Mr. Filberts

Når der er fodbold, "Keeping up with..." eller måske en særligt god film i tv, er vi mange, der med stor fornøjelse placerer os i stuens bedste lænestol med en iskold øl eller et rigtig godt glas vin og et par gode nødder (...som man siger...). Men vi er også rigtig mange, der bare ikke længere gider de der lidt triste saltede peanuts fra supermarkedet. Måske fordi vi ved, at der nu findes endnu bedre nøddesnacks af meget høj kvalitet "derude".

Her på siden finder du en række fuldstændig fantastiske nøddesnacks fra Mr. Filberts! De ikke alene egner sig perfekt til tv-hygge, men gør sig også super godt som delikate snacks til velkomstdrinken! Og i salaten. Og på kyllingeretten.
Viser 1-7 af 7 element(er)

Gode nødder er en mangelvare! I hvert fald hvis vi taler om spændende saltede gourmetnødder af bedste kvalitet! Men fortvivl ikke, for nu kan du få de mest vidunderlige gourmetnødder her hos NORU. De er fra Mr. Filbert's, og netop dét indikerer, at her er tale om de lækreste interessante nøddeblandinger med helt perfekte smagssammensætninger!

Hvem er Mr. Filbert's?

Det står ikke helt klart, hvem Mr. Filbert egentlig er, men bag brandnavnet finder man et engelsk firma fra idylliske Somerset. De har specialiseret sig i at fremstille de mest interessante og yderst velsmagende gourmetsnacks! Siden de startede deres herlige snackfirma i 2010, er de stormet frem både i England og udenfor landets grænser, fordi deres snacks er noget helt særligt. De har endda vundet et utal af priser for deres delikate produkter og den gode smag, og dette placerer dem i toppen af gruppen af de allerbedste fabrikanter af gourmetsnacks overhovedet!

Nødder af høj kvalitet

De nødder, der anvendes i de lækre bandinger fra Mr. Filberts, som du kan få her hos NORU, er alle kvalitetsnødder! Blandingerne rummer blandt andet store californiske luksusmandler, super delikate cashews, lækre sprøde hasselnødder og skønne jordnødder, der bare smager så meget bedre, end dem man almindeligvis finder i dagligvarehandlen.

Lidt generelt om de mest anvendte nøddetyper i blandingerne:

Mandler

Mandler har ikke alene en inciterende sødlig smag, de indholder også masser af E-vitamin. Det siges, at E-vitamin er med til at holde huden sund og forebygge hjerte/kar- sygdomme. Desuden indeholder mandler en stor mængde protein og mange kostfibre - noget der er vigtigt i en sund kost, og som i øvrigt giver en god mæthedsfornemmelse. 

Hasselnødder

Hasselnødder har udover en helt fantastisk smag, som de fleste holder meget af, et højt indhold af kostfibre. Disse er sunde, og så gør de, at nødderne mætter godt. Nødderne har tillige et højt indhold af magnesium, E-vitamin og ikke mindst folinsyre, som vi alle - og især gravide - har brug for.

Cashewnødder

Mange mennesker elsker cashewnødder! De er lækre og fede og har et helt fantastisk knæk! De anvendes meget i asiatisk kogekunst, og det giver stor mening, fordi de der tilfører ikke alene knas, men også rigtig sundt fedt til de ofte meget grøntsagsrige retter. Desuden er d rige på jern, zink og magnesium, som vi jo alle har brug for.

Jordnødder

Vi kender alle jordnødder fra de ristede og saltede peanuts, som vi er mange, der har indtaget store mængder af gennem tiden. De er lækre og sprøde og har et højt indhold af E-vitamin, B-vitamin, protein og en lang række mineraler. Desværre er der i supermarkederne mange peanuts, som er af ret ringe kvalitet. Sådan er det ikke med de peanuts, der anvendes i Mr. Filbert's lækre nøddeblandinger. MEN - lider du af jordnøddeallergi, bør du ikke indtage peanuts eller usaltede jordnødder. Det ved du helt sikkert godt i forvejen, men nu skriver vi det altså også lige her for en sikkerheds skyld...

