Matcha te

MATCHA TE har for alvor gjort sit indtog i Danmark - bl.a. som et indbydende og super eksotisk alternativ til almindelig te og kaffe, men også i mad, snacks, desserter etc. 

“Matcha” betyder simpelthen “pulveriseret te”, og betegnelsen dækker over en stærkt grøn og meget fint pulveriseret grøn te. MATCHA TE indgår som vigtigt element i klassisk...

Læs mindre

MATCHA TE har for alvor gjort sit indtog i Danmark - bl.a. som et indbydende og super eksotisk alternativ til almindelig te og kaffe, men også i mad, snacks, desserter etc. 

“Matcha” betyder simpelthen “pulveriseret te”, og betegnelsen dækker over en stærkt grøn og meget fint pulveriseret grøn te. MATCHA TE indgår som vigtigt element i klassiske japanske te-ceremonier, og NORU forhandler både ren MATCHA TE og te-blandinger med MATCHA, ligesom vi tilbyder et virkelig lækkert sæt med NORUs egen delikate og økologiske MATCHA TE og tilhørende redskaber i høj kvalitet.

Det stærkt grønne og super delikate ægte japanske MATCHA-pulver laves af grøn te af de allerbedste topskud fra teplanten, der ganske kort tid efter høsten dampes og efterfølgende tørres, sorteres og males til pulver. Dampningen foretages først og fremmest for at stoppe oxidering, således at teen bevarer sin fantastiske jadegrønne farve, men også for i videst muligt omfang at bevare de vigtige næringsstoffer, som teen har ry for at være i besiddelse af. Efter at MATCHAEN er malet, lægges den på køl i mindst ni måneder for at modne, inden den er klar til anvendelse.

MATCHA TE dufter og smager - ligesom som grøn te - frisk og næsten lidt græsagtigt, men smagsoplevelsen er lidt mindre bitter, hvilket mange godt kan lide. Smagen kan peppes op - f.eks. med vanilje eller ingefær - og mange ynder også at tilsætte mælk til deres MATCHA TE. Når man drikker MATCHA TE, drikker man også selve de fint pulveriserede teblade, og dette gør, at konsistensen er mere cremet og skummende end ved de fleste andre te-drikke. Nogen skal vænne sig til den lidt tykkere konsistens, men mange ender med at holde virkelig meget af netop dette lidt specielle ved MATCHA TE. MATCHA anvendes også i kager og konfekt, ligesom også skønhedsindustrien har fået øjnene op for det antioxidant-rige pulver.

Sundhedsfremmende egenskaber

Det menes, at MATCHA TE har en lang række sundhedsfremmende egenskaber, og dette bidrager med sikkerhed også til dens store popularitet. Faktisk omtales MATCHA TE mange steder, som om det er et vidundermiddel mod alskens sygdomme og ubehagelige tilstande, men de helsebringende virkninger er dog ikke alle endeligt videnskabeligt bevist, hvorfor man tilrådes at væbne sig med en portion sund skepsis, når det fortælles, at MATCHA TE kan holde kroppen ung, forhindre ynker, skabe et næsten uovervindeligt immunforsvar, modvirker stress og angst, kan helbrede cancer osv. MATCHA TE er med stor sikkerhed ikke et vidundermiddel mod alverdens fortrædeligheder, men det er angivelig smækfuldt af naturligt forekommende antioxidanter, som er helsefremmende, når de indtages i fornuftigt omfang.

Redskaber til Matcha te

Skal du lave en kop “rigtig” MATCHA TE, er det vigtigt, at du har de rette redskaber. Det fine delikate te-pulver skal røres helt ud, så der ikke kommer klumper i teen, og dette gør man bedst på traditionel vis i en MATCHA keramikskål (en chawan) og med et bambus-ris (en chasen). NORU forhandler disse redskaber i en god kvalitet, ligesom du også kan erhverve dig en bambus måle-ske til din MATCHA TE. Er du helt ny ud i MATCHA-tilberedning - eller skal du bruge en original og virkelig lækker gave - tilbyder NORU et lækkert sæt med både vores egen aromatiske MATCHA TE og tilhørende redskaber til en samlet reduceret pris.

