Julekugler

Juletræsguide: Find de bedste julekugler

Et smukt og glitrende træ stilles op i de fleste danske hjem i løbet af december. Juletræet er en gammel og elsket tradition, som mange danskere deltager i, i julemåneden.

At pynte træet er en fælles oplevelse, og mange elsker at samle smukke, personlige og nostalgiske ting, der kan hænges op. Men hvis du ofte oplever, at du får kaos i hovedet, når du kigger på dit juletræ, er du havnet det rette sted. Her får du en guide til julepynt på træet.

Nostalgi og stil i én samling

Nostalgi er noget af det vigtigste på et juletræ: Hvad end der er tale om pynt, du eller dine børn lavede i børnehaven, eller ting, du har fået fra venner og familie, er det med til at gøre træet personligt.

Men lad os være ærlige – ikke al nostalgisk juletræspynt er lige kønt at se på. Nostalgi og stil må meget gerne glide sammen i ét, men hvordan bærer man sig ad med dét?

Noget af det nemmeste, du kan gøre, er at læne ind i stilen, som din eksisterende, hjemmelavede juletræspynt har. Det kan være med hensyn til farver eller form, men hvis du finder mere julepynt, der komplimenterer de her elementer, kan du få det hele til at glide godt sammen i ét billede.

Balancer store julekugler på træet

I de sidste år er julekugler i forskellige størrelser blevet meget mere populære. Og de er også flotte at hænge op - både på træet, men også som pynt fra loftet.

Hvis du kigger efter kugler til træet eller hjemmet i forskellige størrelser, skal du huske at balancere dem ordentligt. Her er der ikke kun tale om den bogstavelige balance, altså hvad de hænges i, og om det kan holde, men også den visuelle.

Store genstande kan nemt skabe en visuel ubalance som kan genere. Du kan balancere dem ved at omgive de store kugler med mindre kugler i forskellige farver eller ved at sørge for, der er tale om julekugler i glas. Glas er nemlig lettere for blikket at se på, og let gennemsigtige kugler vil derfor være nemmere at se på og kræve mindre afbalancering.

Gode råd om specielle julekugler

Det er sjovt at have juletræspynt, der er mere specielt, men det kan også blive en udfordring.
Når du har specielle julekugler, bør du først og fremmest sørge for at opbevare dem ordentligt. Sørg for, de ikke bliver blandet med resten, så du nemmere kan overskue dem og hænge dem, hvor de kommer til deres ret.

Det kan også være, at du skal tænke mere strategisk med hensyn til, hvor de hænges og hvilke farver, der omgiver dem. Med speciel juletræspynt kan du udfolde din kreativitet, og du kan designe et træ, der emmer af personlighed og dine egne unikke finurligheder.

Pas på med at have for mange unikke stykker på træet, da det kan skabe ulighed. Komplimenter gerne med matchende farver, som kan danne en god ramme. Så kommer pynten til sin ret meget bedre.