Sunde olier

Mange tør ikke indtage nødder, fordi det siges, at de feder. Det er også korrekt, at nødder feder, hvis man spiser mange af dem og ikke dyrker nok motion. Men husk, at det fedt, som naturligt forekommer i nødder, er sundt! Derudover er nødder rigtig gode kilder til både protein og fibre samt vitaminer og mineraler som kalium, fosfor, E-vitamin, zink, magnesium etc. Faktisk er nødder så sunde, at de almindeligvis klassificeres som såkaldt "superfood" - altså en fødevare, der er rigtig god for kroppen.

Når nødder ristes i store mængder halvskidt olie, bliver de almindeligvis ikke sundere. Men de super delikate nødder fra Mr. Filbert's ristes netop ikke i olie, men tørristes derimod med varm luft. Tørristning er ikke alene langt sundere end olieristning - det giver også et helt fantastisk lækkert knæk til nødderne. Nogle af nødderne tilsættes dog efterfølgende en anelse virkelig god olie sammen med krydderierne, da dette i forbindelse med krydderierne fremhæver dybden i smagen.

Så altså: Ja, du skal ikke spise nødderne for at slanke dig! Men når du på behersket vis nyder dem som en lækker snack, får du så mange sunde olier og masser af fibre, vitaminer og mineraler, at det på alle måder godt kan forsvares at nyde en håndfuld af disse nødder indimellem. Især når du ønsker at være sundere i det hele taget. Men faktisk også når du er på slankekur og har brug for noget sundt og velsmagende, som samtidig giver en god mæthedsfornemmelse.

Naturlige krydderier

Når de herlige Mr. Filbert's nødder er ristet, vendes de med de lækreste krydderier og urter, der alle er naturlige og for manges vedkommende høstes i hånden i lokalområdet. De lækre krydderier omfatter blandt andet havsalt, delikat honning, grønne urter (f.eks. rosmarin, oregano og basilikum), skarp chilli, vild hvidløg og mange andre lækkerier fra den herlige natur. Disse krydderier er kendt for at være yderst velsmagende, og de tilfører masser af komplementerende aroma til de gode nødder.

Mange anvendelsesmuligheder

De super lækre nødder og mandler fra Mr. Filbert's har mange gode anvendelsesmuligheder - se f.eks. disse forslag:

  • Som en hurtig snack - Nødderne er i sig selv så lækre, at de bare kan nydes fra posen, når du lige har lyst til en ekstra lækker snack af allerbedste slags. Men pas på - de har det med at forsvinde som dug for solen!
  • Til velkomstdrinks - De skønne Mr. Filbert's nødder kan også med stor succes serveres til herlige velkomstdrinks eller iskolde øl på terrassen. Det vækker altid lykke, når man lige sætter en skål kvalitetsnødder på bordet sammen med de kolde drikke!
  • I stedet for slik - Det behøver ikke altid at være slik, der sættes på bordet til de gode fjernsynsaftener. Prøv i stedet at sætte skåle med forskellige Mr. Filbert's nødder samt lidt gode luksuskiks, lidt oliven og en god hjemmerørt pesto på bordet til fodboldkampen, Superbowl, Oscar-uddelingen og de gode film.
  • I salat - En helt genial ting er at tage en håndfuld af de lækre nødder og mandler, hakke dem meget groft og tilsætte hele herligheden til den gode salat! Det smager fuldstændig vidunderligt! Er du bange for, at nødderne mister noget af sin sprødhed, serverer du dem bare i en lille skål ved siden af salaten. Prøv det!
  • Til ost og tapas - Serverer du lækre oste til dessert for dine venner, så sørg endelig for også at sætte et par skåle skønne gourmetnødder på bordet til osten. Saltede og krydrede nødder smager nemlig ret skønt til rigtig mange oste, ligesom de også går fantastisk sammen med gode gourmetpølser og -skinker samt veltilberedte spanske tapas af bedste slags.
  • På spændende retter - Giv dine lækre fjerkræretter et drys hakkede (eller hele, hvis du bedre kan lide det) gourmetnødder samt evt. også lidt frisk koriander eller persille inden servering! Det smager virkelig dejligt - f.eks. på en super lækker indisk kyllinge- eller kartoffelcurry og på spændende thailandske retter. Og så ser det simpelthen så afsindigt indbydende ud.

Glæd dig til at smage de skønne nødder og mandler fra Mr. Filbert's. Her får du helt specielt høj kvalitet for pengene! Velbekomme!