Mit spiritusskab er stopfuldt. Det er det, fordi jeg ikke drikker ret meget. Og årsagen til dét er, at jeg bliver så træt, når jeg drikker spiritus. Det kan have sine ulemper, men det kan i dén grad også have sine fordele. Det er f.eks. helt genialt, når man har problemer med at falde i søvn. Eller problemer med at slappe af. Men man skal bare huske, at det er med spiritus, som med medicin: Man skal passe på, at man ikke bygger et misbrug op, som man kan have svært ved at komme ud af igen. Og man skal lade være med at drikke, når man skal ud at køre, har ansvaret for andre eller skal træffe vigtige beslutninger. Eller - selvfølgelig - hvis man ikke kan tåle det.
Nå, men det her skulle jo ikke handle om, hvornår man ikke bør drikke spiritus, men om nærmest det modsatte: Alle de gode undskyldninger for netop at drikke gin om efteråret. Og efter min mening er der næsten altid en god undskyldning for at drikke gin - både om efteråret og om vinteren. Og resten af året. Sådan er det, hvis man holder lige så meget af gin, som jeg gør.
Personligt foretrækker jeg til hver en tid at indtage en vidunderlig Gin Lime med en enkelt isklump eller to. Eller - når jeg ikke har lime eller limesirup i huset - en herlig Gin Tonic. Især efter maden og når jeg virkelig skal forkæle mig selv. Jeg drikker nemlig - som nævnt ovenfor - ikke ret meget, og når det skal være, så skal det være rigtig godt! Jeg har to favoritter: Rigtig god, cubansk, mørk rom af den dyre slags, som jeg helst nyder uden nogen ekstra dikkedarer og bare af et lille cognacglas - og så altså lækker gin. Gin, der med sin karakteristiske duft og vidunderligt krydrede smag minder mig om ungdommens sjove diskoteksbesøg, forskellige nærmest legendariske fester (som jeg - trods massiv indtagelse af herlige gincocktails - stadig husker alle detaljer af), festivalhygge og mange - rigtig mange - vildt hyggelige aftener med vennerne og veninderne til middag i min lille lejlighed.

Undskyldninger er der nok af

I dag er det - vist nok - ligefrem blevet hipt at drikke gin. Og er det ikke i sig selv undskyldning nok for at drikke gin, så er her et udvalg af mine andre gode undskyldninger for at drikke gin - især om efteråret, men også på andre tider af året:

Det smager bare bedre

Altså...min første undskyldning er, at gin bare smager bedre end andre alkoholbaserede drikkevarer! Den undskyldning er måske den allerbedste for at foretrække gin. Men altså...den er også ret subjektiv, må man sige.

Det føles bare bedre

Når efteråret begynder, starter også for mig en serie af vildt hyggelige vennemiddage og sjove fester, hvor der fortæres super lækker kvalitetsmad og drikkes masser af god rødvin - både før og efter maden. Personligt foretrækker jeg faktisk soda- eller mineralvand til maden - og så nogle herlige gincocktails efterfølgende. I stedet for rødvin. Jeg bliver nemlig beruset på en helt anden måde, når det sker i gin. Jeg bliver ikke bøvet, som af øl. Og jeg bliver ikke dårlig og får ondt i hovedet, som af vin. Derfor foretrækker jeg til hver en tid min yndlingsspiritus - gin - når der skal være fest og glade dage. Det er jo en meget personlig ting, men ikke desto mindre sand for mig - og måske også for dig?

Man får varmen lynhurtigt

Når vinden rusker i træerne, og man har været ude at gå i skoven, trænger man til noget at varme sig hurtigt på, når man kommer hjem og får smidt sweateren og regnfrakken. Her er gin simpelthen genialt, for man får lynhurtigt varmen, når man får en lille yndlings-een efter turen ud i det råkolde efterårsvejr. Alternativt kan man jo - hvis man ikke skal ud at køre bagefter - medbringe en lækker lille lommelærke med en gin-gibbernakker eller to til den kolde tur i skoven. Det er super hyggeligt. Og det giver noget at varme sig på.

