Tekander

At brygge en god kop te er for nogen en ganske let og ukompliceret sag, mens det for andre er en mere indviklet - og i nogle tilfælde ceremoniel - handling. For de fleste danskere er der dog nok først og fremmest tale om en ganske almindelig hverdagsting, og brygningen foretages ofte direkte i en termokande, i en tekop eller i en smuk og funktio...

Læs mindre

At brygge en god kop te er for nogen en ganske let og ukompliceret sag, mens det for andre er en mere indviklet - og i nogle tilfælde ceremoniel - handling. For de fleste danskere er der dog nok først og fremmest tale om en ganske almindelig hverdagsting, og brygningen foretages ofte direkte i en termokande, i en tekop eller i en smuk og funktionel tekande, der kan sættes direkte på tebordet og både pynte og holde teen varm.

NORU forhandler smukke og praktiske tekander i forskellige størrelser. I kanderne kan man både anvende tebreve og løs te, og de er alle med indbygget filter.

En tekande - eller tepotte, som den også kaldes - er en serveringskande, som teen brygges direkte i, inden den serveres. Tekander fås i forskellige størrelser og materialer, med vidt forskelligt udseende, med eller uden indbygget filter og med løst eller hængslet låg. 

Når du skal købe en ny tekande

Når du vælger en ny tekande, bør du være opmærksom på, hvilke behov den skal opfylde. Den skal gerne kunne holde teen varm i længst mulig tid. Den skal kunne fungere som “bryggekar”. Den skal formodentlig også gerne være god at hælde af - og måske have en drypfri tud? Skal den have indbygget filter - eller er du ligeglad med det? Skal den kunne gå i opvaskemaskinen? Tænk også over størrelsen - har du brug for en lille kande, der blot rummer et par kopper, eller skal du bruge en stor tepotte til te til hele familien? 

Husk, at man også smager med øjnene, og at tekanden gerne må være smuk, indbydende og kunne tage sig godt ud på tebordet!

NORUS tekander

NORU forhandler de skønneste tekander, og du kan finde både små og store kander, kander med eller uden filter, kander i forskellige materialer og kander i alverdens farver. 

ForLife Stump tekander - Smukke små tekander i skønne glade farver. Kanderne er i glaseret keramik, og de rummer 53 cl. De har hængslede låg og ekstra tætte udtagelige te-filtre i rustfrit stål. Virkelig lækre tekander, der i øvrigt kan stables. Kanderne er lette at rengøre, idet de tåler opvaskemaskine.

Horwood glas tekande - Helt fantastisk glas-tekande, der rummer 900 ml. Kanden kan fungere som både kedel (også til induktion), som tepotte og som usædvanlig smuk serveringskande. Den har indbygget tefilter, og den er nem at rengøre, da den tåler opvaskemaskine.

Kinto UNITEA one touch tekande - Endnu en skøn og indbydende glas-tekande. Den rummer 720 ml og har indbygget filter i låget, der i øvrigt slutter helt tæt. Også denne tekande er virkelig nem at rengøre, da den tåler opvaskemaskine.

Forever kaffe- og tebrygger - Stempelkander i lækkert og tidløst design. Kandernes filtre er finmaskede nok til at kunne filtrere grovere teblade fra. De forhandles i to størrelser og rummer enten 3 eller 8 kopper friskbrygget te eller kaffe.

Anvendelse

Det er utrolig let at brygge te i en rigtig tekande. Det er dog en god idé altid først at sikre sig, at tekanden er ren, inden den tages i brug, idet gamle te-aflejringer kan påvirke smagen af den ny-bryggede te. Ligeledes er det en god idé at opvarme kanden med kogende vand i 15-20 sekunder, inden te-brygningen påbegyndes. På denne vis sikrer man, at kanden holder den dampende ny-bryggede te varm så længe som muligt.

I tekanden kan man enten anvende tebreve eller løs te. Løs te, som hos NORU fås både i løs vægt og i dåse, kan lægges i et tefilter, der sættes i kanden, hvorefter der hældes kogt varmt vand på. Brygger man på en te-type, der ikke bliver bitter ved længere tids trækning, kan man i stedet lægge tebladene direkte i kanden og si dem fra igen, når den færdigbryggede te hældes op. 

Teen kan holdes varm længere tid ved brug af en tehætte over kanden.

Fjernelse af te-aflejringer

Har din kande fået grimme te-aflejringer, kan et af disse to gamle husråd følges:

  • Fyld tekanden med kogende vand, og hæld et godt skvæt eddike i vandet. Efter ca. 15 minutter har de fleste aflejringer løsnet sig, og vandet kasseres, hvorefter kanden skylles med rent vand.
  • Hæld 1 spiseskefuld bagepulver i kanden og fyld den med kogende vand. Lad kanden stå natten over. Næste dag skulle aflejringerne gerne have løsnet sig, hvorfor kandens indhold kasseres, og der skylles efter med rent vand.

 

 

Læs mere
Viser 1 - 58 af 58 varer
Viser 1 - 58 af 58 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder