Rooibos te

Rooibos er en helt særlig urtete, der har en skøn sødlig letrøget smag og en meget flot rødlig farve. Den stammer fra Rooibos-busken, der vokser på de varme afrikanske sletter, og den er elsket af både børn, voksne - og gravide. Da rooibos i sig selv er koffeinfri og uden garvesyre, er den perfekt som aftente - men køber du en teblanding med rooibos, bør du altid - hvis du er på udkig efter en koffeinfri te - lige tjekke indholdsfortegnelsen for at sikre, at der ikke er andre koffeinholdige dele i blandingen.

Viser 1-12 af 12 element(er)

Hos NORU kan du få de - efter vores mening - absolut bedste rooibos-teer og -teblandinger fra Kusmi Tea, NUTE, Clipper, Carstensens Tehandel og NORU. Se dem alle nedenfor.

Hvad er Rooibos?

Rooibos kan ikke kategoriseres som “ægte” te, da den ikke indeholder teblade fra Camellia Cinensis - den plante, som “ægte” te kommer af. Rooibos er til gengæld lavet af kviste fra rooibos-busken, og er derfor en urtete.

På afrikansk betyder rooibos "rød busk". Busken vokser kun på de sandede sydafrikanske sletter ved Cederberg Mountain - ca. 250 kilometer nord for Cape Town. Der er jordbunden sur og næringsfattig, og vinterregnen falder i perfekte mængder til at rooibos kan dyrkes med succes.

Lugt og smag

Mange bryder sig ikke om lugten af rooibos - og tror derfor fejlagtigt, at smagen heller ikke er rar, men man bør ikke lade sig narre af den noget specielle duft! Smagen er nemlig markant anderledes - helt fantastisk og meget speciel - på den gode måde! Rooibos har i øvrigt også en skøn eftersmag, der nærmest minder om blød karamel.

Koffein og andre indholdsstoffer

Rooibos indeholder hverken tanniner eller koffein, og er derfor en populær te, som kan drikkes af alle - og endda også lige inden sengetid. Med rooibos har man altså et godt alternativ til sort te, og så kan den drikkes af alle - både af børn, af gravide, af folk med besvær med at falde i søvn etc. Og så kan den i øvrigt drikkes både varm og isafkølet - den er super lækker som iste, blandt andet når den tilsættes eksempelvis friske jordbær og masser af is.

Rooibos varianter hos NORU

Hos NORU kan du få mange forskellige rooibos-varianter. Her er tre eksempler - og du kan se alle vores varianter længere nede på siden.

 1. Carstensens Tehandel - Hole in One® te
  En meget populær og rigtig lækker urte te. Teen er lavet på honeybush og roobis, og har fået tilføjet et hav af frugter såsom æble, jordbær, kiwi og appelsin - og piftet op med lakridsrod, hyldeblomst og rosenblade.

 2. NUTE - Äpple Ö
  Skal du have en skøn og let rooibos, der smager sødt og friskt? Så er Äpple Ö fra NUTE et godt valg. Her får du en urtete sammensat af rooibush, æblestykker, honeybush, æblemynte og solsikkeblade.
  Trækketid: Ca. 5-6 min.

 3. Clipper - Organic African Redbush Infusion
  Med Clippers rooibos tebreve - Organic African Redbush Infusion - får du en lækker te med velafbalanceret smag. Teen smager dejligt friskt og har en eftersmag af karamel. Et rigtig godt alternativ til dig, der normalt drikker sort te, men gerne vil undgå koffein. Og så er teen fairtrade-mærket, så du er sikker på, at fremstillingen er foregået på de allerbedste præmisser.
  Trækketid: Ca. 2-5 min.