Ingefær te

Vi er rigtig mange, der simpelthen elsker smagen af ingefær! I mad, i slik og desserter og ikke mindst i kolde og varme drikke - meget gerne sammen med citrusfrugter som citron, lime, appelsin og grapefrugt. Hos NORU kan du købe mange forskellige ingefærteer, som er utrolig populære!

 

Ingefær

Ingefær er en plante, der stammer fra samme plant...

Læs mindre

Vi er rigtig mange, der simpelthen elsker smagen af ingefær! I mad, i slik og desserter og ikke mindst i kolde og varme drikke - meget gerne sammen med citrusfrugter som citron, lime, appelsin og grapefrugt. Hos NORU kan du købe mange forskellige ingefærteer, som er utrolig populære!

 

Ingefær

Ingefær er en plante, der stammer fra samme plantefamilie som gurkemeje og kardemomme. Planten vokser i tropiske områder - og især i Asien, hvor den er meget brugt i såvel madlavning som til medicinske formål - blandt andet i forbindelse med fordøjelsesproblemer og ved forkølelse og feber. I den vestlige del af verden anvendes ingefær først og fremmest som krydderi og i forbindelse med kvalme. Langt broderparten af al den ingefær, der anvendes på verdensplan, er dyrket i Indien.

Den del af ingefærplanten, der anvendes til krydderi i madlavningen, er først og fremmest roden. Den er ofte lidt tør og træagtig i sine fibre, og saftens smag er almindeligvis stærk, skarp og ret speciel - på en måde, som mange holder af. Ingefærrod anvendes i syltet form eller som tørret krydderi i slik, småkager, ginger ale, cocktails og teer - og ikke mindst anvendes ingefær ofte frisk i mange skønne curries og andre asiatiske retter.

 

Helsemæssige fordele

Ingefær avendes hyppigt i forskellige former for naturmedicin og kosttilskud. Især er det stoffet rhizomet, der kommer fra de plantedele, der vokser horisontalt og ofte lige under jordoverfladen, der udvindes af planten og anvendes i naturmedicin.

 • Det siges, at ingefær er effektivt især mod kvalme og køresyge/søsyge, og blandt andet af denne årsag er det ikke ualmindeligt, at folk, der har kvalme ofte anbefales at drikke ingefærte, ginger ale eller ligefrem ingefærshots. Dog fraråder Sundhedsstyrelsen, at gravide anvender ingefær mod kvalme - altså i de mængder (f.eks. i shots, som kosttilskud og i det hele taget i store mængder), der normalt skal til for at stille kvalmen. Gravide skal dog ikke være bange for at indtage mere “almindelige” mængder ingefær i mad og eksempelvis te.

 • Ingefærrod indeholder angiveligt mange antioxidanter og skulle desuden være betændelseshæmmende. Frisk ingefær indeholder desuden især b- og c-vitaminer, og en lang række mineraler - f.eks. magnesium, kobber og kalium.

 • Det menes, at indtagelse af ingefær også kan hjælpe ved slidgigt - blandt andet ved at mindske lettere smerter og stivhed samt øge bevægeligheden. Nogen vælger at massere ingefærolie ind i de smertefulde led - andre at inhalere ingefærdamp. Effekten af disse teknikker er dog endnu ikke kritisk testet og studeret videnskabeligt.

Der er foretaget forskellige forsøg med anvendelse af ingefær som kvalmestillende middel, som smertestillende middel etc., men resultaterne af undersøgelserne er noget svingende og giver ikke umiddelbart nogen sikre konklusioner. Der mangler simpelthen kritiske videnskabelige tests og studier, før man med sikkerhed kan anbefale ingefær til medicinsk brug.

 

Bivirkninger

Det menes, at bivirkninger efter indtagelse af ingefær i den ene eller anden form kun forekommer ret sjældent. Dog kan følgende bivirkninger forekomme i sjældne tilfælde efter indtagelse af især større mængder ingefær:

 • Mildt ubehag fra fordøjelseskanalen - f.eks. halsbrand, diarré og irritation i munden

 • Ingefær kan muligvis påvirke blodfortyndingseffekten, når man indtager blodfortyndende medicin. Derfor anbefales disse patienter forsigtighed i forb. med indtagelse af ingefær.

Mere almindelige mængder ingfeær - som det nu bruges i te og i madlavning - menes ikke at give bivirkninger.

