Seggiano

Er du også til super knasende sprøde brødstænger og andre lækkerier fra Middelhavslandene? Så se her på siden, hvad vi kan tilbyde dig fra dygtige italienske Seggiano! Det er her, du finder de lækreste grissinier, der ikke alene er bagt med lutter naturlige råvarer, men også med masser af god samvittighed.

Det er vist ingen hemmelighed, at vi hos NORU har en svaghed for lækre produkter fra Middelhavslandene. Italien er et af disse lande, som det er rigtig svært at komme udenom, når det gælder ikke alene skøn kaffe, men også eksempelvis lækre olivenolier og delikate snacks. Her har Seggiano en helt særlig rolle som producent af blandt andet super fristende og knasende sprøde brødstænger - Grissini - af meget høj kvalitet og håndfremstillet af de bedste råvarer, der kan opdrives! Nyd dem til alle dine italienske favoritretter, til lækre supper og skønne forretter og ikke mindst til yndlings-pastaretten. Eller bare hyg dig med dem som virkelig gode snacks til et glas iskold Prosecco eller som tilbehør til osten.

Et holistisk eventyr

Da grundlæggerne af Seggiano første gang mødtes i 1985, opdagede de, at de havde en fælles passion for god italiensk mad, for bæredygtighed og ikke mindst for holisme - altså meget kort og forenklet fortalt idéen om, at alting hænger sammen og påvirker hinanden.

De fælles interesser kom til at danne grundlag for et nærmere bekendtskab, og allerede indenfor få år nedsatte de to italienere sig på en fælles olivengård. Herfra lancerede de deres egen helt særlige olivenolie, som kun blev produceret i ganske lille mængde - og alene efter principper, som de begge kunne gå ind for. Nogenlunde samtidig begyndte de at opsøge andre italienske producenter af fødevareprodukter af særlig høj kvalitet med det formål også at forhandle netop deres produkter. De stillede dog - og stiller stadig - meget store krav til alle de produkter, de forhandler. Først og fremmest skal de nemlig på alle måder være fremstillet forsvarligt og under store hensyn til både natur, dyreliv og mennesker.

Fødevarer med indbygget god samvittighed

Idag kan Seggiano stadig bryste sig af at tilbyde lutter højkvalitetsprodukter, der produceres af de absolut allerbedste råvarer af producenter fra hele Italien. Det er altafgørende, at de råvarer, der anvendes til produkterne, er naturligt produceret, er GMO-fri, er uden kunstig tilsætning, og at alt i øvrigt fremstilles så skånsomt som overhovedet muligt - og meget gerne i hånden.

Ingen kompromisser med kvaliteten

Det er vigtigt for Seggiano, at der ikke på nogen måde gås på kompromis med kvaliteten i hverken produktionsmetoder eller i selve slutprodukterne! Holdningen er, at det ikke giver mening, at man i jagten på billige fremstillingsmetoder og tilsvarende råvarer belaster miljø og dyreliv unødigt. Man ønsker heller ikke på nogen måde at deltage i eller understøtte respektløs fremstilling af produkter, som i større eller mindre grad kan være usunde og til skade for de mennesker, der indtager dem. Dette er simpelthen et grundprincip hos Seggiano, og man vil gå meget langt for altid at håndhæve netop dette.

At fremstille gode, uskadelige og smagsrige fødevareprodukter på en respektfuld måde kræver masser af viden og ikke mindst lutter friske og gode råvarer og produktionsmetoder, som er fornuftige og giver mening. Dette gælder selvfølgelig særligt, når slutprodukterne både skal smage himmelsk og kunne understøtte en god og sund levevis. Derfor anvender man hos Seggiano i produkterne aldrig eksempelvis madolier af lav kvalitet, ligesom man blandt andet alene bruger økologiske mælkeprodukter og tilsvarende æg i produktionen. Man anvender helst lokalt og økologisk dyrkede grøntsager, krydderier, frugt og nødder, og det er af største vigtighed for virksomheden, at alle ingredienser er sporbare. Faktisk er ingredienserne så sporbare, at man med lethed kan finde frem til oprindelsen af hver eneste grøntsag eller nød, der er anvendt i virksomhedens produkter.

Bæredygtig emballage m.v.

Hos Seggiano gør man alt, hvad man kan for til hver en tid kun at anvende bæredygtigt fremstillet materiale. Dette afspejles overalt i virksomheden, og selv i forbindelse med emballage og almindeligt papirforbrug gør man en særlig indsats for ikke at have et urimeligt og unødvendigt forbrug af dette. Overalt hvor det er muligt, anvendes der kun FSC-mærket, bæredygtig, ubleget, bionedbrydelig og genanvendelig papiremballage, ligesom man eksempelvis også genanvender emballage til forsendelse af produkter til kunderne. Selv på kontoret anvender man i videst muligt omfang genanvendt og/eller genanvendeligt papir...

Ansvarlighed og gennemskuelighed

I Seggiano er man opmærksomme på vigtigheden af, at man altid kan gennemskue, hvordan varerne er produceret, og man gør et stort nummer ud af at være ikke alene ansvarlige, men også yderst gennemsigtige. Man undgår alverdens ellers hyppigt anvendte kunstige konserveringsmidler og tilsætningsstoffer, som kan have en negativ effekt på naturen og på mennesker. Man viger desuden udenom usundt fedt, palmeolie og transfedtholdige emulgatorer - og i det hele taget gør man sig en lang række etiske overvejelser, inden man træffer nye beslutninger vedr. fremstilling og nye produkter.

Lækre Seggiano grissinier hos NORU

Hos NORU har vi svært ved at få armene ned, når det kommer til Seggiano! Det er nærmest umuligt ikke at være svært begejstret, for vi elsker den måde virksomheden forholder sig til både produktionsmetoder og slutprodukter på.

I første omgang har vi valgt at præsentere deres fantastiske forskellige håndlavede grissinier her - der er tale om klassiske Piemonte brødstænger, som er fremstillet efter en meget gammel italiensk opskrift. De er lækkert sprøde og knasende, og de er intet mindre end perfekte som tilbehør til alverdens delikate retter. Og de kan naturligvis også blot anvendes som lækre snacks i løbet af dagen.

Seggianos grissinier fås i forskellige varianter, og de er alle fremstillet med lutter gode og lødige ingredienser af allerbedste kvalitet. Der anvendes særlig fin italiensk ekstra jomfruolivenolie og naturlig gær til dejen, og i forhold til mærkelige kunstige tilsætningsstoffer og mystiske e-numre er der simpelthen intet at komme efter!

Prøv de klassiske originale grissinier eller f.eks. en af de mere specielle varianter med sort rismel, løg eller sesam - de er alle ret fantastiske og med den bedste smag af gode og naturlige råvarer. Der findes i øvrigt også en super lækker variant med fuldkorn!

Servér grissinerne til din italienske minestrone eller kraftige tomatsuppe. Vikl et par skiver papirtynd parmaskinke omkring de enkelte grissinier og servér dem som en ekstra lækker snack på en varm sommeraften på terrassen, eller servér dem sammen med gode italienske oste og frisk frugt - måske endda med en god pesto eller oliventapenade at dyppe i. Mere lækkert bliver det simpelthen ikke!

Velkommen til Seggiano hos NORU - vi håber hen ad vejen at kunne udvide vores sortiment af super skønne delikatesser fra dette samvittighedsfulde italienske brand!