1. Tag en tykbundet gryde og hæld ris og sødmælk op i den. Bring det i kog mens du rører rundt hele tiden. Grøden må ikke brænde på!
2. Tag 1/3 af vaniljestangen og skrab kornene ud. Vaniljestang og korn tilsættes grøden sammen med sukker og salt. Rør det godt sammen.
3a. Nu skal grøden koge færdig. Koger du videre i ovnen, sættes gryden ind i 45 minutter.
Koger du færdigt i 'høkasse', skal grøden koge færdigt i min. 1 time.
Grøden vil være flydende når den er færdig, men den 'sætter sig' når den køler af
3b. Grøden koges færdigt enten i ovnen eller i en 'høkasse'. Høkassen kan laves i sengen - brug dine dyner til at lave den af.
Koger du i stedet grøden færdig i ovnen, skal du tænde denne på 200 grader. Husk at brug en gryde, der kan tåle at komme i ovnen.
4. Tag vaniljestangen op af grøden og lad den køle helt af.
5. Hak mandlerne groft - husk at tage en fra til mandeljagten!
Pisk fløden til en blød skum. Det skal minde om creme fraiche.
Vend forsigtigt fløden i grøden sammen med mandlerne og lad desserten sætte sig.