Grøn te

Som du sikkert har erfaret, er grøn te ikke bare grøn te. Der er mange forskellige slags, mange forskellige kvaliteter og de kommer i virkelig mange forskellige blandinger med andre teer og andre smagsgivere end te alene. For begyndere udi grøn te, kan det store udbud godt være utroligt forvirrende.

Viser 1-24 af 137 element(er)

En god grøn te er - i modsætning til f.eks. sort te, der kan forekomme kraftig og meget intens i smagen - karakteriseret ved at være blød, let sødlig og smage let og frisk. Som nævnt ovenfor kommer de grønne teer med mange forskellige aromaer - f.eks. fås der grønne teer med smag af citrusfrugter og andre frugter og bær, med mandel- og nøddesmag og endda med smag af kogte eller smørstegte grøntsager.
Teerne produceres i dag mange steder i verden, men de allerbedste og allermest populære af slagsen kommer fra de steder i verden, hvor den grønne te har sin oprindelse - altså først og fremmest fra Japan og Kina.

De mest populære varianter af grøn te

Lung Ching / Long Jing (Dragon Well Tea)

En kinesisk jadegrøn og bredbladet te, der er dobbeltristet og har en sødlig, mild, frisk og næsten nøddeagtig smag.

Dosering: 1,5 tsk. pr. kop te, der brygges
Vandtemperatur: 75-80 grader
Trækketid: 2-3 minutter

Kabusecha

En japansk grøn te af høj kvalitet. Denne te har et forhøjet indhold af aminosyrer, der er med til at give den sin meget fine, nuancerede og delikate smag, der er sødlig og frisk på én og samme tid.

Dosering: 3 tsk. pr. kop te, der skal brygges
Vandtemperatur: Ca. 70 grader
Trækketid: Ca. 1 minut

Sencha

En kolossalt populær kinesisk/japansk grøn te, der er ret krævende at producere. Smagen er lys, klar og frisk, og den har næsten græsagtige smagsnoter. Her er tale om den måske mest udbredte grønne te overhovedet.

Dosering: 1-2 tsk. pr. kop te, der skal brygges.
Vandtemperatur: 75-80 grader
Trækketid: Ca. 2 minutter

Maofeng

Skøn og eksklusiv kinesisk grøn te, der kommer meget tæt på hvid te i smagen. Den er skønt mild og med frugtagtige smagsnoter.

Dosering: 1-2 tsk. te pr. kop te, der skal brygges.
Vandtemperatur: 75-80 grader
Trækketid: Ca. 2 minutter

Mao Jian

Dejlig kinesisk grøn te, der er en smule kraftigere i smagen end de fleste grønne teer - uden at den af dén grund bliver bitter. Brygges den med lav vandtemperatur og kort trækketid, har den faktisk ingen bitterhed i smagen overhovedet.

Dosering: 1-2 tsk. pr. kop te, der skal brygges
Vandtemperatur: 75-80 grader
Trækketid: Ca. 2 minutter

Gunpowder

Navnet på denne te refererer alene til tebladene, der er dampet og rullet, så de næsten ligner krudt. Bladene rulles for at bevare og beskytte de fine aromastoffer, og klassisk kinesisk gunpowder te er derfor oftest meget smagsrig. Der findes mange forskellige gunpowder varianter, og det er derfor ikke muligt med få ord at beskrive hvordan teen smager - det kommer helt an på, hvilken variant der er tale om.

Dosering: 1,5 tsk. pr. kop te, der skal brygges
Vandtemperatur: 75-80 grader
Trækketid: Ca. 4-6 minutter

Gyokuro

En af de allerfineste japanske grønne teer, der er ret krævende at producere. Den drikkes i Japan for det meste kun ved særlige lejligheder. Den færdigbryggede te har den smukkeste gule farve og en meget speciel og helt unik smag, der er blid, blød, bittersød og frisk.

Vandtemperatur: Omtrent 70 grader
Dosering: Ca. 2 tsk. te pr. kop te, der skal brygges
Trækketid: Ca. 3 minutter

Matcha

Japansk grøn te, der er malet til et fint skriggrønt pulver, der kræver en lidt mere speciel tilberedning end andre grønne teer. Tilberedning af Matcha indgår som en vigtig del af klassiske japanske te-ceremonier, og når man drikker Matcha, indtager man hele bladet - og altså ikke kun et udtræk, som ved andre grønne teer. Teen har en frisk og næsten græsagtig smag og en anderledes og speciel konsistens, som nogen lige skal vænne sig til.

Læs mere om Matcha - og om tilberedning her.

Anji bai cha

Kinesisk grøn te med lange, slanke blade, der fremstår næsten helt hvide, inden de plukkes - deraf navnet, der betyder “hvid te fra Anji”. Teen har en fin, mild, velafbalanceret, frisk og elegant smag med noter af blomster og grønt, og den er en af Kinas allermest populære teer.

Dosering: 2 tsk. pr. kop te, der skal brygges
Vandtemperatur: ca. 80 grader
Trækketid: 1-2 minutter