Cointreau

Inciterende og sød appelsinlikør af allerhøjeste kvalitet - dét er Cointreau fra Remy Cointreau! Den er perfekt som aperitif. Til kaffe. I kager, fromager og konfekt. Til dessert. Og ikke mindst er den intet mindre end fantastisk i herlige cocktails. Men hvem er det egentlig, der producerer Cointreau?

En succes

Den vidunderlige franske appelsinlikør Cointreau fremstilles af Remy Cointreau - en fransk familieejet virksomhedskoncern, der står bag en lang række meget velkendte og yderst populære spiritusbrands.

Remy Cointreau er et resultat af en fusion fra 1990 mellem de to tidligere spiritusproducenter E. Rémy Martin & Cie SA og Cointreau & Cie SA. Koncernens produkter omfatter i dag ikke alene den herlige Cointreau likør, men også den velkendte og meget populære Remy Martin cognac samt en lang række andre spiritusbrands, som de fleste kender - enten fordi de har smagt produkterne eller fordi de har hørt om dem.

Med en årlig omsætning (2018) på 1.127 millioner euro, en årlig nettoindtægt (2018) på i omegnen af 151 millioner euro og en medarbejderstab, der tæller ca. 1.800 ansatte, må man sige, at Remy Cointreau er en succes. Folk i mange lande kender og elsker virksomhedens skønne spiritusbrands, der i nogle tilfælde har en meget lang historie.

Trækker tråde til 1724

De to store spiritusproducenter bag Remy Martin koncernen har en meget lang historie. Der kan faktisk trækkes tråde helt tilbage til 1724, hvor man begyndte at producere Rémy Martin cognac. Senere - i 1824 - grundlagdes Cointreau & Cie, hvorved produktionen af Cointreau likør påbegyndtes. Man må derfor sige, at det er to virkelig gamle, hæderkronede og meget erfarne spiritusproducenter, der står bag det nuværende selskab Remy Cointreau. Men også flere af de andre spiritusbrands, som idag er en del af Remy Martin koncernen, har en meget lang historie. Et eksempel er den delikate mørke Mount Gay Rum fra Barbados, der er produceret siden 1703, og faktisk er det ældste rom-brand i verden!

Brands

Remy Martin koncernen omfatter adskillige meget store spiritusbrands, som hver især har yderst distinkte karaktertræk og ikke mindst fremtrædende positioner på markedet: Cointreau likør, græsk Metaxa brandy, Mount Gay rom fra Barbados, fransk St-Rémy brandy og Rémy Martin cognac, single malt whisky'erne Bruichladdich, Port Charlotte og Octomore, den amerikanske Westland single malt, den franske økologiske Domaine des Hautes Glaces single malt - og sidst men slet ikke mindst The Botanist gin.

Alle er der tale om spiritusbrands, der er kolossalt populære og meget velkendte over store dele af verden.

Cointreau hos NORU

Hos NORU kan du finde den evigt populære og helt vidunderlige franske appelsinlikør Cointreau. Den er verdens førende og mest prisbelønnede appelsinlikør og i sandhed en klassiker både som aperitif, til kaffe, i kager, fromager og konfekt og som ledsager til skønne desserter. Derudover er Cointreau perfekt i herlige sødmefulde cocktails sammen med andre former for spiritus - f.eks. sammen med god mørk rom, tequila eller vodka.

Cointreau er en af hjørnestenene i blandt andet de store og nærmest legendariske og elegante cocktails "Margarita" fra Mexico og "Cosmopolitan" fra USA. Disse to cocktails er ekstremt populære - der findes vel nærmest ikke en bar i den vestlige verden, som ikke kan tilbyde dem.

Vil du lave dine egne lækre Cointreau-drinks, så kan du hos NORU få Cointreau i to størrelser, ligesom vi også kan tilbyde dig både fantastisk vodka, verdens mest delikate mørke rom, mange forskellige slags super lækker gin og mange andre slags spiritus. Og mangler du ordentlige glas til dine cocktails, bør du kaste et blik på vores store udvalg af både Martiniglas, cocktailglas og andre glas fra mange forskellige producenter og i mange variationer. Vi har dem med vidt forskellige udtryk og i mange prislejer.