Gryder

Her finder du et stort udvalg af kvalitetsgryder, der vil gøre det til en leg at tilberede et skønt måltid mad.
Gode gryder er et must i ethvert køkken - og hvad enten du er professionel kok eller amatørkok, så er det vigtigt at værktøjet er i orden.

Vi har derfor samlet alle de bedste gryder til dig lige her.

Gryder har eksisteret i århundreder, og deres betydning i vores hverdag kan ikke overvurderes. Fra madlavning til kogning af vand, fra at holde maden varm til at bruge dem som dekorative genstande, er brugen af gryder essentiel.

Det er dog ikke alle gryder der er lige gode. Når det drejer sig om at få de bedste resultater af din madlavning, kan det betale sig at investere i gryder af god kvalitet. Gryder af høj kvalitet kan give bedre varmefastholdelse og varmefordeling, hvilket hjælper dig med at tilberede maden hurtigere og mere jævnt.

Sådan vælger du den rigtige gryde

Det kan være lidt af en jungle at finde den helt rigtige gryde. Der findes rigtig mange forskellige gryde modeller, ligesom de er lavet i forskellige materialer. Og de skal også helst passe til dit komfur.

Derfor har vi prøvet at lave en overskuelig guide til dig, så du forhåbentligt får valgt den helt rigtige gryde.

Din gryde skal være lavet af det rigtige materiale

Den første ting, du skal overveje, når du vælger en gryde, er materialet. Afhængigt af hvad din gryde er lavet af, kan du få forskellige smagsoplevelser, teksturer og madlavningsresultater.

Nogle materialer, som f.eks. rustfrit stål, er virkelig holdbare og nemme at holde. Men det tilfører ingen smag til den mad du laver.

Andre materialer, såsom støbejern, vil omvendt tilføre en smule smag til din mad jo længere tid du har brugt gryden og give din mad en helt unik smagsprofil.

Har du induktions kogeplader, så er det vigtigt at dine nye gryder fungerer på induktion. Det bør altid fremgå af grydens beskrivelse om den kan bruges på induktion, men er du i tvivl så er det bare at spørge der hvor du er ved at købe din gryde.

Endelig skal du overveje grydens kvalitet. Gryder af lav kvalitet er måske billigere, men de holder ikke lige så længe og giver ikke de samme konsistente resultater som gryder af højere kvalitet. Kig efter gryder, der er fremstillet i kraftigt materiale og har behagelige håndtag. De koster måske lidt mere, men de vil holde længere og give bedre resultater.

Store gryder og små gryder - vælg den rette størrelse

Når du skal lave mad er det vigtigt at vælge en gryde, der passer i størrelsen til det du skal tilberede.

Vælger du en for lille gryde, ja så siger det sig selv at maden ikke kan være der i.

Men omvendt er det heller ikke smart at vælge for stor en gryde, for så kan det tage længere tid at tilberede din mad og resultatet bliver måske heller ikke som forventet.

Du skal derfor regne med at have gryder i køkkenet af forskellig størrelse.

Før du køber dig fattig i gryder i alle størrelser, så kig på hvilken mad du tilbereder. De fleste kan komme rigtig langt med en kasserolle, 2 almindelig gryder i mellem-størrelse og så en enkelt stor gryde til at koge f.eks. pasta i.

Du kan også vælge at købe et grydesæt hvis du skal have mere end en gryde. Disse sæt består oftest af 3-4 gryder i forskellige størrelser, der dækker langt de flestes behov.

Overvej hvordan du gør din gryde rent

Det hænder at din mad brænder fast i bunden af gryden, der så kan være svær at gøre rent.

Her kan det anbefales at kigge efter en gryde med non-stick belægning der gør, at maden ikke brænder fast og den derfor er nemmere at gøre rent.

Du skal dog lige være opmærksom på om sådan en gryde kan tåle metal redskaber. Rigtig mange gryder med non-stick belægning tåler nemlig kun at du bruger køkkenredskaber af træ eller plastik i dem.

At investere i gryder af høj kvalitet er de ekstra penge værd. De vil ikke kun holde i årevis, men de vil også give dig konstant lækre resultater. Med den rigtige størrelse, form og det rigtige materiale kan du nemt tilberede alt det, du har lyst til. Så spar ikke på pengene, når du skal finde de rigtige gryder til dit køkken. Invester i kvalitet, og du vil ikke blive skuffet.