Termokander

Termokande er vigtigt når du skal holde din kaffe og te varm - og her finder du det største udvalg af termokander i mange forskellige materialer og design fra kendte, danske mærker, såsom Chic AntiquePresent Time og Stelton.

Viser 1-21 af 21 element(er)

Termokander: Det skal du vide, inden du køber ny

En termokande er én af de ting, der bare er praktisk at have. Det er nemt at hælde kaffe eller te op i den, hvad end du sidder med en god bog og hygger dig, eller om du har gæster og gerne vil sørge for, der hele tiden er noget at drikke.

Hvis du skal finde en ny termokande, skal du læse de følgende tre råd:

  1. Kaffe eller te-termokande?
    Der er ikke den helt store forskel på, om du skal opbevare kaffe eller te, men det kan være en god idé at adskille de to. To forskellige termokander er bedre, hvis du ofte serverer begge dele, da kaffen ellers let kan ødelægge tekanden.
    Kaffe har nemlig en meget kraftig smag, og hvis du ikke får gjort kanden helt ren, kan den ødelægge teen. Det kan give en grim og bitter smag, der ikke ønskes, og derfor bør de to ikke blandes.
    Du kan med fordel udnytte lejligheden til at få fat i to forskellige kander i forskellige design, du godt kan lide. Så kan du få lidt af hvert - endda med et reelt formål! Adskil kanderne og marker dem evt., så du ikke kommer til at bytte rundt på dem. Det ville være en skam at ødelægge den gode te.

  2. Design og udformning
    Design er vigtigt at huske på, når du kigger på nye termokander. Hvis du ofte serverer kaffe, vælger mange et rundt design, mens te typisk serveres i en højere kande.
    Der findes mange forskellige typer termokander, og nogle vælger at dedikere én bestemt kande til te-termokande. Forskellige designs på kanderne kan være en fordel, især hvis du, som beskrevet i ovenstående afsnit, vælger at have to til at servere forskellige ting.
    Et godt design, der passer til din indretning, kan gøre meget. Du kan vælge den stiliserede eller stilrene vej, alt efter hvad passer bedst til dig.

  3. Holdbarhed og størrelse
    Termokander kommer i mange forskellige størrelser, og her er det vigtigt, du både overvejer mængden af det, du skal opbevare, men også hyppigheden – det har nemlig relevans for opbevaring.

Der findes utrolig flotte termokander på markedet, men de kan også være forfærdeligt svære at opbevare. Sørg derfor for at finde en størrelse, du faktisk kan gemme væk i et skab.

Holdbarheden på din kande vil afhænge af, hvor godt du passer på den. Sørg for at vaske den efter brug hver gang, også selvom der bare har været te uden blade i og tør den ordentligt af. Det anbefales at købe en rustfri kande, men selv her skal du være opmærksom på pleje af den.

Kander til opbevaring af varme drikke kræver selvfølgelig ikke den store vedligeholdelse, og det er kun, hvis du fylder den med noget med en kraftig smag eller mælk, at du skal være hård med rengøringen.
Opbevar din kande godt, så den står sikkert og ikke får skrammer eller ridser. Pas godt på din kande, så vil den holde i lang tid.