Ingefær te

Vi er rigtig mange, der simpelthen elsker smagen af ingefær! I mad, i slik og desserter og ikke mindst i kolde og varme drikke - meget gerne sammen med citrusfrugter som citron, lime, appelsin og grapefrugt. Hos NORU kan du købe mange forskellige ingefærteer, som er utrolig populære!

Viser 1-24 af 58 element(er)

Ingefær

Ingefær er en plante, der stammer fra samme plantefamilie som gurkemeje og kardemomme. Planten vokser i tropiske områder - og især i Asien, hvor den er meget brugt i såvel madlavning som til medicinske formål - blandt andet i forbindelse med fordøjelsesproblemer og ved forkølelse og feber. I den vestlige del af verden anvendes ingefær først og fremmest som krydderi og i forbindelse med kvalme. Langt broderparten af al den ingefær, der anvendes på verdensplan, er dyrket i Indien.

Den del af ingefærplanten, der anvendes til krydderi i madlavningen, er først og fremmest roden. Den er ofte lidt tør og træagtig i sine fibre, og saftens smag er almindeligvis stærk, skarp og ret speciel - på en måde, som mange holder af. Ingefærrod anvendes i syltet form eller som tørret krydderi i slik, småkager, ginger ale, cocktails og teer - og ikke mindst anvendes ingefær ofte frisk i mange skønne curries og andre asiatiske retter.

Helsemæssige fordele

Ingefær avendes hyppigt i forskellige former for naturmedicin og kosttilskud. Især er det stoffet rhizomet, der kommer fra de plantedele, der vokser horisontalt og ofte lige under jordoverfladen, der udvindes af planten og anvendes i naturmedicin.

 • Det siges, at ingefær er effektivt især mod kvalme og køresyge/søsyge, og blandt andet af denne årsag er det ikke ualmindeligt, at folk, der har kvalme ofte anbefales at drikke ingefærte, ginger ale eller ligefrem ingefærshots. Dog fraråder Sundhedsstyrelsen, at gravide anvender ingefær mod kvalme - altså i de mængder (f.eks. i shots, som kosttilskud og i det hele taget i store mængder), der normalt skal til for at stille kvalmen. Gravide skal dog ikke være bange for at indtage mere “almindelige” mængder ingefær i mad og eksempelvis te.
 • Ingefærrod indeholder angiveligt mange antioxidanter og skulle desuden være betændelseshæmmende. Frisk ingefær indeholder desuden især b- og c-vitaminer, og en lang række mineraler - f.eks. magnesium, kobber og kalium.
 • Det menes, at indtagelse af ingefær også kan hjælpe ved slidgigt - blandt andet ved at mindske lettere smerter og stivhed samt øge bevægeligheden. Nogen vælger at massere ingefærolie ind i de smertefulde led - andre at inhalere ingefærdamp. Effekten af disse teknikker er dog endnu ikke kritisk testet og studeret videnskabeligt.

Der er foretaget forskellige forsøg med anvendelse af ingefær som kvalmestillende middel, som smertestillende middel etc., men resultaterne af undersøgelserne er noget svingende og giver ikke umiddelbart nogen sikre konklusioner. Der mangler simpelthen kritiske videnskabelige tests og studier, før man med sikkerhed kan anbefale ingefær til medicinsk brug.

Bivirkninger

Det menes, at bivirkninger efter indtagelse af ingefær i den ene eller anden form kun forekommer ret sjældent. Dog kan følgende bivirkninger forekomme i sjældne tilfælde efter indtagelse af især større mængder ingefær:

 • Mildt ubehag fra fordøjelseskanalen - f.eks. halsbrand, diarré og irritation i munden

 • Ingefær kan muligvis påvirke blodfortyndingseffekten, når man indtager blodfortyndende medicin. Derfor anbefales disse patienter forsigtighed i forb. med indtagelse af ingefær.

Mere almindelige mængder ingfeær - som det nu bruges i te og i madlavning - menes ikke at give bivirkninger.

Ingefærteerne hos NORU

Hos NORU har vi et virkelig skønt udvalg af ingefærteer, som ikke bare smager helt fantastisk - også til kold iste - men som man også kan forsøge sig med i rimelige mængder, hvis man eksempelvis døjer med kvalme. Vores allermest populære teblandinger med ingefær er følgende:

 • Ingefær & Lemon fra Chaplon
  En klassisk blandinge af hvid og grøn te fra Chaplons egne plantager på Sri Lanka. Teen er tilsat hele stykker tørret ingefær og lemon/bergamot-olie. Alle ingredienser er 100% økologiske. Smagen er sød og frisk smag, og teen er 100% økologisk.
 • Ginger Triple Lemon fra NUTE
  En grøn te med ingefærstykker, hyben og hele 3 slags citron - citrongræs, citronverbena og citronskal. Også denne te er økologisk, og den kommer i en virkelig fin trædåse, der kan genbruges til mange forskellige formål. Det særlige ved denne te er kombinationen af citron-aromaer, der sammen med ingefæren giver teen virkelig mange skønne smagsnuancernuancer.
 • Lyserød Blanding - Urter og ingefær - fra Min Yndlings Te
  Kirsten Kronborg står bag denne lækre koffeinfri urtete, der endda er blevet præmieret med en Great Taste Award! Det forstår man godt, når man smager den! Her er der skruet helt op for urterne, og teen indeholder både lemongræs, hjertensfryd, ingefær, rødkløver og anis.