Man bliver dejligt afslappet

Har man lejlighedsvis problemer med at slappe af eller falde i søvn, kan en lille gin-ting også gøre underværker! Man skal bare huske, at hvis der er tale om et regulært problem, bør man gå til lægen og ikke forsøge at løse det med spiritus inden sengetid. Er det dog noget, der blot optræder ved sjældne lejligheder, så stå op, lav dig en lille Gin Lime eller et regulært gin-shot. Sæt dig i yndlingsstolen og nyd den - og gå så tilbage på hovedet i seng. Det virker i hvert fald på mig. Men altså - lad være med at ligge og vende og dreje dig i sengen, indtil en time før du skal op, for så at drikke gin og gå i seng for at få et kvarters søvn. Så kommer ginen til at virke helt anderledes - du bliver bare endnu mere træt, når du skal op og i gang med dagen. Gør det i sedet, så snart du mærker, at du har problemer med at falde i søvn. Og lad hver med at gøre det hver eller hver anden nat.

Man bliver gladere

Holder man af god gin, så bliver det måske lidt triste og mørke efterår bare lidt lysere og lidt festligere, hvis man giver sig selv lov til at få "en lille en" engang imellem. Her taler vi ikke om at drikke sig stiv, inden man skal på arbejde, eller om at drikke 4-5 herlige gincocktails hver aften, men om at forkæle sig selv og hinanden bare engang imellem. Kan man styre sit forbrug, så er gin et helt fantastisk middel til forkælelse og ikke mindst selvforkælelse.

Man bliver sundere

- det påstås i hvert fald! Jeg skal ikke med sikkerhed kunne sige, om der er hold i påstandene, men det siges i hvert fald, at gin kan forbygge blandt andet efterårsforkølelser. Det påstås også, at gin virker udrensende, er vanddrivende, stimulerer nyrefunktionen, modvirker urinvejsinfektioner og oppustethed og er rigtig godt, hvis man har gigt eller ømme led. Og så siges det jo, at alkohol i moderate mængder generelt kan forbedre blodomløbet og måske endda forlænge livet. Jeg ved simpelthen ikke, i hvilken grad alt dette er korrekt, men det er da værd at tage med i overvejelserne, når man skal vælge midler til hygge og selvforkælelse til det kolde efterår.

Man bliver pænere

Igen en påstand, som jeg ikke ved, hvor meget hold der er i. Men altså - udover at man jo helt sikkert bare altid er pænere, når man er glad - så vil rygterne også vide, at selvom alkohol udtørrer huden og giver rynker, så modvirkes det af de antioxidanter og vitaminer, der er i de enebær, som gin laves på. Måske sandt - måske ikke. Jeg ved det ikke. Men jeg drikker i hvert fald gerne gin - bare af den årsag alene.

Man forhindrer virussmitte (måske...)

En rigtig interessant undskyldning for at drikke gin kan også være, at man ønsker at være ekstra grundig med afspritning, så man forhindrer virussmitte. For hvorfor ikke også spritte munden, halsen og mavesækken af - på indersiden altså? Det er selvfølgelig en lille joke - for skal man spritte noget som helst af, så det slår virus ihjel, skal man jo op på en meget højere alkoholprocent. Men altså....måske man så bare kan drikke lidt flere Gin Tonics, og så samlet set kan komme op på en virusdræbende alkoholprocent? ;-) I hvert fald kan undskyldningen bruges overfor dig selv, hvis/når nu ikke andre tager den for gode varer.  
Undskyldninger er der nok af! Brug dem, som du synes virker bedst. Og husk, at vi hos NORU har et håndplukket udvalg af helt fantastisk gin! Klik her for at se vores mange lækre varianter.

Related products