 

Ingefærteerne hos NORU

Hos NORU har vi et virkelig skønt udvalg af ingefærteer, som ikke bare smager helt fantastisk - også til kold iste - men som man også kan forsøge sig med i rimelige mængder, hvis man eksempelvis døjer med kvalme. Vores allermest populære teblandinger med ingefær er følgende:

 • Ingefær & Lemon fra Chaplon
  En klassisk blandinge af hvid og grøn te fra Chaplons egne plantager på Sri Lanka. Teen er tilsat hele stykker tørret ingefær og lemon/bergamot-olie. Alle ingredienser er 100% økologiske. Smagen er sød og frisk smag, og teen er 100% økologisk.

 • Ginger Triple Lemon fra NUTE
  En grøn te med ingefærstykker, hyben og hele 3 slags citron - citrongræs, citronverbena og citronskal. Også denne te er økologisk, og den kommer i en virkelig fin trædåse, der kan genbruges til mange forskellige formål. Det særlige ved denne te er kombinationen af citron-aromaer, der sammen med ingefæren giver teen virkelig mange skønne smagsnuancernuancer.

 • Lyserød Blanding - Urter og ingefær - fra Min Yndlings Te
  Kirsten Kronborg står bag denne lækre koffeinfri urtete, der endda er blevet præmieret med en Great Taste Award! Det forstår man godt, når man smager den! Her er der skruet helt op for urterne, og teen indeholder både lemongræs, hjertensfryd, ingefær, rødkløver og anis.

 

Lidt opskrifter med ingefær


Lav din egen ingefærte

Er du løbet tør for ingefærte, kan du forsøge dig med at lave din egen, mens du venter på at få de gode teblandinger leveret fra NORU. Det er slet ikke så svært!

Ingredienser:

Til en helt enkel ingefærte behøver du i princippet blot vand og en lille ingefærknold - samt evt. lidt citrussaft og evt. rørsukker/honning/frugtsirup, hvis du gerne vil have teen sød.

Fremgangsmåde:

 • Kog vand
 • Skær ingefærknolden i tykke skiver
 • Læg ingefærskiverne i en tekop
 • Hæld det kogte vand over ingefærskiverne i koppen
 • Lad ingefærteen trække i 5-10 minutter og tag derefter skiverne op igen. De kan sagtens gemmes og anvendes til endnu en god kop ingefærte.
 • Smag evt. teen til med lidt saft af lime, citron eller appelsin samt evt. lidt honning, rørsukker eller frugtsirup.

 

Denne skønne hjemmelavede ingefærte kan også laves i større mængder, nedkøles og serveres med masser af knust is, lidt let knust mynte - og måske et par friske hindbær - i høje glas på en varm sommerdag. Det smager intet mindre end fantastisk. Prøv også at lave isteen med et lille pift sød lakridssirup!

Skal det være let, venter du simpelthen på, at din ingefærte fra NORU ankommer, laver en dejlig kandefuld med citron og/eller lidt frugtsitup og køler den ned. De afkølede teer holder sig fint et par dage i køleskabet!

 

Prøv også denne helt fantastiske ingefærte-kage - den er kraftigt inspireret af en opskrift på www.arla.dk:

Ingefærte-kage

Opskriften rækker til 12-16 personer.

 

Ingredienser:

 • 200 gram blødt smør
 • 175 gram sukker
 • 3 æg
 • 1 spsk. friskpresset citron-, lime- eller appelsinsaft
 • 175 gram mel
 • 1,5 tsk. stødt tørret ingefær
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 dl. lun stærk ingefærte
 • 250-300 gram blandede hakkede nødder og mandler
 • Evt. 1-2 tsk. friskrevet skal af usprøjtet citrusfrugt (f.eks. lime, citron eller appelsin)
 • Til glasur: 150 gram flormeslis, 1 tsk. Stødt ingefær og 2-2,5 spsk friskpresset citronsaft

 

Fremgangsmåde:

 • Pisk smør og sukker, til det samler sig i små klumper
 • Pisk æggene i blandingen ét ad gangen, og pisk til blandingen er let og luftig
 • Rør citronsaft og te i blandingen
 • Si mel, ingefær og bagepulver sammen og vend det forsigtigt med en dejskraber i blandingen
 • Hæld hakkede nødder og revet citrusskal i blandingen - og vend det forsigtigt sammen
 • Beklæd en bradepande (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter ved 175 grader. Test med en strikkepind i midten af kagen, om den er færdigbagt efter 45 minutter. Hænger der dej ved strikkepinden, når den har været stukket ned i midten af kagen, er den endnu ikke færdigbagt - giv den lidt længere tid i ovnen
 • Når kagen er færdig, skal den afkøles helt, inden den overtrækkes med glasur
 • Bland flormelis og ingefær i en skål og rør citronsaft i til en tyk glasur. Fordel glasuren på kagen og lad den stivne. Pynt evt. med lidt hakkede nøddekerner.
Læs mere
Viser 1 - 49 af 49 varer
Viser 1 - 49 af 49 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder