Estate Coffee

Estate Coffee producerer og sælger virkelig lækker og bæredygtigt fremstillet kaffe af højeste kvalitet. Kaffebønnerne købes direkte på de enkelte kaffeplantager og fragtes efterfølgende til Danmark, hvor de ristes i små portioner på eget mikroristeri og sluttelig pakkes og distribueres til forhandlerne.

Estate Coffee blev grundlagt tilbage i 1996, da bedste-vennerne Claus Meyer og Søren Sylvest valgte at kaste sig ud i forsøget på at skabe den suverænt bedste bæredygtigt fremstillede kvalitets-kaffe. Navnet hentyder direkte til det forhold, at man i virksomheden altid køber de grønne kaffebønner direkte - og uden mellemmænd - fra de enkelte  kaffeplantager, som man i øvrigt stiller en bred vifte af kvalitetskrav til. Faktisk var Estate Coffee det første danske firma, der begyndte at importere kaffe fra individuelle marker direkte hos de enkelte kaffe-bønder. Derved har Estate Coffee mulighed for i vidt omfang selv at få indflydelse på hvilken farm, hvilken høst og i nogle tilfælde også hvilken mark de får kaffebønnerne fra. Det er vigtigt for Estate Coffee, at der er transparens i handlen med kaffe-bønderne, og i den forbindelse er det en vigtig parameter, at der handles direkte med dem. På dén vis slipper man for fordyrende mellemled, ligesom det øger indflydelsen på dyrkningen, forholdene på kaffefarmen, påvirkningen af lokalmiljøet etc. - og dermed i sidste ende også på kaffebønnernes kvalitet.


Direct Trade-certifikat

Estate Coffee er Direct Trade-certificeret, og dette sikrer kaffe-producenterne priser, der i udpræget grad modsvarer kaffebønnernes kvalitet - og som i øvrigt altid er minimum 25% højere end Fair Trade-minimumspriserne.

Hos Estate Coffee er filosofien netop, at man gerne betaler højere pris for kaffebønner, der opfylder virksomhedens skrappe krav til kvalitet og bæredygtighed. Og virksomheden er i øvrigt også involveret i projekter på kaffefarmene, hvor der ydes støtte til blandt andet udvikling af bæredygtige produktionsformer - til glæde, gavn og nytte for både miljø, lokalsamfund og de enkelte kaffebønder og deres ansatte.

Estate Coffees produkter

Estate Coffee bestræber sig på altid at producere den allerbedste kaffe. Blandt andet fordi virksomheden involverer sig og yder støtte til udviklingsprojekter etc., har den også altid et stort udvalg af både økologiske og fairtrade-mærkede kaffebønner i sortimentet. Her taler vi om kaffer, hvor alle led i produktionen i videst muligt omfang er bæredygtige. Det er din garanti for, at såvel kaffeproduktionen som kaffebønnerne altid er af allerhøjeste kvalitet, og for at kaffebonden har fået en ordentlig pris for sine bønner etc.

Kaffe fra Estate Coffee har fuld sporbarhed, og derfor kan du blandt andet være sikker på, at når Estate Coffee påstår, at en kaffe er “single estate” - altså kommer fra de bedste marker på en enkelt kaffefarm - så er den “single estate”. Ved single estate kaffe er det i særlig grad muligt at behandle de enkelte partier bønner, så kaffens særpræg fremhæves og bevares.

Cubbing - prøvesmagning
Estate Coffee prøvesmager altid grundigt, inden et parti kaffebønner købes hjem - det er virksomhedens måde at sikre en konstant god kvalitet. Også når bønnerne ankommer til risteriet i Danmark, prøvesmages der, således at man sikrer, at bønnerne stadig svarer til forventningerne. Og også igen efter ristningen bliver kaffen kontrolleret og prøvesmagt. På denne vis sikres det “i alle ender og kanter”, at slutproduktet lever op til Estate Coffees egne høje krav til kvalitet.

Ristning
Når kaffebønnerne ankommer til mikroristeriet i Danmark, bliver de grundigt analyseret, og en individuel profil fastsættes, således at ristningen kan foretages under omhyggeligt hensyn til smag og kvalitet af det enkelte parti kaffebønner. Estate Coffee tilpasser altså hele tiden sine riste-profiler, så de passer perfekt til netop de kaffebønner, der skal ristes.

Bønnerne “slow-ristes” i øvrigt altid i små partier på miljøvenlige ristere, så kravene til bæredygtig produktion også overholdes i sidste led af fremstillingsprocessen. Ristningen tager mellem 12 og 16 minutter for 30-40 kilo kaffebønner, og den langsomme ristning er med til at sikre, at smag og aroma bevares bedst muligt i bønnerne. Specielt for Estate Coffees kaffebønner er, at de generelt ristes en del lysere, end mange normalt gør med kaffebønner. Dette medfører, at de fine aromastoffer i kaffebønnerne træder bedre frem i den færdigbryggede kaffe.

Efter ristningen køles kaffebønnerne hurtigt ned med kold luft, hvorefter de pakkes i poser med envejs-ventil, som sikrer, at kuldioxid fra de friskristede kaffebønner kan slippe ud, men ingen ilt kan trænge ind i posen.

NORUs udvalg af Estate kaffe

Hos NORU forhandler vi alle de forskellige delikate hele ristede kaffebønner fra Estate Coffee - der er mange skønne kaffebønner at vælge imellem, og du kan se dem alle længere nede på denne side. Her skal vi blot omtale en helt særlig kaffe, som Estate Coffee er stærkt involveret i hele fremstillingsprocessen af:

Rio Verde
Som noget helt specielt har Estate Coffee sin egen kaffe-mark i Brasilien. Farmen, som marken hører til, hedder Rio Verde, og det gode samarbejde mellem Estate Coffee og denne farm har eksisteret i omtrent 20 år. Resultatet er Estate Coffee signatur-kaffe, Rio Verde, som er en kaffe af usædvanlig høj kvalitet. Bønnerne kommer fra 30 år gamle Arabica Yellow Bourbon træer, der giver en helt speciel og sødmefuld kaffe med stor krop og masser af fylde. Rio Verde kaffen er i øvrigt blevet præmieret flere gange, og er du til kaffe af høj kvalitet, må du ikke snyde dig selv for at prøve disse kaffebønner.

JAZ de Rio Coco
Hos NORU forhandler vi også en enkelt af Estate Coffees formalede kaffer - JAZ de Rio Coco - som er en klassisk, fyldig og rund kaffe fra et anerkendt Nicaraguansk fairtrade-mærket kaffe-kooperativ. Kaffens aroma er sødmefuld med fine noter af mørk chokolade. Den er mellemristet og egner sig fortrinligt til især filterkaffe. Hvis du ikke selv vil kværne dine egne kaffebønner, bør du virkelig prøve denne skønne formalede kaffe - her får du stor kvalitet for pengene. Og du kan naturligvis også få kaffen som hele bønner, hvis du foretrækker selv at kværne din kaffe lige inden brygning.