Efterhånden brygges espresso / mokka på mange forskellige måder og ved hjælp af mange forskellige typer af kaffemaskiner. Det kan altsammen være rigtig godt, men vil man tilbage til den helt originale italienske oprindelige mokka-smag og -konsistens, bør man prøve kræfter med en klassisk mokkakande - f.eks. af mærket Bialetti eller Forever, der begge laver “rigtige” mokkakander.
Faktisk var det manden bag Bialetti, Alfonso Bialetti, der i 1933 kom først med den velkendte ottekantede kande, og stadig den dag i dag står der Bialetti kaffekander i broderparten af alle italienske hjem. Forever har dog også skabt nogle fantastiske serier af virkelig lækre espressokander, der er af meget høj kvalitet.
Der findes mange forskellige varianter, modeller, kvaliteter og størrelser på mere eller mindre klassiske espresso-/mokkakander. Fælles for dem er, at espressoen brygges efter samme princip, der går ud på, at vand i den nederste del af kanden under tryk presses op igennem et filter med malet kaffe og videre - som færdigbrygget espresso/mokka - ud i selve kaffekanden øverst. Dette giver en stærk og yderst aromatisk kaffe, som drikkes i små mokka- eller espressokopper - og gerne med lidt sødt til.