Skønne skumfiduser i flowpacks fra Barú
Sådan holder du en corona sikker studenterfest
Corona-sikker studenterfest

Igen i år er det blevet muligt for vores kære studenter både at afholde studenterkørsel og studenterfester, med de restriktioner der er blevet udstukket. Og så længe vi hver især passer på hinanden, er jeg sikker på at det nok skal blive både hyggeligt og festligt.
Men det er ikke den nemmeste opgave at finde på hvad der skal serveres, hvordan der skal dækkes op og hvad der lige er af smarte tips og tricks. Så derfor har jeg samlet det hele til dig her, i en stor guide.

Sådan gør du vognstoppet til en kæmpe succes

Det er altid lidt hektisk, når det kommer til de traditionelle stop på vejen rundt under studenterkørslen. Der er ikke meget tid til at hygge om de nyudklækkede studenter, og det hele minder mest af alt om en kaotisk gang Tour de Chambre.
Men sådan behøver det slet ikke være! Hemmeligheden ligger i god planlægning og i en lille forventningsafstemning mellem studenten og dig der ligger hus / have til besøget.

Det er ikke så vigtigt hvad du serverer for de glade studenter. Det vigtige er at der er nok - og at der er noget, de hurtigt kan spise og drikke. Du bør derfor ikke hyre en bartender, der kan mikse lækre cocktails eller en kok der kan grille burger mens de venter. For besøget varer max. et kvarter og så er det ikke alle der når at få noget.
Alt hvad der kan 'hapses', er et hit. Bag en ordentlig portion pizzasnegle og pølsehorn. De er hurtige at spise, men også dejligt nemme at tage med på vognen så der er lidt at spise, skulle man blive sulten undervejs. Der er mange måder at servere den slags på, det vigtige er dog at undgå at alle skal 'grave' rundt i en skål for at tage deres mad. Så brug nogle store fade - eller find den store etagere frem, det ser virkelig festligt og indbydende ud.

Sådan laver du skønne hapsere til studenterne
Lækre hjemmelavede snacks til studenterfesten

Sukker til besøg og på farten

Uden mad, drikke - og sukker - duer helten ikke. Og det gør sig især gældende for studenter der om nogen får en del indenbords, når de kører rundt fra hus til hus. Og vil du gerne servere slik på en corona-venlig måde, så er vores kasser med forskellige flowpacks et kæmpe hit!
BARÚs skumfiduser er blevet voldsomt populære, og de bruges til rigtig mange forskellige ting. De er pakket ind enkeltvis, og er derfor helt geniale til studenterfesten! Du undgår fulde studenter der står og roder rundt i en slikskål, med dertilhørende baktusser der kommer i omløb. Og de kan nemt tage nogle med på vognen til at spise senere.

Også Wally and Whiz laver deres populære vingummier i flowpacks. Her må jeg fremhæve deres blandede vingummier, med hele 125 stk flowpacks i. Så er der nok både til studenter besøget og til studenter festen. Eller du kan prøve deres flotte bøtte med de lækre Cocktail varianter i - smagene er særlig udvalgt til den kommende sommer, og vil helt sikkert bringe lykke.

De skønne flowpacks fra Wally and Whiz
Wally and Whiz flowpacks

Sørg for rigeligt med væske

Ja det giver sikkert sig selv, men det er vigtigt at de unge mennesker og jeres gæster får rigeligt med væske. Selvom der sikkert er sørget for masser af øl og Mokaï på vognen, så er det vigtigt at få tanket de unge mennesker op på de forskellige stop. Og det er jo nemt at stille øl og sodavand frem - men dels skal de holdes kolde, og dels ser det måske ikke så festligt ud igen. Det er heldigvis nemt at lave om på.
Hvis du fylder nogle champagnebowler godt op med isterninger, er det både en nem og dekorativ måde at servere øl og sodavand på. Og hvis du gerne vil servere noget lidt anderledes, så er de nye vand fra DASH Water blevet et kæmpe sommerhit! De fine dåser gør sig fremragende i en 'sølv' champagnebowle og de kan også snildt medbringes på vognen.

Et andet stort sommerhit er at lave nogle store bowler med blandede drinks i. Vores hurtige Sangria er nem at skalere op, så der er nok til alle. Og det ser ganske festligt ud at fylde en kæmpe punchbowle med den spanske Gudedrik. Den er jo sommerens svar på gløgg og kan pyntes med alverdens frugter og blomster. Det er kun fantasien der sætter grænsen, og studenterne vil helt sikkert elske en noget anderledes drink end øl og sodavand.

Pas godt på hinanden

Det er vigtigt at huske på at vi stadig skal passe på hinanden og ikke sprede corona smitten - hvilket heldigvis er noget nemmere, når fejringen foregår udendørs. Jeg har fundet på et lille 'hack' til at placere håndsprit ved indgangen til vores have, uden at den vælter eller forsvinder. Jeg har simpelthen taget vores fine zink potter med potteholder fra PLINT og placeret en fin apoteker flaske med pumpe i - selvfølgelig fyldt med håndsprit. Egentlig brugte vi den til en sommerfest sidste år, men løsningen fungerer jo uanset anledning. Det var i hvert fald dejligt nemt at spritte af på vej ind og ud af haven, og vores gæster var yderst taknemmelige for muligheden.

Hav håndspritten klar i haven med smart zink potte
Håndsprit i zink potte

3 tips til studenterfesten

Det er ikke bare vognturen, der er en del af hele studenter traditionen. Der bliver også holdt studenter gilder rundt omkring, for at fejre den nyudklækkede student.
Denne fest holdes oftest i dagene efter vognturen, og her kan gæstelisten både byde på familie, venner - og venner af studenten. Det kan være lidt af et puslespil at finde et ledigt hul i et tætpakket studenterprogram til denne fejring. Men rigtig mange vil jo gerne lykønske, så gør det mindre at det bliver holdt på en hverdag.

Den danske sommer kan være lunefuld. Alligevel bliver studenterfesten ofte holdt udendørs i haven, og med den rette planlægning kan det sagtens lade sig gøre.

1 - Dæk fint op til middag

For nogle er studenterfesten den første store fest, der skal holdes. Og det er altid fedt at komme til fest, og der så er gjort lidt ud af borddækningen.
Det helt store 'borddæknings-hit' i 2021 er stofservietter og servietringe. Stofservietter er bare lidt mere lækkert at dække op med en kedelige papirs servietter - og så kan du bruge dem igen og igen. Vil du gerne gøre det rigtig eksklusivt, så bruger du servietringe til servietterne. Der er mange måder at folde servietten på inde i servietringen, men det mest klassiske er at rulle servietten på skrå, folden 'rullen' på midten og stikke den ind i ringen. Det ser bare hamrende godt ud!
Med en flot dug på bordet, lys i stagerne og nogle dekorative lanterne (til når mørket falder på), så er I godt kørende med den bedste studenterfest man kan ønske sig.

Vi har naturligvis både servietter, duge og lys i 'studenter-venlige' farver.

2 - Spred aftenhygge i haven

Når der holdes fest i haven, er det altid lidt af en udfordring med belysning, når solen er gået ned. Et par stærke lamper spreder bare ikke så hyggelig stemning - men hvad gør man så?
Hjemme i min have kører vi et godt mix af lanterner, havefakler og en terassevarmer. Det er nemt at skalere belysningen både op og ned, afhængig af hvor mange mennesker vi nu lige er. Og til studenterfesten er det bare fedt at kunne blive udenfor i haven, og ikke skulle trække indenfor fordi det bliver mørkt. Det er vigtigt ikke at sætte lanterner direkte på græsset, da varmen fra lysene og en tør græsplæne er en virkelig dårlig kombi! Har du ikke en terasse de kan stå på, så sørg for at sætte noget under. En løs flise fungerer rigtig godt til formålet, men der er også nogle der dekorerer med paller i haven og laver et par 'reoler' hvor der kan stå lanterner øverst.
Har du små børn eller husdyr, så er det også meget godt lige at få de levense lys lidt op i højden, så der ikke er nogen der brænder sig på dem.

Sørg også for at have en stak tæpper, hvis det bliver koldt henunder aftenen. Det kan virkelig ødelægge en god aften hvis der sidder et par stykker og klaprer tænder - og det er bare fedt lige at kunne hive et tæppe eller to frem, så alle kan slappe af og hygge sig.
Lyskæder er også virkelig hyggelige, og når der er studenterfest i haven kan du endda få nogle med kulørte pærer!

3 - Server drinks på en festlig måde

Det er ikke den store kunst at servere en drink, men det er et kæmpe hit hvis drinken så ligner lidt af et kunstværk!
Snakker vi havefest, så er der dog en tendens til at hive plastkrus frem eller drikke direkte af flasken - simpelthen fordi det er nemmere og du undgår glasskår i græsplænen. Men du kan sagtens servere festlige drinks i haven og undgå alt for meget der smadrer.
Vi har nogle fine glas med låg og sugerør derhjemme, der både bliver brugt til hverdag og fest. De kan sagtens tåle at vælte og er også røget på græsset mere end en gang. Fordelen ved låget er også, at indholdet ikke ryger ud over det hele. Vi serverede den hurtige Sangria sidste år til fødselsdag og for at gøre det hele lidt mere festligt, havde vi 'portions-anrettet' drinksene. Hvert glas var fyldt godt op med appelsinskiver og friske, hele jordbær - og selvfølgelig masser af lækker Sangria. Så havde jeg fyldt en champagnebowle med isterninger og lagt glassene ned på skrå ovenpå isen. Kæmpe hit! Og virkelig nemt at lave og anrette. Kan jo laves med et utal af drikke, og også uden alkohol.

Alt i alt så handler det blot om at have en hyggelig dag. Der er heldigvis ikke nogen facitliste for hvordan du skaber det perfekte vognstop eller studenterfest, så det er bare med at gøre det på lige præcis den måde du har lyst til. Jeg ønsker jer allesammen den allerbedste studentertid - både fra mig og fra hele Team NORU!

Flowpacks wally and whiz