Nøddehuset

- det lille syriske nødderisteri

Elsker du også skønne knasende ristede nødder med salt og andre lækre krydderier - eller måske helt uden krydderier og blot lækkert tørristede og med masser af smag? Det gør vi hos NORU også. Og de super lækre nødder fra Nøddehuset er absolut ingen undtagelse - tværtimod!

Viser 1-10 af 10 element(er)

I Korsør ligger Nøddehuset - et herligt lille nødderisteri, hvor alle de forskellige nøddevarianter ristes i hånden på traditionel vis efter gamle syriske opskrifter og metoder. Nøddehuset er grundlagt og drives af Ali og Louise, der med mange års erfaring, stor entusiasme og sans for kvalitet og smag driver den lille virksomhed. 

Nøddehusets mandlige indehaver har hele livet arbejdet med nødderistning og er oprindelig udlært i et meget gammelt og traditionelt nødderisteri i Syrien, der har stolte traditioner indenfor netop dette håndværk. Han udvælger, prøvesmager og håndplukker selv omhyggeligt alle de nødder, der skal bruges i fremstillingen, og han indkøber og anvender kun de absolut allerbedste råvarer, som altid er af en kvalitet, som han kan stå inde for. Tillige rister Ali selv alle nødder i hånden, ligesom han på helt traditionel vis selv prøvesmager hver evig eneste portion nyristede nødder, således at han er helt sikker på, at de er ristet og krydret præcis, som de skal være. 

Tørristning

Alle Nøddehuset´s nødder og mandler bliver tørristet. I modsætning til langt de fleste professionelle nødderisterier på markedet rister Nøddehuset sine kvalitetsnødder og -mandler helt uden brug af olie - og kun i ret små portioner ad gangen. Dette sikrer dels en langt højere kvalitet, men også sprødhed og en dybere smag, der er noget helt for sig. Faktisk er det sådan, at man på langt de fleste nødderisterier friterer nødderne og mandlerne kortvarigt, hvorved man opnår sprødhed og samtidig kan bevare nøddernes vægt - og dermed kan tjene mere på de ristede nødder, selvom kvaliteten måske ikke er så høj. Hos Nøddehuset har man valgt at riste, som man gør i Mellemøsten. Dette betyder, at man rister nødderne og mandlerne direkte i salt og krydderier i lang tid og altså helt uden brug af olie. Dermed får man meget sprødere nødder, som samtidig har en meget dyb og intens smag. Til gengæld svinder vægten ved denne type ristning, og det har den konsekvens for producenten, at nødderne er dyrere at producere, hvorfor de fleste producenter fravælger klassisk tørristning som metode.

I Nøddehuset er man passionerede omkring kvalitet og smag - kun det bedste er godt nok, og ligesom indehaverne altid smager sig frem til de bedste råvarer, prøvesmager man også hver evig eneste lille portion færdigristede nødder og mandler for at sikre, at kvaliteten er i top.

Nøddehusets produkter hos NORU

Hos NORU er vi vilde med de super lækre nødder og mandler af meget høj kvalitet fra Nøddehuset. Vi har derfor valgt at tilbyde vores kunder et bredt udvalg af produkterne fra det lille risteri i Kalundborg:

  • Tørristede mandler - Langtidsristede mandler har den skønneste intense smag, og disse fra Nøddehuset er simpelthen så lækre. De indeholder en absolut minimal mængde salt, så de kan spises med god samvittighed - også hvis du ellers ikke kan spise saltede nødder og mandler. Nyd dem, som de er, eller brug dem i diverse retter og salater. Husk også at ristede nødder og mandler går perfekt sammen med lækre oste - gerne med lidt kraftig smag.

  • Tørristede mandler med røg - Ristede sprøde mandler med salt og en super fin røgsmag er noget af det mest delikate til gode drinks og hakket som lækkert drys på blandt andet delikate stykker smørrebrød eller sandwiches med eksempelvis avokado eller kold stegt kyllingebryst. Prøv dem!

  • Tørristede mandler med salt og citron - Herlige ristede mandler med skøn smag af salt og citron. Prøv dem blandt andet til lækre cocktails, eller hak dem groft og giv dine fiskeretter et super lækkert drys med disse ristede mandler med citron og salt.

  • Tørristede mandler med chilli - Dejlige sprøde ristede mandler med en lille bitte smule salt og et pift af noget skønt stærkt. Servér dem eksempelvis til skummende øl og iskolde læskedrikke.

  • Tørristede cashewnødder med røg - Super lækre sprøde cashewnødder med salt og en fin og mild smag af røg. Nødderne er helt fantastiske i lækre for- og hovedretter og som små godbidder til kolde drinks.

  • Tørristede cashewnødder - Dejlige ristede cashewnødder med et absolut minimum af salt. Brug dem i desserter, i kager og som virkelig lækker snack med stor dybde i smagen

  • Tørristede hasselnødder - Skønne ristede hasselnøddekerner med dyb smag og med et minimum af salt. Brug dem i desserter, kager og prøv at lægge dem i lækker blomsterhonning til gode oste.

  • Tørristede saltede pistacienødder uden skal - Fantastiske saltede pistacienødder, som bare er endnu mere smagsrige end normalt. Servér dem blandt andet til gode cocktails og prøv dem som ledsager til gode kraftige oste

  • Tørristede pekannødder med røg - Skønne ristede pekannødder med salt og en mild og fin smag af røg - perfekte blandt andet til et godt glas iskoldt øl og i salater og grøntsagsretter

  • Tørristede paranødder - Super delikate store nødder med en lidt speciel og meget populær nøddesmag og et minimum af salt - brug dem blandt andet som lækre snacks og riv dem fint over lækre grøntsagsretter

  • Tørristede saltede macedemianødder - Lækre saltede macedemianødder med masser af dybde i smagen. Perfekte som snacks og i gode salater.

  • Nøddeblanding - Helt vidunderlig blanding af Nøddehusets fem allermest populære nødder og mandler: Saltede mandler, hasselnødder, mandler med røgsmag, saltede cashewnødder og saltede macademianødder. Hæld hele herligheden i en skål og sæt den på bordet som et aldeles fantastisk og yderst velsmagende alternativ til supermarkedets kartoffelchips og osterejer af svingende kvalitet. 

Se alle vores skønne nødder og mandler fra Nøddehuset her på siden.