Find alt til bordet fra Broste Copenhagen
Lækker opskrift på klassiske svenske kanelboller
Sådan laver du de lækre svenske kanelboller

Jeg ELSKER bagværk, og min absolut yndlings er de her klassiske svenske kanelboller eller kanelbullar, som de omtales i Sverige. 

Opskriften har jeg fået af min svenske veninde, som igen har fået den af hendes mormor. Så her får du den helt originale svenske opskrift, der er gået i arv gennem generationer, på de bedste kanelboller.

Denne opskrift giver ca. 25-30 stk. kanelbullar.

Find skønt udstyr til baren fra Stelton

Opskrift på Svenske Kanelboller

1t. 30 minutter

15 person

Ingredienser

Dejen:

50 g. gær

150 g. smør

5 dl. sødmælk

1 tsk. salt

1 dl. sukker

2 tsk. stødt kardemomme

16 dl. hvedemel

Fyld:

150 g. blødt smør

1 dl. sukker

1 spsk. kanel

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret og tilsæt mælken. Lun det, til det er fingervarmt, og opløs gæren heri.

2. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og mel.

3. Tænd ovnen for 225 grader og rør imens fyldet sammen i en skål.

4. Rul dejen ud på et meldækket bord, og del den i 2 rektangler på ca. 30x45 cm.

5. Fordel fyldet på den ene rektangel og læg derefter den anden ovenpå.

6. Sær ca. 2 cm brede strimler af dejen, og vikel dem sammen til løse knuder

7. Læg knuderne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.

8. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i midten af ovnen i ca. 9-10 min.

9. Top dem med din yndlingskrymmel for et ekstra fint resultat.

Så er der serveret.

Tips og trick

Du kan nemt og hurtigt have lune kanelboller klar med denne opskrift. Frys blot nogle af dem ned.
Kanelbollerne kan nemt fryses ned, og tøes op i mikroovnen. Vær dog forsigtig når du tøer dem op i mikrovnen, så sukkerfyldet, ikke bliver for varmt