Sådan brygges Matcha

  • Varm MATCHA-skålen med kogende vand, der efterfølgende kasseres. Tør skålen.
  • Kog vand og lad det afkøle til omtrent 70-75 grader.
  • Placér 1 teskefuld MATCHA TE i bunden af skålen og hæld ca. 70 ml. af det afkølede kogte vand over.
  • Brug bambusriset til at røre langsomt rundt i teen med, og sørg for at alt pulver, som måtte sidde på de indvendige sider af skålen, også røres ind i teen. 
  • Når pulver og vand er rørt godt sammen, sættes tempoet op, og teen piskes kraftigt frem og tilbage, til den har fået en luftig og cremet skum på toppen.
  • Pisk gradvist langsommere, indtil alle større bobler er pisket væk, og drej piskeriset en gang langsomt rundt i skålen og løft det fra midten, således at der dannes en skumtop på midten.
  • Servér teen straks - gerne med varm mælk og lidt sødt, da dette går godt sammen med MATCHA TEENS aromatiske bitterhed. Prøv f.eks. NORUs super delikate karameller fra Karamelleriet, vores lækre chokolade eller NORUs spændende og dejlige gourmet-vingummi fra Wally & Whiz.

Et par spændende opskrifter

Prøv også at søde og afkøle din MATCHA TE, blande mælk i og servére den med masser af isterninger - eller måske med vanillieis! Mulighederne er mange, og et drys jadegrønt MATCHApulver på toppen af kager eller konfekt kan tilføre lige præcis dén lille bitterhed til aromaen, som gør den ikke bare ekstra fyldig og lækker, men også forhindrer, at en meget sød kage eller konfekt bliver kvalm. 

 

Hvide trøffelkugler med matcha

Disse fantastiske chokoladetrøfler er noget af et treat - især hvis man synes, at hvid chokolade i sig selv kan være lige sødt nok. MATCHAEN tilfører de lækre kugler et pift af bitterhed, som er helt vidunderligt.

Ingredienser:

  • 1/1-1 tsk. MATCHApulver
  • 1 dl. piskefløde
  • 150-200 gram hvid chokolade
  • En lille håndfuld finthakkede nødder efter egen smag
  • Evt. lidt guldstøv 

Fremgangsmåde:

  • Fór en lille skål eller beholder med bagepapir
  • Hak den hvide chokolade og læg den i en skål. Jo finere chokoladen hakkes, jo hurtigere smelter den.
  • Varm fløden i en lille kasserolle, til den er lige ved at koge, og hæld den derefter over den hakkede chokolade
  • Rør i chokolade-fløde-blandingen, til al chokoladen er smeltet sammen med fløden, og massen er fin og jævn
  • Tilføj de finthakkede nødder til blandingen
  • Hæld massen i skålen med bagepapir og lad den afkøle fuldstændigt i køleskab i 6—8 timer
  • Tril den afkølede og faste trøffelmasse til kugler i ønsket størrelse. 
  • Drys kuglerne med lidt MATCHA og giv dem evt. et fint pust guldstøv med en lille pensel

 

MatchaMarci-kugler med lime

Ingredienser:

  • 175 gram god mørk chocolade med højt kakaoindhold
  • 2-3 tsk. MATCHA-pulver
  • Fintrevet skal af en usprøjtet lime
  • 250 gram god marcipan

Fremgangsmåde:

  • Ælt marcipanen godt sammen med det meste af limeskallen og det meste af matchapulveret
  • Form kugler af marcipanmassen
  • Smelt chokoladen over svag varme - helst i vandbad
  • Dyp marcipankuglerne i chokoladen og pynt dem med det samme med lidt limeskal  og evt. et ekstra fint lille drys MATCHA.

Velkommen til MATCHAENS spændende verden!

Læs mere
Viser 1 - 14 af 14 varer
Viser 1 - 14 af 14 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder