Følg vores guide og bryg den bedste kande stempelkaffe
Følg vores guide og bryg den bedste kande stempelkaffe

Voila! Følg denne guide og få den dejligste kaffe med rund og fyldig smag, og de fleste stempelkander er så smukke, at de sagtens kan sættes direkte på bordet!

Har du en stempelkande med et så finmasket filter, at du også kan brygge te i den - se f.eks. vores Kaffe- og Tebrygger fra Forever - kan du i princippet gøre dette på samme vis, som beskrevet ovenfor.
Du bør dog sikre dig, at du anvender
en lidt grov te, og at vandtemperatur og trækketid er, som anbefalet for netop den valgte te!

Vi har lavet en simpel video-guide til dig, der viser alle steps til at brygge den perfekte kande stempelkaffe:

Det eneste du skal bruge er groftmalede kaffebønner og kogt vand.

Dette vand skal have en temperatur på 93-95 grader. Det er vigtigt at det ikke er spil-kogende, for så brænder du nemt bønnerne af og så smager kaffen ikke nær så godt.

Så nemt er det at brygge den perfekte kande stempelkaffe

6 minutter

4 personer

Fremgangsmåde

  1. Træk stempelfilteret op og ud af stempelkanden.

  2. Hæld ca. 7 gram (en stor spiseskefuld) kaffe pr. 1,5 dl. vand i kanden.

  3. Hæld det kogte og let afkølede vand over kaffen i kanden.

  4. Rør rundt i kanden, så kaffebønner og vand blandes godt.

  5. Sæt stemplet i toppen af kanden igen, men undlad at trykke det ned.

  6. Lad kaffen trække i ca. 4 minutter, og tryk derefter stempelfilteret langsomt i bund i kanden.
    Når du trykker stemplet i bund, bør du sikre dig, at kanden står på et plant og fast underlag - evt. på en fugtig klud, så den ikke så let skrider - og hold gerne fast i hanken med den ene hånd, mens du trykker stemplet ned med den anden. På denne vis sikrer du dig, at kanden ikke skrider eller kaffen skvulper over, hvis stemplet skulle smutte eller kanden tippe.

Tips og trick