Monin

Monin - smag når den er allermest delikat

Her finder du alle de lækre sirupper, likører og frappé pulverblandinger som du overhovedet kan tænke dig til. Et skønt univers af smagstilsættere og smagsforstærkere, der er skabt til at gøre det nemt for dig at servere skønne drikkevarer og desserter for dine gæster.
Herunder finder du alt hvad Monin kan tilbyde, så det er blot at finde dine favoritter.

Monin likør - en af de ældste likørmærker i verdenen

Monin er en fransk virksomhed, der producerer sirup og andre smagsstoffer til brug i fødevare- og drikkevareindustrien. Virksomheden blev grundlagt i 1912 af Georges Monin og har i dag aktiviteter i over 70 lande. Monins produkter bruges af bartendere, kokke og hjemmekokke til at give smag til cocktails, desserter, kaffe og meget mere.

Nogle af Monins mest populære produkter omfatter sirup-smagsvarianter som vanilje, hasselnød, hindbær og karamel. Virksomheden tilbyder også frugtpuréer, likører og andre ingredienser, der kan bruges til at fremhæve smagen af mad og drikkevarer.

De bedste drinks med likør

Der er mange måder at nyde smagen af Monin på. Her er nogle opskrifter på gode drinks med Monin likører:

 • The French 75: Denne klassiske cocktail indeholder gin, champagne og Monins lækre hyldeblomstsirup.

 • Mimosa: Mimosa er en brunchfavorit og er lavet med appelsinjuice og Monins Grenadinesirup.

 • Margaritaen: En klassisk Margarita er lavet med tequila, limesaft og Monin's Triple Sec likør.

 • Cosmopolitan: Denne trendy cocktail er lavet med vodka, tranebærsaft og Monin's tranebærsirup.

 • Mojito: En forfriskende sommertid mojito er lavet med rom, mynte og Monin's limesirup.

Hvordan laves likør?

Likører fremstilles ved at kombinere spiritus med smagsstoffer som frugt, krydderier eller urter. Monins likører er fremstillet med naturlige smagsstoffer og indeholder ingen kunstige farvestoffer eller konserveringsmidler. Virksomheden køber sine ingredienser fra hele verden for at skabe unikke smagskombinationer.

Monins likører fås i en række forskellige smagsvarianter, bl.a. appelsin, grapefrugt, kaffe og chokolade. Virksomheden tilbyder også en række sæsonbestemte likører, der er perfekte til feriecocktails.

Hvor længe har likør eksisteret?

Likør har eksisteret i århundreder. Man mener, at den stammer fra Italien i middelalderen. Likør blev oprindeligt fremstillet af munke som en medicinsk eliksir. I dag nydes likør over hele verden som et lækkert smagsstof til cocktails og desserter.

Hvad er forskellen mellem sirup og likør?

Sirup er et sødemiddel fremstillet af sukker, vand og aromastoffer. Likør er en type sirup, der indeholder alkohol. Monins sirupper kan bruges til at forsøde kaffe, te eller cocktails. Virksomhedens likører kan bruges til at lave cocktails eller kaffe-drikke.

Dog kan du også med fordel bruge Monin-siruppe til at smage desserter, smoothies eller bageopskrifter til med. Dermed er det et super alsidigt produkt, som du med fordel kan bruge i mange forskellige opskrifter.

Sådan opbevares likør

Likører kan opbevares på et køligt, mørkt sted i op til to år. Når de er åbnet, skal likører opbevares på køl.

Med et bredt udvalg af sirupper, likører og andre ingredienser har Monin alt, hvad du har brug for til at skabe lækre cocktails, desserter, kaffe-drikke og meget mere. Uanset om du er professionel bartender eller hjemmekok, har Monin de produkter, du skal bruge for at få dine kreationer til at smage fantastisk.

