også smager med øjnene, og at tekanden derfor meget gerne må være smuk, indbydende og kunne tage sig godt ud på tebordet!

NORUS tekander

Hos NORU kan du få de skønneste tekander, og du kan finde både små og store kander, kander med eller uden filter, kander i forskellige materialer og kander i alverdens farver!

Tekander i glas

Tekander i glas har den store fordel, at man kan se den nybryggede te, mens den brygges, og når den serveres. Noget der altid virker indbydende, og som bare er ekstra flot, når man eksempelvis brygger på teblomster. Der ér bare noget med service i glas - det tager sig næsten altid utrolig smukt ud på bordet. Hos NORU kan du blandt andet finde Horwoods store flotte tekande, der endda også kan fungere som kedel - også på induktionsplader! I vores sortiment har vi også Kintos indbydende UNITEA One Touch tekande, som kommer i to størrelser, og ikke mindst så tilbyder vi Te specialistens fantastiske MATA og BAHAR tekander, som begge er både praktiske og tager sig vildt flot ud på køkkenhylden og på tebordet.

Tekander i keramik

Hos NORU kan du også erhverve dig tekander i glaseret keramik. På nogen måder er der noget lækkert rustikt over bordkeramik, men faktisk kan du også hos NORU få tekander i keramik, som er lidt mere “forfinede” i sit udtryk. Er du til keramik, vil vi derfor anbefale dig at se hele vores dejlige udvalg igennem - der er virkelig noget for enhver smag. Vi fører blandt andet både de meget populære og på mange måder meget gennemførte keramikkander fra Broste Copenhagen og smukke, søde og lidt romantiske tepotter i vidunderlige farver fra Plint.

Stelton termokander

Som noget helt særligt kan du hos os nu også nærmest vælge og vrage blandt skønne termokander i et væld af glade farver fra Stelton! Disse fungerer fantastisk også som tekander, og vi har både de evigt populære EM77 termokander i helt fantastiske farver og blandt andet EMMA te-termokanderne, som er i nyt og spændende design. 

Som du helt sikkert allerede ved, er Stelton kendt for sit utroligt lækre og helt stilrene design, og der er ingen tvivl om, at dit flot opdækkede te-bord bliver noget helt særligt med en moderne termkande fra netop Stelton.

Stempelkander

Forever fremstiller stempelkander, der ikke alene kan anvendes til at brygge kaffe i, men som - grundet sit meget finmaskede filter - også kan bruges til tebrygning! Stempelkanderne kommer i et lækkert og tidløst design, og de forhandles i to størrelser - til hhv. 3 og 8 kopper god hjemmebrygget kaffe eller te.

Udover alle de ovennævnte kander, kan du i vores sortiment blandt andet også finde en ret fantastisk rustik tekande i sort støbejern fra Bloomingville - den har sit eget helt specielle udtryk, rummer 850 ml. te, har løs tesi og kan gå i opvaskemaskinen. 

Anvendelse

Det er utrolig let at brygge te i en rigtig tekande. Det er dog en god idé altid først at sikre sig, at tekanden er ren, inden den tages i brug, idet gamle te-aflejringer kan påvirke smagen af den nybryggede te. Ligeledes er det en god idé at opvarme kanden med kogende vand i 15-20 sekunder, inden te-brygningen påbegyndes. På denne vis sikrer man, at kanden holder den dampende nybryggede te varm så længe som muligt.

I tekanden kan man enten anvende tebreve eller løs te. Løs te kan lægges i et tefilter, der sættes i kanden, hvorefter der hældes kogt varmt vand på. Brygger man på en te-type, der ikke bliver bitter ved at trække i længere tid, kan man i stedet lægge tebladene direkte i kanden og si dem fra igen, når den færdig-bryggede te hældes op. 

Teen kan holdes varm i længere tid ved brug af en tehætte over kanden.

Fjernelse af te-aflejringer

Har din tekande fået grimme te-aflejringer, kan et af disse to gamle husråd følges:

  • Fyld tekanden med kogende vand, og hæld et godt skvæt eddike i vandet. Efter ca. 15 minutter har de fleste aflejringer løsnet sig, og vandet kasseres, hvorefter kanden skylles med rent vand.

  • Hæld 1 spiseskefuld bagepulver i kanden og fyld den med kogende vand. Lad kanden stå natten over. Næste dag skulle aflejringerne gerne have løsnet sig, hvorfor kandens indhold kasseres, og der skylles efter med rent vand.

Dette tip kan iøvrigt også bruges i tekopper, der har fået de grimme af aflejringer. Så kan du benytte dine fine krus til både kaffe og te!