Matcha Te

Matcha har for alvor gjort sit indtog i Danmark - bl.a. som et indbydende og eksotisk alternativ til almindelig te og kaffe, men også i mad, snacks, desserter etc. 

“Matcha” betyder simpelthen “pulveriseret te”, og betegnelsen dækker over en stærkt grønt og meget fint pulveriseret grøn te. Matcha indgår som vigtigt element i klassiske japanske te-ceremonier, og NORU forhandler både ren Matcha og te-blandinger med Matcha, ligesom vi tilbyder et virkelig lækkert sæt med NORUs egen delikate og økologiske Matcha og tilhørende redskaber i høj kvalitet. Tag et kig nedenfor, og læs mere om Matcha nederst på siden.

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier
  • NORU
    Matcha te sæt - indeholder både vores flotte skål, matcha te i løsvægt, bambus ske og bambusris.
    450,00
    På lager
  • Pukka
    Lækker grøn te tilsat Matcha-pulver, der gør teen til noget særligt.
    38,00
    Ikke på lager
  • David Rio
    En powerfuld blanding, hvor der er tilsat grøn matcha te. Teen er lavet på sort te med kanel og andre lækre krydderier.
    119,00
    På lager
  • NORU
    Piskeris i bambus til at lave det populære Japansk Matcha Te.
    130,00
    På lager
  • NORU
    Flot keramik skål i sort. Perfekt til at lave det populære matche te i.
    259,00
    På lager
  • NORU
    Fin lille håndlavet bambus måleske til matcha te eller andet te.
    50,00
    På lager
  • NORU
    Populær japansk matcha te - økologisk grøn te i pulveriseret form.
    60,00
    På lager

Det stærkt grønne og super delikate ægte japanske Matcha-pulver laves af grøn te af de allerbedste topskud fra teplanten, der ganske kort tid efter høsten dampes og efterfølgende tørres, sorteres og males til pulver. Dampningen foretages først og fremmest for at stoppe oxidering, således at teen bevarer sin fantastiske jadegrønne farve, men også for i videst muligt omfang at bevare vigtige næringsstoffer, som teen har ry for at være i besiddelse af. Efter at Matchaen er malet, lægges den på køl i mindst ni måneder for at modne, inden den er klar til anvendelse.

Matcha dufter og smager - ligesom som grøn te - frisk og næsten lidt græsagtigt, men smagsoplevelsen er lidt mindre bitter, hvilket mange godt kan lide. Smagen kan peppes op - f.eks. med vanilje eller ingefær - og mange ynder også at tilsætte mælk til deres Matcha. Når man drikker Matcha, drikker man selve de fint pulveriserede teblade, og dette gør, at konsistensen er mere cremet og skummende end ved de fleste andre te-drikke. Nogen skal vænne sig til den lidt tykkere konsistens, men mange ender med at holde virkelig meget af netop dette lidt specielle ved Matcha. Matcha anvendes også i kager og konfekt, ligesom også skønhedsindustrien har fået øjnene op for det antioxidant-rige pulver.

 

Sundhedsfremmende egenskaber

Det menes, at Matcha har en lang række sundhedsfremmende egenskaber, og dette bidrager med sikkerhed også til dens store popularitet. Faktisk omtales Matcha mange steder, som om det er et vidundermiddel mod alskens sygdomme og ubehagelige tilstande, men de helsebringende virkninger er dog ikke alle endeligt videnskabeligt bevist, hvorfor man tilrådes at væbne sig med en portion sund skepsis, når det fortælles, at Matcha kan holde kroppen ung, forhindre ynker, skabe et næsten uovervindeligt immunforsvar, modvirker stress og angst, kan helbrede cancer osv. Matcha er med stor sikkerhed ikke et vidundermiddel mod alverdens fortrædeligheder, men den er angiveligt smækfuld af naturligt forekommende antioxidanter, som er helsefremmende, når de indtages i fornuftigt omfang.

 

Redskaber til Matcha te

Skal du lave en “rigtig” kop Matcha, er det vigtigt, at du har de rette redskaber. Det fine delikate te-pulver skal røres helt ud, så der ikke kommer klumper i teen, og dette gør man bedst på traditionel vis i en Matcha keramikskål (en chawan) og med et bambus-ris (en chasen). NORU forhandler disse redskaber i en god kvalitet, ligesom du også kan erhverve dig en bambus måle-ske til din Matcha. Er du helt ny ud i Matcha-tilberedning - eller skal du bruge en original og virkelig lækker gave - tilbyder NORU et lækkert sæt med både vores egen aromatiske Matcha og tilhørende redskaber til en samlet reduceret pris.

 

Sådan brygges Matcha

  1. Varm Matcha-skålen med kogende vand, der efterfølgende kasseres. Tør skålen.
  2. Kog vand og lad det afkøle til omtrent 70-75 grader.
  3. Placér 1 teskefuld Matcha i bunden af skålen og hæld ca. 70 ml. af det afkølede kogte vand over.
  4. Brug bambusriset til at røre langsomt rundt i teen med, og sørg for at alt pulver, som måtte sidde på de indvendige sider af skålen, også røres ind i teen. 
  5. Når pulver og vand er rørt godt sammen, sættes tempoet op, og teen piskes kraftigt frem og tilbage, til den har fået en luftig og cremet skum på toppen.
  6. Pisk gradvist langsommere, indtil alle større bobler er pisket væk, og drej piskeriset en gang langsomt rundt i skålen og løft det fra midten, således at der dannes en skumtop på midten.
  7. Servér teen straks - gerne med varm mælk og lidt sødt, da dette går godt sammen med Matchaens aromatiske bitterhed. Prøv f.eks. NORUs super delikate karameller fra Karamelleriet, vores lækre chokolade fra Chokolet eller NORUs spændende og dejlige gourmet-vingummi fra Wally & Whiz.

 

Prøv også at søde og afkøle din Matca, blande mælk i og servére den med masser af isterninger - eller måske med vanillieis! Mulighederne er mange, og et drys jadegrønt Matchapulver på toppen af kager eller konfekt kan tilføre lige præcis dén lille bitterhed til aromaen, som gør den ikke bare ekstra fyldig og lækker, men også forhindrer, at en meget sød kage eller konfekt bliver kvalm. 

 

Gratis gaveindpakning
30 dages returret
Fri fragt over 349,- til Danmark - ellers 33,-
Bestil inden kl 16 for afsendelse idag

Kurven er tom