Hurtig levering 30 dages returret Fri fragt på ordrer over 299,- Bestil inden kl 16 for levering i morgen Kundeservice: Tlf. 42421115Opret en kontoLog ind

Te

Når du køber din te hos NORU, er du sikret den allerhøjeste kvalitet til fornuftige priser. Hele vores udvalg kommer fra Chaplon Tea Estates egne plantager på Sri Lanka. Det er din garanti for økologi, bæredygtighed og velvære i topklasse.

Vælg mellem flere forskellige slags Chaplon te her på siden. Om du ønsker en ren økologisk hvid, sort eller grøn te eller nøje udvalgte blandinger, findes der en Chaplon te for dig. Teen aromatiseres ofte med alt fra olie til urter og blomster, som altid er afstemt med teen for at give dig den optimale smagsoplevelse.

Vi udvider løbende sortimentet, så hold øje med siden og find dine favoritter her hos os. Du kan både købe Chaplon te i de smukke metaldåser, der indeholder 100 gram og i refill poser af samme vægt.

Vi har desværre ingen produkter der matcher dine kriterier

Te i topklasse - med omtanke for miljø og mennesker

De fleste te-elskere kender til Chaplon te. Nok fordi den danske virksomhed selv elsker te og altid fokuserer på den absolut bedste kvalitet. Derudover brænder Chaplon Tea Estate for at drive en etisk forsvarlig forretning, der skaber bæredygtig udvikling og velstand hos de, der arbejder med teen.

Al te fra Chaplon dyrkes på egne plantager på Sri Lanka og bliver forarbejdet med respekt for både mennesker og natur. Du finder Chaplons plantager i Nuwara Eliya og Uva, som er to af Sri Lankas bedste te-distrikter. De mindre jordområder ligger på skråninger med større træer, der sikrer, at tebuskene får læ og skygge for solen.

Der bruges aldrig sprøjtemidler, kunstgødning eller kunstige tilsætningsstoffer, der kan skade mennesker og miljø. Denne kærlighed og respekt for naturen kan i den grad smages og duftes, når du forkæler dig selv med en kop Chaplon te.

Vidste du…

At vi hos NORU også tilbyder te abonnementer, så du kan få sendt dine Chaplon te favoritter direkte til din adresse? Læs mere her og find det abonnement, der passer til dig og dine behov.

Hos NORU forhandler vi udelukkende Chaplon te, da vi ved, at det sikrer dig te i topklasse. Vil du vide lidt mere om te, så læs med nedenfor, hvor vi uddyber dyrkningen af te for dig og kommer ind på forskellene på de forskellige tetyper, der bliver fremstillet fra teplanten Camelia Sinensis.

Hvordan dyrker man te?

De friske teblade gror på tebusken og bliver enten håndplukket af plantagearbejderne eller høstet med maskine. Når tebladene er plukket bliver de tørret, iltet/fermenteret og aromatiseret alt efter, hvilken slags te, der skal laves.

Hvilken smag og duft teen ender ud med afgøres dels af denne behandling af de friske blade, og dels af, hvilke vækstbetingelser, teplanten har haft, f.eks. jordtype, klima og tidspunkt for høst. Til sidst kan man vælge at aromatisere teen med forskellige slags olier, urter, blomster eller frugter. Eksempler på dette er tørret æble, ingefær, kanel, jasminblomster, bergamot olie og kvædeolie.

Hvid te

Indhold: Spæde skud på tebusken, der plukkes inden blomstring.

Behandling: Iltes ikke men dampes ofte let og tørres derefter ved lav varme.

Smag og duft: Mild og blød.

Grøn te

Indhold: Friske blade fra tebusken.

Behandling: Tørres blot uden iltning eller ristning.

Smag og duft: Let græsagtig.

Oolong te

Indhold: Friske blade fra tebusken

Behandling: Iltes, tørres og ristes derefter let, afhængig af, hvilken te, man ønsker at lave.

Smag og duft: Blød og rund.

Sort te

Indhold: Friske blade fra tebusken.

Behandling: Iltes, tørres og ristes derefter længe, alt efter hvilken te, man ønsker at fremstille.

Smag og duft: Kraftig og intens.

Tip: Du får den optimale kop te, hvis du bruger kalkfrit vand. Bring altid vandet i kog og lad det derefter køle ned til den temperatur, der passer til den te, du ønsker at brygge.

Hvilken te skal du vælge?

Når du skal vælge din favorit-te vil vi blot anbefale dig at gå efter den te, du bedst kan lide. Det er dog værd at have forbehold for koffein-indholdet i de forskellige typer te. Har du eksempelvis brug for at stresse helt af, eller er du gravid, så hold igen med de helt mørke tetyper. 

Ellers er det bare at dykke ned i teens forunderlige verden og finde præcis den te, der falder i din smag og giver dig velvære.

3 facts om te:

  • Alle typer te, undtagen urtete og rooibos te, indeholder koffein i forskellig grad - men slet ikke så meget som kaffe.
  • Te er ikke vanddrivende, så tæl din kop te med i væskeregnskabet.
  • Te har et naturligt indhold af flour, der regulerer bakterierne i din mund og styrker tandemaljen.
Hurtig levering
30 dages returret
Fri fragt på ordrer over 299,-
Bestil inden kl 16 for levering i morgen
Vi vil gerne byde på en småkage til kaffen - så ved at du fortsætter med at besøge NORU, accepterer du også vores brug af cookies.

Kurven er tom

Vi vil gerne byde på en småkage til kaffen - så ved at du fortsætter med at besøge NORU, accepterer du også vores brug af cookies.