Alt i glas, stentøj og meget mere fra Broste Copenhagen
Person handler online på noru.dk
Shopper nye produkter på webshop

Hvorfor købe ind hjemmefra?

For et menneske, der har det ret godt med den "nye" måde at købe ind på, forekommer det helt naturligt, at flere og flere opgiver at løbe rundt mellem fysiske butikker for at nå at få købt alt ind og for at finde den helt rigtige pris på de ønskede varer. For nogen forekommer det dog stadig helt vildt mærkeligt, at andre bare sidder derhjemme og køber ind. Hjemme hos mig diskuteres det i hvert fald indimellem, om det at foretage de fleste af sine indkøb via nettet er noget positivt, der bl.a. sparer en for en masse besvær og unødig tid, eller om det i sidste ende bliver lige så besværligt at købe ind som i fysiske butikker. Er det i virkeligheden sådan, at man skal bruge masser af tid og besvær på bl.a. at bytte varer, når man ikke har set dem in real life, inden man køber dem? Sådan oplever jeg det i hvert fald ikke på nogen måde!

Altså...jeg har det sådan, at jeg bare ikke på nogen måde er vild med alm. shopping, hvor man går fra butik til butik for at finde en bestemt ting i den helt rigtige farve og til den helt rigtige pris. Jeg kan ikke lide at "ose" på gammeldags vis - jeg oplever det faktisk som tidsspilde, og jeg bliver irriteret over, at jeg ikke kan gøre det, når det passer mig - altså over at jeg er afhængig af butikkernes åbningstider. Jeg kan godt lide at købe ind, når jeg slapper af i sofaen, på et tidspunkt hvor jeg har lyst og overskud til det. Min mand derimod bryder sig ikke om den usikkerhed, han oplever, at der er forbundet med at købe ind via nettet. Han kan ikke lide, at han ikke har set og haft ting i hænderne, inden han betaler for dem. Og han orker ikke returnering, hvis varen ikke er som forventet. Sluttelig så bryder han sig slet ikke om at skulle oplyse kortnumre osv. på nettet til nogen, som han ikke har en klar fornemmelse af hvem er, og som han ikke kan møde op hos og kigge direkte i øjnene dagen efter, hvis han føler sig snydt. Sådan er vi så forskellige... Og jeg vil fortsat gerne slå et slag for shopping via nettet, for i mine øjne er der masser af fordele ved det:

Der er åbent døgnet rundt

I webshops er du ikke afhængig af butikkernes åbningstider. Noget, der passer mig utrolig fint, for jeg kan godt lide at købe ind, når jeg er afslappet og har overblik - f.eks. inden sengetid. Da har jeg ro til det, og jeg hader at stresse rundt, når jeg skal købe ind. Faktisk kan jeg også finde på at sidde og bestille varer midt om natten, mens familien sover. Der er nemlig fred omkring mig, og da jeg alligevel ofte døjer med at vågne og ikke kunne falde i søvn igen, kan jeg lige så godt udnytte "spildtiden". Og det dér med, at man ikke bør se på en skærm i op til en hel time, inden man skal sove, er jeg ikke umiddelbart enig i. Jeg oplever nemlig, at det giver en ret stor ro i hovedet at få ordnet indkøb, få bestilt gaver osv., inden jeg igen forsøger at sove. Det opvejer - i hvert fald for mig - til fulde det dér med, at hjernen ikke kan slappe ordentligt af, når man har set på en skærm, lige inden man skal sove. Men nu er der jo selvfølgelig også forskel på at se actionfilm eller spille skydespil og så bare shoppe et par julegaver i ro og mag i sofahjørnet, indtil man er så træt, at man atter kan falde i søvn.

Det er let at skaffe sig overblik

Jeg finder det ret let på nettet at skaffe mig overblik over, hvor en given vare er billigst, kan skaffes hurtigst osv. Det giver et stort overblik, som det ellers kan være svært at få uden at være nødt til at skulle frekventere en lang række fysiske butikker, der endda ikke nødvendigvis ligger lige ved siden af hinanden. Jeg nyder at kunne danne mig overblik over, hvor på nettet det bedst kan betale sig at købe varen. Det er let, smart og du sparer masser af tid og krudt.

Varerne er ofte billigere 

Generelt oplever jeg, at mange varer er billigere på nettet end i "rigtige" butikker. Det skyldes nok, at man i webshops i mange tilfælde har lavere faste omkostninger end i fysiske butikker, hvor der f.eks. skal betales voldsomt høje huslejer for den helt rigtige butiksplacering etc. Hvis du skal have varen billigere end i de fysiske butikker, skal du dog lige sikre dig, at prisen for fragt og levering ikke overstiger besparelsen. Men husk, at du jo også tit må betale for transport, benzin, parkering osv., når du køber varer i alm. butikker. Og så er der lige det dér med tiden: Det tager tid at transportere sig til, købe ind i og hjembringe varer fra fysiske butikker. Og tid er jo som bekendt penge...

