Kaffe til filterkaffe

Duften af friskbrygget kaffe, der dråbe for dråbe fylder en kaffekande efter at være løbet langsomt igennem gode kværnede kaffebønner i et kaffefilter, er noget de fleste kaffeelskere sætter stor pris på! Hos NORU har du mulighed for at erhverve dig både skøn kaffe til denne form for kaffebrygning samt desuden filtre, kaffetragte og skønne kaffe...

Læs mindre

Duften af friskbrygget kaffe, der dråbe for dråbe fylder en kaffekande efter at være løbet langsomt igennem gode kværnede kaffebønner i et kaffefilter, er noget de fleste kaffeelskere sætter stor pris på! Hos NORU har du mulighed for at erhverve dig både skøn kaffe til denne form for kaffebrygning samt desuden filtre, kaffetragte og skønne kaffekander!

Det er atter blevet stærkt populært at brygge sin kaffe på den langsomme måde med filter og tragt - præcis som man gjorde før kaffemaskinernes tid. Man kommer ikke udenom det: Det giver en kaffe med den skønneste aroma og duft, der breder sig over hele boligen, mens kaffen brygges! Oven i købet kræver det ingen store investeringer, og brygningen er super enkel at have med at gøre. Så har du ikke brygget filterkaffe før, skulle du tage at prøve det!

Filterkaffe

En aromatisk og dejlig kaffeoplevelse afhænger af både kaffebønnernes kvalitet, formalingsgrad og ristning, men også af dosering, vandtemperatur og opbevarings- og bryggeredskabernes kvalitet, stand og rengøringsgrad.

Når du skal vælge kaffe til filterkaffe, bør du overveje, om du vil købe formalede kaffebønner, eller om du foretrækker at kværne dine ristede kaffebønner selv, så kaffen bliver så friskmalet, som overhovedet muligt. Hos NORU kan du købe både hele ristede kaffebønner og formalet kaffe, og det er meget individuelt, hvem der foretrækker det ene og det andet. De hjemmekværnede bønner giver den friskeste aroma, især hvis de kværnes lige inden kaffebrygningen, mens de formalede bønner gør det til den allerletteste proces at lave en kande kaffe på “gammeldags” manér. Valget afhænger altså først og fremmest af, hvad du vægter højest. Vælger du at male dine ristede hele kaffebønner selv, kan du hos NORU erhverve dig en rigtig god kaffekværn/kaffemølle, som gør arbejdet let at have med at gøre.

Formalingsgrad

Kaffebønnernes formalingsgrad er en vigtig faktor, når der skal brygges kaffe med en behagelig og afbalanceret smag. Jo større de malede kaffebønne-partikler er, jo længere tid skal bønnerne være i kontakt med varmt vand for at frigive de ønskede aromastoffer. 

Til filterkaffe, hvor vandet hældes over bønnerne og derefter dråbevis løber ned i en kande, bør anvendes kaffe, der har en formalingsgrad midt imellem fin og grov. Dette gør, at kaffebønnerne frigiver mest mulig aroma under den langsomme brygning i kaffefilter.

Opbevaring

Hvis du foretrækker at anvende formalet kaffe til din filterkaffe, bør du være opmærksom på at opbevare denne korrekt. Dette gælder i øvrigt også, hvis du selv kværner din kaffe, men ikke anvender den med det samme. Malede kaffebønner bør af hensyn til både holdbarhed og bevaring af de fine aromastoffer opbevares i en lufttæt beholder, og det anbefales, at man anvender kaffen indenfor 14 dage efter åbning af posen (eller hjemme-kværning). Skal man være væk i længere tid - f.eks. på ferie - er det en god idé at opbevare kaffen i køleskabet imens, men den bør ikke opbevares dér i dagligdagen, hvor man løbende bruger af kaffen, idet der dannes kondens ved de hyppige temperaturskift, når kaffen tages ud af og sættes tilbage ind i køleskabet.

Brygning af filterkaffe

Dosering

Til almindelig mellemstærk filterkaffe anvendes 50-60 gram malede kaffebønner pr. liter vand. Brug et kaffemål, en køkkenvægt eller en almindelig spiseske, der rummer ca. 7 gram kværnet kaffe, hvis du ønsker en nogenlunde nøjagtig dosering.

Vandtemperatur

Det anbefales, at vandet til filterkaffe har en temperatur på omtrent 93-96 grader, når brygningen starter. Den rette temperatur opnås ved at lade friskkogt vand stå i ca. 1 minut, inden det anvendes til kaffebrygning. For koldt vand giver nemlig en noget syrlig kaffe med mindre smag, og for varmt vand giver en kaffe med en besk og næsten brændt smag.

Smagstilsætning

Foretrækker man sin kaffe med en mere kompleks aroma end den rene kaffesmag, kan man enten selv tilsætte yderligere smag til den færdigbryggede kaffe, eller man kan anvende kaffebønner, der allerede er tilsat ekstra smag - se f.eks. NORUs kaffer med smag. Til den færdigbryggede kaffe kan man eksempelvis tilsætte sukker, honning, spiritus, kaffesirup, kanel eller andet, ligesom smagen kan afrundes med f.eks. mælk eller fløde. Udforsk gerne NORUs spændende udvalg af kaffesirupper og spiritus. Til den søde tand tilbyder vi som tilbehør til kaffen desuden de lækreste delikate karameller og chokolade af høj kvalitet.

Selve brygningen

Brygningen af filterkaffe er super let: 

- Kog vand til kaffen - brug evt. en af NORUs virkelig lækre og funktionelle kedler fra Kinto. Lad vandet køle lidt af.

- Sæt din kaffetragt på den kande, hvori din kaffe skal brygges.

- Sæt et papirfilter i kaffetragten.

- Hæld den ønskede mængde kværnede kaffebønner i filteret.

- Hæld langsomt det kogte og let afkølede vand over kaffebønnerne i filteret, og lad den færdige kaffe dryppe langsomt ned i kanden. 

Renholdelse af redskaber og tilbehør

Det er vigtigt, at alle redskaber og tilbehør til kaffebrygning skylles eller rengøres efter brug. Ikke mindst er det vigtigt af hensyn til kaffens smag, der meget let kan ændre sig i negativ retning, hvis vandet eller den friskbryggede kaffe kommer i berøring med redskaber med gamle kafferester. Dette gælder både kaffetragte og -kander, der kommer i direkte kontakt med kaffevandet og den friskbryggede kaffe, ligesom det naturligvis gælder for de kopper, som kaffen drikkes af.

Læs mere
Viser 1 - 58 af 58 varer
Viser 1 - 58 af 58 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder