Find alt fra Chaplon Tea her
Skøn perle-te i grå skål og ske
Perle-te i en ske og en grå skål

Har du aldrig prøvet at brygge eller drikke perle-te? Så skulle du tage at prøve - det er nemlig noget helt særligt, og det egner sig især for dig, der er praktisk anlagt, godt kan lide at tage en håndfuld te til et par kopper med dig i lommen og for dig, for hvem det at lave te indimellem også godt må være en lidt særlig opgave, der nærmer sig noget spirituelt - eller i hvert fald er en hyggelig lille oplevelse i sig selv.

Hvad er perle-te egentlig?

Når man taler om perle-te, handler det om blade eller skud fra tebusken samt evt. naturlige aromatiske olier, blomster eller frugt/bær, der efter høsten luftes på riste under åben himmel og efterfølgende håndrulles til hårde små perler, der sluttelig tørres let. Når perlerne under brygning overhældes med varmt vand, folder blade og blomster sig ud på skønneste vis og frigiver al sin kraft, aroma, duft og vitaminer til glæde for den eller de heldige te-drikkere.

Grøn perle te i grå skål
Grå skål med skønne kugler perle te

Derfor sværger jeg til perle-te

Personligt drikker jeg ikke enorme mængder te, men når det skal være, så må det meget meget gerne være perle-te! Dette skyldes flere forskellige ting:

Fantastisk aroma og duft

For mig er noget af det allerbedste ved perle-te, at den yderst skånsomme og ret unikke måde den fremstilles på gør, at teen i langt højere grad end almindelig løs te bevarer sin naturlige kraft, duft, vitaminer og ikke mindst aroma. Det påstås i hvert fald, og det er også på alle måder min personlige oplevelse! Perle-te smager og dufter simpelthen af mere - hvis ellers man brygger den efter forskrifterne.

Ofte større holdbarhed

For det første så er perle-te ret smart at have i køkkenskabet - eller stående fremme i en lækker og lufttæt tedåse - når man ikke drikker store mængder te i dagligdagen. Det påstås nemlig (og jeg er ikke 100% sikker på, at dette er korrekt, men jeg har det ret godt med påstanden), at den helt særlige fremstillingsmetode gør, at perle-te ofte har større holdbarhed end almindelige løse teblade. Dermed skal jeg ikke skynde mig at få drukket teen indenfor dét, som jeg personligt opfatter som forholdsvis kort tid.

Super let at tage med sig

Jeg er super kræsen, og når jeg er inde i en periode, hvor jeg virkelig har lyst til en kop god te fra tid til anden, så er jeg ret glad for, at jeg kan tage min egen te med mig, når jeg skal ud. Måske virker det en anelse uforskammet at medbringe sin egen te, når man skal på besøg hos andre? Undskyldningen er, at jeg bare simpelthen synes, at de andre også lige skal opleve denneher te, der folder sig ud på næsten magisk vis i koppen... Så jeg medbringer gerne te-perler til et par ekstra kopper, for de fylder jo simpelthen ingenting i en lille lufttæt lommedåse eller en lille lynlåspose. Man skal godt nok bruge 10-15 af de små teperler til et stort krus te, men bladene kan sagtens bruges flere gange uden at miste noget af sin dejlige smag og duft. Derfor har jeg også lige min gyldne tesi, som bladene kan flyde frit i, med i tasken, når det er.... Egentlig kan man bare hælde perlerne direkte i kruset, men skal tebladene bruges til mere end et enkelt krus te, er det smart i stedet at lægge perlerne i en tesi, så de nemt kan bruges til endnu et krus te. Man kan selvfølgelig også bruge et te-æg eller en te-tang, men så misser man jo muligheden for at se tebladene folde sig ud.... Og i hvert fald for mig er dette en væsentlig del af hele perle-te-oplevelsen.

En helt speciel oplevelse

Jeg elsker simpelthen den dér lidt sanselige og næsten meditative oplevelse, når perle-teens blomster og/eller -blade folder sig ud i kruset. Altså.....man kan indvende, at den måske ikke ligefrem sender en direkte til paradis, men der ér altså et eller andet saligtgørende over det. Jeg elsker det. Og hvis jeg er så vild med det, er det overvejende sandsynligt, at heller ikke andre kan stå for den der lillebitte - men næsten helt magiske - oplevelse, som lige giver et par minutters ro i sjælen. Det er en af den slags små forunderlige ting i dagligdagen, som det - i hvert fald for mig - er sundt og utrolig rart at hengive sig kortvarigt til, når man ønsker at holde sit liv så stress- og bekymringsfrit, som overhovedet muligt. Det giver simpelthen et lille kick og en (desværre ofte kortvarig) tilstedeværelse i nuet, som ikke alene er vigtig og ret unik, men som også er rigtig god for sjælen. Sådan oplever jeg det i hvert fald...

Grøn perle te i stål ske
spiseske med perle te

Perle-te hos NORU

Når jeg nu har et så godt forhold til perle-te, som jeg har, er det jo ret heldigt, at jeg arbejder hos NORU. For - ja - det er selvfølgelig her, jeg finder de herlige perle-teer, som jeg nyder i fulde drag, når jeg er i dét humør.

Indtil videre kommer alle NORU's perle-teer fra en af de allerstørste og mest populære danske te-producenter: Chaplon Tea. Disse teer er noget helt særligt, og så er de i øvrigt rullet af te, som dyrkes helt uden kunstgødning, sprøjtemidler og kunstige tilsætningsstoffer - og som i øvrigt fremstilles under bæredygtige forhold!

Der er det skønneste udvalg af super lækre varianter af perle-te, og jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke huskede at nævne min absolutte favorit: Chaplon Silvery Jasmin Pearls! Jeg er nemlig ret pjattet med både smagen og synet af de dér smukke jasminblomster, men altså...hvis også du gerne vil prøve en herlig perle-te, så check også lige NORU's andre varianter ud. Her er nemlig tale om de skønneste grønne teer i herlige blandinger med eksempelvis citron, mynte, kvæde og mango. Det er lækkert. Alle de herlige perle-teer finder du i øvrigt ved at klikke her - og vil du gerne vide mere om, hvordan teen fremstilles og brygges på bedste vis, skal du gå helt ned i bunden af siden, hvor du kan læse meget mere om perle-te, brygning, anbefalet vandtemperatur, trækketid etc.

Jeg er så heldig, at jeg bare kan købe min perle-te direkte hos NORU og så tage den med hjem efter arbejde. Men det er nu også let - og super hurtigt - for alle andre, der ikke lige arbejder i den herligste webshop på nettet: Du bestiller bare lige så let via din smartphone eller din pc, og så får du lynhurtigt den lækre perle-te (og alt det andet spændende, som du måtte bestille samtidig) leveret! Faktisk kan du i nogle tilfælde få dine varer leveret allerede samme aften! Læs meget mere her. 

Skål i verdens bedste og smukkeste te!

Find alt fra Broste Copenhagen her