Du slipper for butikkernes køer

....og nu vi er ved det her med at spare tid, så slipper du ved levering hjemme for at skulle stå i kø ved kassen for at få lov til at købe en vare! Det synes jeg er en kæmpe fordel. Jeg har nemlig hverken lyst, overskud eller tid til at stå i de der køer i butikkerne. Jeg vil langt hellere købe ind på forhånd fra sofahjørnet og så foretage mig noget helt andet, mens jeg venter på levering af mine varer et par dage senere. I et travlt liv kan det forekomme ret irriterende og frustrerende at stå i de der køer, mens du bare venter på at kunne komme hjem med varerne. Nogen vil måske hævde, at du kan bruge tiden i køen til at få dig et hvil og få ro i hovedet...og for dem, der kan bruge tiden på den måde, er det sikkert en fordel at stå i kø. Sådan har jeg det på ingen måde, og mit gæt er, at vi nok er ret mange, der gerne vil være fri for at stå og vente og vente på at komme til at betale i forskellige butikker.

Du får varerne leveret

Når du lægger dine indkøb i en webshop, slipper du desuden for at skulle slæbe poser med dig rundt, mens du foretager dine øvrige indkøb. Og du slipper for selv at skulle slæbe hele herligheden hjem efter en trættende indkøbstur. Hvem nyder ikke at få sine indkøbte varer leveret direkte ved hoveddøren? Jeg gør i hvert fald, og jeg har endda arrangeret mig, så varerne blot stilles på et aftalt sted, hvis jeg ikke lige hører dørklokken.

Du kan også få leveret varerne på din arbejdsplads. Eller du kan eksempelvis sikre dig, at de leveres i nærmeste pakkeboks, hvor de kan afhentes, præcis når det passer dig bedst. Nogen gange koster det en anelse mere at få leveret varerne hjemme, men til gengæld sparer du masser af tid og besvær på denne måde... Det eneste det kræver at få fuld glæde af levering er, at du husker at bestille dine varer i rimelig tid, inden du skal bruge dem.

Du får ofte lynhurtig levering

Idag kan du dog mange steder få leveret dine varer ret hurtigt. Ofte næste dag eller dagen efter igen. Og nogen steder kan du faktisk få leveret dine varer allerede samme aften, hvis ellers du bestiller dem inden et bestemt tidspunkt! Og det behøver endda ikke koste mere end at få dem leveret et par dage senere! Jeg kigger altid efter mine varer i butikker, der tilbyder hurtig levering - og meget gerne samme aften, hvis det overhovedet er muligt. Endnu er det ikke så mange webshops, der tilbyder det sidste, men de findes!

Det er let at bytte og returnere varer

Selvom nogen synes, at det er besværligt at bytte eller returnere varer, når de er købt via nettet, er jeg ikke enig. Hvis du sørger for ikke at ødelægge den emballage og indpakning de leveres i, er det oftest blot et spørgsmål om at lægge dem tilbage i kassen på samme måde, som du modtog dem i, udfylde en returslip, tape kassen til og enten bruge en returlabel eller simpelthen selv købe porto på nettet og så aflevere dem i nærmeste pakkeboks eller pakkeshop. Det er for det meste super let og hurtigt. Og det er i mine øjne langt lettere end at skulle tilbage i en butik, måske skulle parlamentere med en modvillig butiksassistent for at få byttet varen osv.

I øvrigt skal alle danske webshops iflg. loven give mindst 14 dages returret - men i mange webshops får du faktisk endnu længere returret!

Køb ind hos NORU

Når du skal købe lækre livsstilsprodukter, hverdagsluksus og fede gaver til venner og familie, vil jeg klart anbefale dig at tage et kig i NORU's webshop. Selvfølgelig vil jeg det, for jeg arbejder jo selv hos NORU, og vil naturligvis gerne reklamere for virksomheden. Men der er altså også andre grunde:

Jeg ved f.eks., hvor meget krudt der bruges på effektiv og venlig kundeservice i NORU. Jeg ved, hvor meget mine kolleger står på hovedet for altid at forsøge at finde frem til gode løsninger for de enkelte kunder. Og jeg synes altså, at vi har et utrolig vel sammensat udvalg af de lækreste varer, som kan opdrives.

Derudover så kan vi generelt bare virkelig godt lide vores kunder, og derfor er vi selvfølgelig til at have med at gøre! Hvis du f.eks. bor i nærheden af vores lager og arbejdssted, kan vi ofte tilbyde dig selv lige at komme forbi for at hente dine varer, hvis du helst vil have dem med det samme. Og så er der det dér med den lynhurtige levering, som vi kan tilbyde:

Hvis du bor i et af de bestemte postnumre, som Burd Delivery leverer i, så kan du på hverdage få leveret dine varer samme aften, hvis du bestiller inden kl. 15.30, og vi i øvrigt har dem på lager! Det kommer ikke til at koste dig mere - tværtimod - og hurtigere bliver det bare ikke!

Med hensyn til sikkerhed, så bruger vi hos NORU kun certificerede samarbejdspartnere til håndtering af dine betalingsoplysninger. Det betyder, at betalinger med kreditkort, betalingskort, ViaBill og MobilePay sendes via en sikker og krypteret forbindelse til Quickpay. Dermed bliver dine betalingsoplysninger ikke delt med andre. Quickpay sender altid kun de absolut mest nødvendige oplysninger videre til de kortindløsere vi bruger, og dermed er du sikret en fornuftig og sikker håndtering af dine oplysninger.

Se i øvrigt også:

Find skønne spisestel fra Broste Copenhagen