Aeropress

Er du træt af at bakse med kaffemaskiner, der skal afkalkes og rengøres og tømmes og påfyldes, eller stempelkander, der skal renses for kaffegrums og have skilt filteret ad, for at man kan rengøre delene ordentligt, og vil du bare gerne lynhurtigt kunne brygge en usædvanligt lækker espressolignende kaffe - eller kaffevariant - direkte i dit krus og uden større besvær ved hverken brygning eller efterfølgende rengøring? Så må du simpelthen prøve den super smarte og meget anmelderroste AeroPress, som er en slags mellemting mellem en stempelkande og en espressomaskine - den gør simpelthen brygge- og rengøringsprocessen til en leg!
Er du træt af at bakse med kaffemaskiner, der skal afkalkes og rengøres og tømmes og påfyldes, eller stempelkander, der både skal renses i kanden og have skilt filteret ad, for at man kan rengøre delene ordentligt, og vil du bare gerne lynhurtigt kunne brygge en usædvanligt lækker espressolignende kaffe - eller kaffevariant - direkte i dit krus og uden større besvær ved hverken brygning eller efterfølgende rengøring? Så må du simpelthen prøve den super smarte og meget anmelderroste AeroPress, som er en slags mellemting mellem en stempelkande og en espressomaskine - den gør simpelthen brygge- og rengøringsprocessen til en leg!

Nybrygget kvalitetskaffe uden besvær

AeroPress er en amerikansk produceret, lille og helt enkel kaffebrygger, der gør det super nemt og hurtigt at brygge en lækker kop kaffe i og udenfor hjemmet - f.eks. er den genial at have i skrivebordsskuffen på arbejdet, i garderobeskabet på gymnasiet, i madkurven på skovturen, i bilens bagagerum og i kufferten når du skal på rejse, for når du har den ved hånden, kan du altid brygge en virkelig god kop kvalitetskaffe, hvis du ellers har adgang til malet kaffe og varmt kogt vand, som man i øvrigt med fordel kan medbringe på ture i en termokande. Man kan indvende, at man da så lige så godt kan medbringe færdigbrygget kaffe i termokanden. Det er rigtig nok, MEN kaffe der står i længere tid i en termokande smager bare ikke så lækkert som helt friskbrygget kaffe! Så holder du af virkelig lækker kvalitetskaffe, anbefaler vi, at du i stedet medbringer det kogte varme vand på termokanden, og så friskbrygger din kaffe direkte i koppen med en AeroPress - det giver en helt anderledes og ret fantastisk smagsoplevelse!
AeroPress, der fremstilles af det amerikanske firma med samme navn - har været på markedet siden 2005, og er siden gået sin sejrsgang over store dele af verden. Faktisk forhandles den i dag i mere end 60 lande verden over, og anmelderne roser den til skyerne. Dette fordi den er et fantastisk redskab til på hel let og ukompliceret vis at kunne brygge virkelig god kvalitetskaffe!

Hvad er det, der gør AeroPress så smart?

Hos NORU synes vi også, at AeroPress er super smart og har mange fordele - her er et nogle af de mest indlysende:
 • Den laver virkelig god og velsmagende kvalitetskaffe, der minder om espresso, men har en blød, fin, cremet og ren smag uden bitterhed. Kaffen tåler sammenligning med kaffe fra dyre og forkromede kaffe- og espressomaskiner
 • Den er lille og fylder ikke ret meget. Derfor kan den let medbringes næsten hvor som helst.
 • Den vejer ikke ret meget, og det gør, at den let kan tages med i kufferten eller tasken
 • Den er super let at anvende- se nedenfor, hvordan du gør
 • Den er nem at gøre ren med vand og evt. et mildt opvaskemiddel - se nedenfor, hvordan du gør
 • Du kan lynhurtigt friskbrygge 1-3 små kopper stærk og velsmagende kaffe direkte i kaffekrus eller -kopper, hvilket gør den super praktisk. 
 • Den er billig i anskaffelse, og der medfølger diverse udstyr, bl.a. 350 stk. papirfiltre/mikrofiltre, filterholder, rørepind og doseringsske.
 • Du kan lave mange forskellige lækre kaffevarianter med en AeroPress - f.eks. Cafe Americano og Cafe Latte
 • Den er lavet i 100% i BPA- og ftalat-fri plast og silikone og er godkendt af FDA og EU til brug i forbindelse med mad og drikke
 • Alt kaffegrums sorteres fra i et filter, så du ikke får grums i kaffen eller koppen

Sådan brygger du en kop AeroPress kaffe

Det tager omtrent 1 minut at brygge en virkelig lækker kop kaffe med en AeroPress. Sådan gør du:
 1. Skub stemplet ud af kammeret
 2. Indsæt et mikrofilter i filterholderen
 3. Skru filterholderen på kammeret
 4. Placer AeroPress på dit kaffekrus/-kop
 5. Tilsæt et mål fintmalet kaffe og ryst let, så den malede kaffe fordeler sig jævnt i beholderen
 6. Hæld forsigtigt kogt og let afkølet vand i beholderen op til tallet 1
 7. Rør roligt rundt i vandet i ca. 10 sekunder
 8. Isæt stemplet og tryk det forsigtigt ned i beholderen. Hold en lille pause, hvis du mærker modstand, og fortsæt derefter atter, til stemplet er presset i bund
Du har nu en dejlig lille færdigbrygget kop espressolignende kaffe med fantastisk smag, som du enten kan drikke, som den er, eller eksempelvis yderligere kan tilsætte nykogt vand eller mælk, så du får en stor Cafe Americano eller Cafe Latte.

Rengøring

Når du har brygget kaffe på din Aeropress, skal du fjerne det brugte kaffegrums og rense den. Det gør du på få sekunder således:
 • Fjern filterlåget
 • Skub stemplet i bund for at presse kaffegrumset ud
 • Skyl i rent vand i et par sekunder og brug evt. lidt mild opvaskemiddel, når der er brug for en grundigere rensning
 • Tør alle dele grundigt
Hos NORU har vi kastet os over den smarte lille kaffebrygger, der er intet mindre end perfekt til ukompliceret og hurtig brygning af et par kopper kvalitetskaffe. Hvis du også vil have din egen AeroPress, kan du blot klikke dig ind på den herunder for at læse mere og foretage din bestilling. Og husk, at du hos NORU også kan finde virkelig lækker malet kaffe, skønne kaffekrus, hele kaffebønner, en lækker termokande til det varme vand og en smart kaffekværn som supplement til din AeroPress.