Monins frappépulvere

Med de vidunderlige frappépulvere fra Monin får du de skønneste smagsoplevelser! Frappékaffe er lynhurtigt at lave med disse pulvere, og udover selve pulveret kræver det ikke andet end vand eller mælk, isterninger og en god blender, der kan tåle at blende is. Sådan gør du:

 1. Hæld et glas koldt vand eller mælk i blenderen.

 2. Tilføj en skefuld Monin frappépulver efter egen smag og en håndfuld isterninger.

 3. Blend det hele i omtrent 30 sekunder og hæld den skønne frappé op i et kaffeglas.

 4. Pynt evt. med lidt lækker revet chokolade - f.eks. mørk chokolade med salt fra Chokolet - eller dejlig kaffesirup på toppen, og servér gerne med et flot sugerør.

Bag om Monin

Monins mission er at blive og vedvarende være et brand, som kunderne har - og kan have - tillid til, og som leverer kreative smagsløsninger til drikke- og fødevarer til gavn og succes for kunderne.

Virksomhedens værdier er koncentreret omkring levering af kvalitet og omkring dét at kunne leve op til kundernes forventninger. Internt vil man fremme såvel personlig som professionel udvikling - blandt andet gennem vedligeholdelse af sikre arbejdsmiljøer, der understøtter godt teamwork. Ligeledes opmuntrer man til og søger at styrke effektivitet, samtidig med at man i virksomheden forventer omtanke og sikkerhed i alt, hvad man foretager sig. I Monin er man stolte af virksomhedens historie, men man søger også konstant at opmuntre alle medarbejdere til at være udviklingsorienterede. Og sidst - men bestemt ikke mindst - så tror man på personlig - såvel som professionel - ansvarlighed. Virksomheden har - i forhold til omgivelserne - dedikeret sig til især at udvise ansvarlighed på sociale og miljømæssige områder.

Social og miljømæssig ansvarlighed

Man finder Monins produktionsfaciliteter og kontorer blandt andet i Frankrig, Dubai, Florida, Malaysia og Kina, og de skønne produkter eksporteres til store dele af verden. Virksomhedens værdier gør, at man i meget høj grad er committet til at udvise ansvarlighed overfor det omgivende samfund og miljø på forskellige punkter. Dette giver sig blandt udtryk i følgende resultater og initiativer:

 • Medarbejderne skal være glade for at arbejde for Monin.

 • Virksomheden støtter CORE, der er en organisation, der beskæftiger sig med hjælp til børn med livstruende sygdomme.

 • Virksomheden støtter også Grounds For Health, der blandt andet tilbyder cancer-behandlingsprogrammer til kvinder i kaffeindustrien.

 • Virksomheden er af EPA anerkendt som WasteWise Partner, hvilket er en anerkendelse af dens indsats i forhold til ansvarlige produktionsmetoder og fokus på genanvendelse.

 • Virksomheden anvender paknings- og forsendelsesemballage, der er 100% genanvendeligt og er helt uden styrofoam. Toneren, der anvendes til print på emballagen, er vandbaseret og indeholder ingen forurenende komponenter. De labels, der anvendes, er fremstillet af klorfrit papir og er certificeret af Forest Stewardship Council.

 • På verdensplan reducerer Colony Collapse Disorder hastigt bestanden af bier. Monin iværksatte allerede for 10 år siden et initiativ, hvor virksomheden leverer overskydende sirup fra produktionen til bi-føde. 

 • Hos Monin tester man grundigt alle råvarer og al produktion. Man tror på, at grundig og kontinuerlig overvågning af produktionen samt uddannelse og træning skaber den absolut bedste kvalitet og højeste fødevare-sikkerhed.

 • Monin er Safe Quality Food-certificeret.

 • Alle Monins sirupper er Kosher, og en stor del af dem er også Halal - og så har man en produktlinie med ene økologiske sirupper.

 • Monin er partner i Step Up for Students, som leverer studielegater til studerende fra lavindkomstfamilier i Florida.