Filtrér produkter

Slow Brew Coffee

I disse år er det blevet stigende populært at slow brewe, når der skal nydes en rigtig god kop kaffe. Slow brew er en metode til kaffebrygning, som indebærer, at man i stedet for blot at trykke på en knap på en kaffemaskine tager den tid til sin kaffebrygning, som er en forudsætning for at få den absolut allerbedste kaffeoplevelse. Det handler d...

Læs mindre

I disse år er det blevet stigende populært at slow brewe, når der skal nydes en rigtig god kop kaffe. Slow brew er en metode til kaffebrygning, som indebærer, at man i stedet for blot at trykke på en knap på en kaffemaskine tager den tid til sin kaffebrygning, som er en forudsætning for at få den absolut allerbedste kaffeoplevelse. Det handler dels om, at slutproduktet - kaffen - bliver så god som overhovedet muligt, men også om at selve brygningen skal være så rolig, sanselig og ustresset, at den bliver en del af selve kaffeoplevelsen. 

Om slow brew coffee

Som en slags modbevægelse til den moderne tidsalders megen stress og jag, bombardementet af sanseindtryk, de mange hurtige løsninger og ikke mindst manglen på fordybelse, som i vidt omfang er en del af det moderne liv, er slow brewing en kaffebrygnings-metode til at skabe fred, ro, og fordybelse - og en rigtig god kaffe, der er brygget med stor omhu.

Slow brewing er altså en metode til kaffebrygning, der kræver omhyggelighed og opmærksomhed hele processen igennem. Til gengæld får man en dejlig sanseoplevelse, når man mærker på sine kaffebønner for at checke, at de er korrekt kværnet, når man dufter den skønne friskbryggede kaffe, så snart det varme vand rammer de kværnede bønner, og når man glæder sig, mens man ser den varme kaffe lande dråbe for dråbe i kaffekanden. Og selvfølgelig især, når man smager den vidunderlige kaffe, som der er kælet for under hele brygningen.

Udstyr

En rigtig stor del af slow brew trenden er det ofte virkelig smukke udstyr, som man brygger sin kaffe med. Her taler vi om udstyr i høj kvalitet - kaffekander, kedler og kaffetragte med æstetisk udtryk og ofte i yderst lækre materialer - eksempelvis i glas, stentøj, porcelæn, flotte metaller, træ og læder. Hos NORU finder du et godt udvalg af virkelig lækkert udstyr, som er perfekt til slow brew.

Kaffebønner

Vil du slow brewe, bør du gøre dig selv den tjeneste at bruge rigtig gode kvalitets-kaffebønner, så slow brew oplevelsen bliver komplet! Smagen på kaffen er jo en vigtig del af den samlede oplevelse, og bruger man en billig kaffe fra supermarkedet, risikerer man at blive gevaldigt skuffet ovenpå den ellers gode, afstressende og sanselige oplevelse. Til slow brew anbefaler vi hos NORU kaffebønner til filterkaffe. 

Vil du have den fuldendte slow brew oplevelse, bør du lade kværningen af kaffebønnerne være en del deraf. Det vil sige, at du bør købe hele ristede kaffebønner og simpelthen starte hele slow brew processen med selv at kværne disse, således at bønnerne er helt friskmalede, når kaffebrygningen starter. Bønnernes formalingsgrad skal være nogenlunde midt imellem fin og grov.

Har du ikke en kaffekværn i forvejen, har vi et rigtig godt udvalg af kaffekværne hos NORU.

Selve brygningen

Dette skal du bruge

 • En kaffekande
 • En kaffetragt
 • Et filter til kaffetragten
 • En kedel
 • 7 dl. vand
 • Ca. 36 gram (ca. 5 spsk.) mediumkværnede kaffebønner af god kvalitet

Sådan gør du

 • Kog vandet i en kedel.
 • Vej kaffebønnerne af.
 • Placér et papirfilter i din kaffetragt, og placer tragten i køkkenvasken.
 • Hæld 1 dl. af det kogte varme vand igennem det tomme papirfilter, så dette vædes godt. Hæld det overskydende vand fra filteret.
 • Hæld de kværnede bønner i kaffefilteret og fordel dem jævnt.
 • Placér kaffetragten med filter og kaffe ovenpå kaffekanden.
 • Hæld først ca. 1 dl. kogt varmt vand over kaffebønnerne i filteret for at væde disse grundigt. 
 • Vent i 5-6 sekunder, inden de resterende 5 dl. kogt varmt vand stille og roligt og i en jævn stråle hældes over kaffebønnerne i filteret.
 • Når alt vandet er løbet igennem bønnerne og ned i kanden nedenunder, fjernes kaffetragten, filteret smides ud, og kaffen er nu klar til at blive nydt.

Velbekomme!

Læs mere
Viser 1 - 30 af 30 varer
Viser 1 - 30 af 30 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder