Tekander

Tekander

Tekander - i alle farver, størrelser, materialer og stilarter

At brygge en god kop te er for nogen en ganske let og ukompliceret sag, mens det for andre er en mere indviklet - og i nogle tilfælde næsten ceremoniel - handling. For de fleste danskere er der dog nok først og fremmest tale om en ganske almindelig hverdags-ting, og brygningen foreta...

Læs mindre

Tekander - i alle farver, størrelser, materialer og stilarter

At brygge en god kop te er for nogen en ganske let og ukompliceret sag, mens det for andre er en mere indviklet - og i nogle tilfælde næsten ceremoniel - handling. For de fleste danskere er der dog nok først og fremmest tale om en ganske almindelig hverdags-ting, og brygningen foretages ofte direkte i en termokande, i en tekop eller i en smuk og funktionel tekande, der kan sættes direkte på te-bordet og både pynte og holde teen varm.

En tekande - eller tepotte, som den også kaldes - er en serveringskande, som teen brygges direkte i, inden den serveres. Tekander fås i forskellige størrelser og materialer, med vidt forskelligt udseende, med eller uden indbygget filter og med løst eller hængslet låg. 

Når du skal købe en ny tekande

Når du vælger en ny tekande, bør du være opmærksom på, hvilke behov den skal opfylde. Den skal gerne kunne holde teen varm i længst mulig tid. Den skal kunne fungere som “bryggekar”. Den skal formodentlig også gerne være god at hælde af - og måske have en drypfri tud? Skal den have indbygget filter - eller er du ligeglad med det? Skal den kunne gå i opvaskemaskinen og/eller mikrobølgeovnen? Tænk også over størrelsen - har du brug for en lille kande, der blot rummer et par kopper, eller skal du bruge en stor tepotte til te til hele familien? 

Husk, at man også smager med øjnene, og at tekanden derfor meget gerne må være smuk, indbydende og kunne tage sig godt ud på te-bordet!

NORUS tekander

NORU forhandler de skønneste tekander, og du kan finde både små og store kander, kander med eller uden filter, kander i forskellige materialer og kander i alverdens farver. 

Tekander af glas

Tekander i glas har den store fordel, at man kan se den nybryggede te, mens den brygges, og når den serveres - noget der altid virker indbydende, og som bare er ekstra flot, når man eksempelvis brygger på teblomster. Der ér bare noget med service i glas - det tager sig næsten altid utrolig smukt ud på bordet. Hos NORU kan du blandt andet finde Horwoods store flotte tekande, der endda også kan fungere som vandkedel - også på induktionsplader! I vores sortiment har vi også Kintos indbydende One Touch tekande, som kommer i to størrelser, og ikke mindst så tilbyder vi vores egne fantastiske MATA og BAHAR tekander, som begge er både praktiske og tager sig flot ud på køkkenhylden og på tebordet.

Tekander af keramik

Hos NORU kan du også erhverve dig tekander i glaseret keramik. På nogen måder er der noget lækkert rustikt over bord-keramik, men faktisk kan du også hos NORU få tekander i keramik, som er lidt mere “forfinede” i sit udtryk. Er du til keramik, vil vi derfor anbefale dig at se hele vores dejlige udvalg igennem - der er noget for enhver smag. Vi fører både de meget populære og på mange måder meget gennemførte keramikkander fra Broste Copenhagen og smukke, søde og lidt romantiske tepotter i vidunderlige farver fra Plint.

ForLife tekander

Som noget helt særligt kan du hos NORU nærmest vælge og vrage blandt skønne tekander i et væld af glade farver fra ForLife! Også her er der noget for enhver smag - blandt andet har vi de små stabelbare Stump tekander, der er perfekte til en enkelt person - eller til to, der bare skal have en lille kop te hver. Du kan også vælge Curve tekanden, som har en mere klassisk rund tekande-form, eller den fantastiske Dew tekande, der er næsten helt eventyrlig i sit fine design og smukke farver.

Stempelkander

Forever fremstiller stempelkander, der ikke alene kan anvendes til at brygge kaffe i, men som - grundet sit meget finmaskede filter - også kan bruges til tebrygning! Stempelkanderne kommer i et lækkert og tidløst design, og de forhandles i to størrelser - til hhv. 3 og 8 kopper god hjemmebrygget kaffe eller te.

