Bayanegra

Holder du også af skønne spanske vine? Vi har nøje udvalgt nogle herlige Bayanegra-vine, som ikke alene er dejlige, når du ønsker at nyde et glas god vin til din mad, men som også er ret fantastiske i herlige vin-cocktails, i gløgg osv.

Bayanegra er et populært vinlabel fra spanske Bodegas Celaya. Under dette label produceres de herligste røde, hvide og rosé vine med og uden skønne bobler og med masser af forfinet smagselegance. Vi har håndplukket og meget nøje udvalgt nogle få af disse delikate vine - både fordi vi selv er vilde med dem, men også fordi vi tror, at du nok også vil elske disse lette vine af god kvalitet og til overkommelige priser.

Nyd den velsmagende blide hvidvin velafkølet i haven på en varm sommeraften. Hyg dig indendøre med et godt glas veltempereret og elegant krydret rødvin, når det rusker koldt udenfor. Og servér sprudlende sødlige iskolde bobler for dine gæster ved festlige lejligheder. Med disse dejlige Bayanegra vine får du lækre drikkevarer til enhver lejlighed året rundt!

Hvem står bag?

Bag det gode vinlabel Bayanegra finder man Bodegas Celaya - et næsten 100 år gammelt spansk vinhus, som i årevis har haft succes med at fremstille herlige vine til alle, der sætter pris på spansk velsmag.

Vinhuset har solide rødder i det spanske, og den gamle viden om traditionelle dyrknings- og fremstillingsmetoder er gået i arv fra generation til generation på den gamle vingård, der for omtrent 20 år siden flyttede til nye faciliteter i udkanten af La Roda nær det historisk interessante Albacete i det sydøstlige Spanien. Der findes skriftlige kilder, der afslører, at man i dette landbrugsområde har fremstillet vin i hvert fald tilbage til det 12. århundrede. Kort sagt: Man véd en hel del om god vin i denne del af Spanien!

Samtidig med at man i Bodegas Celaya værdsætter de gamle traditioner, har man også gennem årene sørget for løbende at forbedre produktionsmetoderne, så man i dag kan tilbyde vine i god kvalitet til ret overkommelige priser. Ikke alene spanske vinelskere, men også udlandet, har fået øjnene op for de herlige Bayanegra vine fra Bodegas Celaya, og disse sælges nu i mere end 30 lande på hele 5 kontinenter verden over.

Bayanegra vinene

De dejlige Bayanegra vine fremstilles efter metoder, der er baseret på en kombination af gamle traditioner og helt moderne og nutidig knowhow. Der produceres både lette, søde, perlende og fyldige vine, og der er både tale om hvide, rosé og røde vine.

Hos NORU kan du i første omgang erhverve dig en vidunderlig frisk og blød hvidvin, en sprudlende frugtig mousserende vin og en virkelig dejlig rødvin med en moden frugtig aroma samt fine bløde tanniner. Fælles for de tre vine er, at de er lette at drikke og egner sig både til at nyde som de er og med succes også kan anvendes i festlige velkomstdrinks, lækre cocktails og i varme vindrikke som toddyer og gløgg.

De tre vine, vi i første omgang har hentet hjem, er den hvide og frugtagtige Bayanegra White Airen, den sprudlende lækre mousserende Bayanegra Sparkling White og den bløde velsmagende Bayanegra Red Tempranillo - tre virkelig lækre og letdrikkelige vine til priser, som de fleste kan betale.

Druerne

Til de tre dejlige vine, som vi i første omgang har valgt at tilbyde, er der brugt Airén-druer til de to hvide vine og Tempranillo-druer til rødvinen.

Airén

Airén-druen er en grøn vindrue, der har sin oprindelse i Spanien, og som er en af de mest dyrkede druer overhovedet. Den vokser i store tætpakkede klasser på ret lave paraplyformede stokke og anvendes ofte i tørre hvide vine med en karakteristisk og let frugtig aroma.

Kommer Airén-druerne fra gamle vinstokke, der ikke længere bærer megen frugt, anvendes de oftest til hvide vine med stor kompleksitet i smagen. Udover til hvide vine anvendes Airén-druer i øvrigt også i stort omfang til interessante spanske brandys.

Tempranillo

Tempranillo-druen er Spaniens helt store blå drue til rødvin, og den kendes i øvrigt under flere forskellige navne. Den dyrkes også i stort omfang i blandt andet Australien, Argentina og USA. Her er tale om netop dén drue, der giver en lang række af de allerstørste spanske rødvine og portugisiske portvine deres store smag og særlige karakteristik. Den kendes blandt andet både fra de helt sublime Rioja-vine og en række andre spanske røde vine, som er kendt for deres store kvaliteter.

Tempranillo-druen er en ret lille kvalitetsdrue, som er yderst aromatisk og giver associationer i retning af bær, chokolade og tobak. Afhængigt af hvor vinstokkene vokser, og hvor gamle de er, har druerne et moderat indhold af tanniner og et tilsvarende indhold af syre - noget mange vinelskere sætter pris på.

En velment skål i gode Bayanegra-vine fra os i NORU!