Find alt til bordet fra Broste Copenhagen
Laekre Halloween Muffins
Super laekre Halloween Muffins

Hvis du, ligesom mig selv, også er en ret stor fan af Halloween, så skal disse kager nok blive et kæmpe hit blandt dine familier og venner. 
Disse u-hyggelig muffins, smager virkelig godt, og så er de altså også ret lette at lave.

Find skønt udstyr til baren fra Stelton

Opskrift på Halloween Muffins

60 minutter

8-12 personer

Ingredienser

Muffins:

115 g smør
300 g mørk chokolade
3 æg
220 g mel
250 g sukker
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
1/2 dl kakaopulver
Ultra lille nip salt

Frosting:

125 g blødt smør
130 g flormelis
1 spsk. vand
1/4 tsk. orange pastafarve

Spøgelser:

150 g hvid fondant
8-12 stykker rundt slik (jeg brugte karamelkugler)
8-12 tandstikker
20 g smeltet chokolade

Fremgangsmåde

Muffins:

1. Start med, at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Sæt så din muffin-form frem, så du har den ved dig, et sted på køkkenbordet. Der bliver ca. til  8-12 muffins, alt efter hvor stor din form er.

2. Smørret samt 200 g mørk chokolade smeltes. Du kan sagtens komme det i mikroovnen. Giv det en små 20 sekunder, bland det sammen, og vurdér om det skal have lidt mere. Al chokoladen og smørret skal være helt smeltet.

3. Hak de sidste 100 g mørk chokolade groft.

4. Kom sukker og æg i en skål og pisk det sammen, til du får en luftig og gul masse. Tilsæt dernæst mel, salt, kakao, vaniljesukker og bagepulver i blandingen. Nu tilsætter du så din smeltede chokolade og smør blanding og rører rundt. Tilsidst kommer du de sidste 100 g mørk chokolade i blanding og rører rundt i dejen.

5. Kom nu dejen i muffinformene, men fyld dem ikke helt op. Ca. 2/3 skal de fyldes op, da de godt kan hæve en del. Bag dine muffins i ovnen i 15-20 minutter. De må gerne være en smule snaskede i midten, selvfølgelig uden at være helt underbagte. Hvis du foretrækker at have dem helt faste, så skal de have 20-22 minutter i ovnen.

6. Sæt nu dine muffins på køl/frys. Det er vigtigt, at de bliver kølet helt ned, inden frosting kommes på toppen.

Frosting:

1. Del smørret i mindre stykker og pisk det grundigt sammen med flormelis.

2. Tilsæt pastafarve/frugtfarve og en lille smule vand.

3. Kom frosting på dine muffins. Kom det i en frysepose, og klip et hul til. Hvis du gerne vil have, at frostingen skal være mønstret, skal du bruge en tyl.

4. Kom nu igen kagerne på køl. Frostingen skal lige sætte sig helt. Så lad dem køle af i ca. 1-2 timer.

Spøgelser:

1. Sæt en tandstik i hver af dine slikkugler og stik en i hver muffin.

2. Del fondanten i 2 stykker, og rul den meget tyndt ud. Brug eventuelt hænderne, til at lave små folder på hjørnerne, så du kan forme et spøgelse.

3. Udstik 4-6 spøgelser, med en kageudstikker. Lad nu hver fondant-cirkel falde ud over slikkuglen.

4. Gentag nu denne proces, med resten af din fondant.

6. Tegn ansigt på spøgelserne. Smelt cirka 10-20 g chokolade. Jeg dyppede så enden af en tandstik i chokoladen, og tegnede ansigtet på spøgelserne.

7. Pynt eventuelt med lidt krymmel.

Nu er dine U-hyggelige muffins klar til at blive serveret.

Tips og trick

Du kan bruge krymmel fra Happy Sprinkles til at pynte den lidt yderligere. Jeg ville selv godt have brugt den grønne krymmel, ovenpå den orange frosting. Det ville lige havet givet den lidt ekstra Halloween over sig.
En anden ting er, hvis du - som jeg - ikke lige kunne finde pastafarve, så fungerer det altså også, at blande rød og gul frugtfarve sammen. Start med den gule farve dog!
Brug nogle dråber af hver farve, til du får den orange farve, som du er tilfreds med. Da dette så også tæller som væske, så vent med, at putte den der spiseske vand i frosting-blandingen. Rør det rundt, og så skulle frostingen gerne blive orange. Hvis den skal have lidt mere væske, så tager du bare lidt vand.