Udover disse kander, kan du i vores sortiment blandt andet også finde en ret fantastisk rustik tekande i sort støbejern fra Bloomingville - den har sit eget helt specielle udtryk, rummer 850 ml. te, har løs tesi og kan gå i opvaskemaskinen. Se denne og alle vores andre smukke og funktionelle tekander nedenfor.

Anvendelse

Det er utrolig let at brygge te i en rigtig tekande. Det er dog en god idé altid først at sikre sig, at tekanden er ren, inden den tages i brug, idet gamle te-aflejringer kan påvirke smagen af den nybryggede te. Ligeledes er det en god idé at opvarme kanden med kogende vand i 15-20 sekunder, inden te-brygningen påbegyndes. På denne vis sikrer man, at kanden holder den dampende nybryggede te varm så længe som muligt.

I tekanden kan man enten anvende tebreve eller løs te. Løs te kan lægges i et tefilter, der sættes i kanden, hvorefter der hældes kogt varmt vand på. Brygger man på en te-type, der ikke bliver bitter ved at trække i længere tid, kan man i stedet lægge tebladene direkte i kanden og si dem fra igen, når den færdig-bryggede te hældes op. 

Teen kan holdes varm i længere tid ved brug af en tehætte over kanden.

Fjernelse af te-aflejringer

Har din tekande fået grimme te-aflejringer, kan et af disse to gamle husråd følges:

  • Fyld tekanden med kogende vand, og hæld et godt skvæt eddike i vandet. Efter ca. 15 minutter har de fleste aflejringer løsnet sig, og vandet kasseres, hvorefter kanden skylles med rent vand.

  • Hæld 1 spiseskefuld bagepulver i kanden og fyld den med kogende vand. Lad kanden stå natten over. Næste dag skulle aflejringerne gerne have løsnet sig, hvorfor kandens indhold kasseres, og der skylles efter med rent vand.

Derfor skal du købe dine varer hos NORU

Hos NORU lægger vi vægt på at være kvalitetsbevidste, og vi går altid ind for bæredygtighed. Når du køber ind hos NORU, er du sikret rigtig gode fragtmuligheder, mulighed for selv at afhente dine varer ved vores lager, gratis levering ved køb over et vist beløb og sågar mulighed for levering samme dag, hvis du bestiller inden et bestemt tidspunkt og vælger levering med Burd Delivery. 

Når du bestiller varer hos NORU, kan du altid betale med et almindeligt betalingskort - f.eks. Dankort, VISA/Dankort, VISA, Visa Electron, Mastercard og Mastercard Debit - eller du kan betale med MobilePay og ViaBill. Når du foretager din betaling med kort, bliver beløbet reserveret ved bestillingen, men pengene bliver først trukket, når pakken afsendes fra vores lager.

Levering

Vi gør altid vores bedste for, at dine varer når så hurtigt frem, som muligt! Det betyder blandt andet, at alle bestillinger, der indkommer på hverdage - og inden vi går hjem fra arbejde - sendes afsted samme dag! Der er på hverdage også en mulighed for, at du, hvis du foretager din bestilling inden et bestemt tidspunkt, og hvis leveringsadressen ligger i et af flere bestemte postnumre, kan vælge levering med Burd Delivery, der mod et fragtgebyr derefter leverer varerne samme aften! Se menupunktet “Fragtmuligheder og priser” i bunden af siden for at læse meget mere om levering med Burd Delivery, Bring Pakkeshop, PostNord Pakkeshop, PostNord Omdeling etc.

Hvis du er i tvivl om noget, er du selvfølgelig også altid velkommen til at ringe til vores søde og hjælpsomme kundeservice på tlf.: 42421115.

Afhentning af dine varer ved vores lager

Opholder du dig i nærheden af vores lager, er det en mulighed for dig selv at afhente dine varer hos os - og det er selvfølgelig gratis! Vælger du denne mulighed, modtager du en e-mail, så snart ordren er blevet behandlet og varerne står klar til afhentning. Vi har dog næsten altid meget travlt, så vi vil bede dig ringe til os på 42421115 for at træffe aftale om bedste afhentningstidspunkt (almindeligvis mellem kl. 9 og 16), så vi er sikre på at kunne tage godt imod dig, når du kommer efter dine varer!

Læs mere
Viser 1 - 64 af 64 varer
Viser 1 - 64 af 64 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder