Vance Kitira

Kender du de dér Vance Kitira lys, som ikke er lavet af stearin, men derimod af mindre sundhedsskadelige materialer som den fineste fødevaregodkende paraffin og 100% bomuldsvæger? Hvis ikke, så er det et af vores absolut allerbedste tips lige at tage et kig på, hvad disse geniale lys egentlig kan! Her er nemlig tale om virkelig smukke lys, der er bæredygtigt produceret og anbefales som et meget værdigt alternativ til stearinlys - både til astmatikere, allergikere og andre forbrugere, der ikke ønsker de sundhedsskadelige og kræftfremkaldende partikler, som belaster indeklimaet ved afbrænding af almindelige stearinlys.

Viser 1-24 af 89 element(er)

Lys fra Vance Kitira er et lækkert, smukt og - ifølge certificeringen fra det hæderkronede, internationalt anerkendte og uafhængige franske testfirma SGS - ikke-kræftfremkaldende alternativ til almindelige stearinlys.

Hvem er Vance Kitira?

Vance Kitira er egentlig navnet på en thailandsk skovhugger, der havde ambitioner om at fremstille naturlige produkter, som ikke er skadelige for hverken mennesker eller natur - hverken under fremstillingen eller ved brugen af produkterne. Hans virksomhed grundlagdes i begyndelsen af 1990'erne og er siden blevet en verdensomspændende succes.

I dag fremstilles der ikke alene lys, men også bordservice, spa-produkter, skifferplader til forskellige formål og meget andet hos Vance Kitira. Alle produkter er håndfremstillede, og selve produktionen ligger stadig i Thailand, selvom Kitira selv siden har bosat sig i USA. Dermed har han mulighed for fortsat at støtte lokalmiljø og -produktion i sit oprindelige hjemland, ligesom det giver ham mulighed for at sikre, at produkterne til stadig fremstilles på den måde og under de forhold, som det oprindelig var tænkt. Dette betyder blandt andet, at lysene fortsat håndstøbes, og at overskudsvoks genbruges.

Kort sagt: Hos Vance Kitira har man et engagementet i naturen, miljøet og befolkningen, som afkræver respekt. Udover at håndfremstille produkterne, anvende materialer, som er certificeret som sundhedssikre, og have fokus på genanvendelse af overskudsmaterialer, har man egne plantager, hvor blandt andet de bambusrør, der anvendes i produktionen, dyrkes af virksomheden selv. Oven i dette deltager Vance Kitira i diverse initiativer, hvor der blandt andet doneres en del af overskuddet til genplantning af træer etc.

Vance Kitira lys

Flot og unikt udseende

En af de ting, som gør lysene fra Vance Kitira helt specielle, er deres utroligt smukke udseende, som giver et lækkert og luksusagtigt pift til både borddækning og boligindretning. Det smukke udtryk kommer af, at lysene håndstøbes i store bambusrør med naturligt uensartede indersider. Dette tilfører lysene et helt unikt og yderst populært udtryk, som varierer fra lys til lys.

Det helt specielle ved lysene

Det helt specielle og ret unikke ved lysene fra Vance Kitira er blandt andet, at også mennesker, der er bekymrede over den store mængde sodpartikler, som almindelige stearinlys udleder i hjemmet, kan bruge disse lys uden risiko for, at der ved afbrændingen afgives kræftfremkaldende stoffer. Også allergikere, astmatikere og andre med vejrtræknings-vanskeligheder anbefales at bruge lys som disse fremfor almindelige konventionelle stearinlys. Lysene er fremstillet af 100% raffineret og endda fødevaregodkendt paraffinvoks, som er fuldstændig renset for alle urenheder og farvestoffer. Resultatet er en voks, der er helt klar samt lugt- og osefri under afbrænding. Vægerne er af 100% bomuld, og der anvendes i øvrigt kun kvalitetsfarver til indfarvning af de lækre lys.

Andre fantastisk gode egenskaber

Udover de helt indlysende geniale egenskaber ved Vance Kitira lys, som er beskrevet ovenfor, har de også en lang række andre eftertragtelsesværdige egenskaber. Blandt disse er, at lysene...

 • har en meget lang brændetid
 • fås både som bloklys i forskellige størrelser og som stagelys
 • er selvslukkende
 • fås i smukke farver med inspiration fra naturen
 • har et varmt og eksklusivt skær
 • er gennemfarvede
 • er utrolig smukke, rustikke og unikke i sit udtryk
 • fås også som dekorationslys og duftlys med helt særlige duftvariationer

Vance Kitira hos NORU

Hos NORU er vi fulde af lovord om de lækre lys fra Vance Kitira. Her får man virkelig god kvalitet for alle pengene - og så kan man med disse endda tænde hyggelige stearinlys overalt i hjemmet uden derved at udsætte alle i hjemmet for super skadelige og kræftfremkaldende sodpartikler! Ja-ja, vi ved det godt: Man kan da bare bruge de dér batteridrevne lys i stedet for almindelige stearinlys, men altså...selvom de efterhånden også her og der fås i en kvalitet, som er noget mere naturlig at se på, end de første der kom på markedet, så er de altså ikke nær så hyggelige som rigtige levende lys. Synes vi i hvert fald.

Lysene fra Vance Kitira er et super godt alternativ i høj kvalitet til konventionelle stearinlys - og et noget hyggeligere og kønnere alternativ end batteridrevne lys, der med større eller mindre held er udformet, som om de var rigtige levende lys.

Et par gode råd

 • Selvom paraffinen i Vance Kitira lys er osefri, så bør du - som altid med levende lys - huske at trimme vægen. Gør du ikke det, kan den i nogle tilfælde blive så lang, at der alligevel udvikles en anelse os. Denne kan måske for særligt følsomme virke generende. Så husk altid at trimme vægen på levende lys!
 • Omkring de fleste Vance Kitira lys er virksomhedens signaturbånd af bambus. Dette kan man lade sidde på lyset, til det er brændt så langt ned, at der er fare for, at båndet begynder at brænde - eller man kan simpelthen fjerne båndet, allerede inden man tænder lyset for første gang. Så er der ingen risiko for at starte en ildebrand på grund af båndet.
 • Lækre lys af sundhedssikker renset paraffin er en fantastisk gaveidé ham eller hende, der er allergiker eller har allergikere i husstanden! For de fleste af os nyder nu engang den fantastisk hyggelige stemning, der hurtigt opstår, når der tændes levende lys. Der er bare så mange, der normalt slet ikke kan tåle det. Her er Vance Kitira lys simpelthen en helt exceptionelt skøn gave at modtage!