Koldbryg

Har du nogen sinde prøvet at lave din egen super forfriskende og lækre koldbryg af te eller kaffe? Hvis ikke, skulle du tage at prøve det - der findes nærmest ikke noget mere svalende og opkvikkende på en varm sommerdag end et stort glas frisk koldbryg! Og fordelen ved at lave sin egen koldbryg er, at man får den, præcis som man allerbedst kan lide den - stærk eller mild, sødet eller usødet, med eller uden kaffesirup i kaffen eller citrus i teen etc. Læs mere om koldbrygning nederst på siden.

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

For nogen giver tanken om koldbryg associationer om ubehageligt over-bitre og meget lidt appetitlige rester på bunden af kaffe- eller tekanden - noget de færreste har ubetinget lyst til at indtage. Koldbryg er dog noget helt andet, og det smager meget meget anderledes end afkølet varmbrygget te eller kaffe! Med koldbryg får man en forfriskende og opkvikkende drik, som er blød og fyldig i smagen - helt uden stor bitterhed eller underlig indkogt aroma.

Ved koldbrygning kommer kaffebønnerne eller tebladene aldrig i nærheden af varmt vand, og da de aldrig udsættes for høje temperaturer, frigives mange af de bitre olier og aromastoffer ikke til drikken. I stedet får man en drik med en meget ren, sødlig og afrundet smag, som også vil kunne drikkes af mange, der ellers finder kaffe og te for bittert!

 

Sådan gør man

Selve arbejdet i forbindelse med koldbrygning tager kun få minutter, men trækketiden er lang og  kræver lidt tålmodighed! Dog kan bryggen holde sig i adskillige uger i køleskabet, og man kan derfor med fordel lave en større portion ad gangen!

Når man koldbrygger, kan man med stor fordel anvende udstyr, der er skabt til netop dette formål. Som det ses ovenfor, forhandler NORU de lækreste koldbryggere af høj kvalitet, der alle er med indbygget filter og egner sig perfekt til formålet.  Udover selve bryggeudstyret skal der blot anvendes medium- eller groftmalede kaffebønner eller teblade og koldt vand fra hanen.

 

Koldbrygget kaffe

- Hæld 1 del medium- eller groftmalede kaffebønner i koldbryggerens filter

- Sæt filteret fast i kanden/karaflen

- Hæld 4 dele koldt vand over bønnerne 

- Skru låget på koldbryggeren, og sæt karaflen/kanden i køleskabet i ca. 12 timer

Herefter har du den dejligste svalende kolde kaffe, der evt. kan sødes og tilsættes isterninger og aromatisk kaffesirup, hvis du ønsker det.

 

Koldbrygget te

- Hæld 1,5 gang så mange teblade, som du normalt ville anvende til en kande af koldbryggerens størrelse, i filteret.

- Sæt filteret fast i kanden/karaflen

- Hæld koldt vand over tebladene, til kanden/karaflen er fuld.

- Skru låget på koldbryggeren, og lad bryggen trække i stuetemperatur i en halv til en hel time

- Sæt koldbryggeren i køleskabet i ca. 8 timer

Herefter har du en skøn og forfriskende kold te, der evt. kan sødes og tilsættes isterninger og eksempelvis limebåde, citronskiver, hele hindbær etc.

 

Velbekomme!

 

Gratis gaveindpakning
30 dages returret
Fri fragt over 349,- til Danmark - ellers 33,-
Bestil inden kl 16 for afsendelse idag

Kurven er tom